Tulevaisuus vetovoimaisissa käsissämme

Idea hyvinvointialueista syntyi halusta turvata terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta tasapuolisesti koko Suomessa. Meillä Keski-Suomessa on vankka yhdessä tekemisen kulttuuri, joka on auttanut myös hyvinvointialueen rakentamisessa. Yhteys kuntiemme välillä on tiivistä ja tekemistä jaetaan avoimessa hengessä eri verkostoissa. Monesta suunnasta Keski-Suomeen saapuneet ovat oppineet tulemaan toimeen, keskustelemaan ja luomaan yhteisiä tavoitteita.

Päämäärä edessämme on kirkas. Tavoitteenamme on, että keskisuomalaisten kokemus hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta on maan kärkeä. Haluamme olla ihmislähtöisin hyvinvointialue ja olla vetovoimainen niin yrityksille, henkilöstölle kuin asiakkaillemmekin. Rakennamme tutkittuun tietoon pohjautuvia palveluita, joissa on oivallettu ihmisten nykyiset ja ennakoitu tulevat tarpeet.

Tehtävänämme on hyvän arjen tukeminen, jotta jokainen voi elää itselle sopivaa arvokasta ja vireää elämää nauttien tärkeistä asioista – liittyivät ne sitten luontoon, liikuntaan, kulttuuriin, tieteeseen tai yhteisöllisyyteen. Niitä kaikkia meiltä Keski-Suomesta löytyy jaettavaksi.

Erinomainen ekosysteemi yhdessä tekemällä

Meillä Keski-Suomen hyvinvointialueella työskentelee 12 000 eri alojen ammattilaista vastaten keskisuomalaisten sosiaali-, terveys ja pelastustoimen palveluista. Jaamme tietoa avoimesti niin työyhteisöissä kuin sen ulkopuolellakin. Teemme työtä joustavasti ja tehokkaasti yhteisen edun saavuttamiseksi. Rohkaisemme henkilöstöämme toiminnan jatkuvaan kehittämiseen ja uudistamiseen.

Keski-Suomi ei ole suuri eikä pieni, mutta se on paikka, johon on keskittynyt huomattavasti henkistä pääomaa, osaamista, investointeja ja vetovoimaa. Sujuvat ja saumattomat kumppanuudet kuntien, yritysten ja eri oppilaitosten kanssa tuovat monipuolisuutta ja laajuutta toimintaamme ja kehittämiseemme. Ilman järjestöjä ja seurakuntia sekä osallistuvia ja aktiivisia asukkaita hartiamme jäisivät kapeiksi. Kun ihmiset voivat hyvin, syntyy uutta osaamista ja menestystä Keski-Suomeen.

Iloista Yrittäjäjuhlaa ja menestystä vuodelle 2024 toivottaen,
Jan Tollet
hyvinvointialuejohtaja
Keski-Suomen hyvinvointialue