Vihreä siirtymä kuntien ja yritysten elinvoiman sekä kilpailukyvyn vauhdittajana

Kunnallisjohdon seminaari Lahdessa 24.–25. toukokuuta avaa suomalaisten yritysten ja kuntien näkymää vihreään siirtymään. Vihreä siirtymä nähdään usein yritysten liiketoiminnan ekologisena rakennemuutoksena, mutta mitä tämä tarkoittaa juuri nyt kunnille?

Ensimmäisen seminaaripäivän huipentaa uuden Yrittäjien elinvoimabarometrin julkistus. Elinvoimabarometri keskittyy laajempiin alueellisiin kysymyksiin, mm. johtaminen ja poliittinen päätöksenteko, työvoiman saanti, yrityspalvelut ja verkostoituminen.

Toisen päivän ajankohtaisissa teemaseminaareissa puhutaan mm. julkisista hankinnoista, elinvoimakunnista, liikenteestä, asumisesta, ilmastotyöstä sekä omistajanvaihdoksista.

Kunnallisjohdon seminaari kokoaa vuosittain yhteen yli 1000 kuntapäättäjää, asiantuntijaa ja yrittäjää verkostoitumaan sekä keskustelemaan ajankohtaisista yhteiskunnallisista aiheista.

Tapahtumassa osallistujat pääsevät keskenään pohtimaan kunnan ja yritysten välistä yhteistyötä eri näkökulmista. Kunnallisjohdon seminaari tarjoaa tuoretta tietoa, uusia näkökulmia ja painavia puheenvuoroja rentoa yhdessäoloa unohtamatta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

OHJELMA 24.5.2023

Oikeudet ohjelman muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautumispisteen löydät Sibeliustalon aulasta. Pisteeltä saat osallistujapassisi, joka toimii tunnisteena koko tapahtuman ajan. Pidäthän sen siis mukanasi!

Ensimmäisen päivän seminaariohjelma pidetään Sibeliustalon pääsalissa.

Vihreä siirtymä avaa näkymän hyvään tulevaisuuteen. Se koskettaa kaikkia yhteiskunnan sektoreita ja jokaisen ihmisen arkea. Tulevaisuustietoisten yritysten ja näkemyksellisen politiikan avulla Suomen on mahdollista hyödyntää paalupaikka, jonka tämä maailmanlaajuinen käänne tarjoaa.

Kuntien välinen kilpailu kiihtyy ja kiristyy niukkenevista resursseista. Niukkenevat resurssit liittyvät ensisijaisesti inhimilliseen pääomaan demografisen muutospaineen vuoksi. Kilpailu resursseista polarisoi kuntia voittajiin, sinnittelijöihin ja häviäjiin. Ne kunnat pärjäävät muutosten ristiaallokossa, joilla on uusiutumis- ja sopeutumiskykyä, halu ja kyky erottautua muista sekä rohkeus liittoutua tapaus- ja tarvelähtöisesti.

Millaisia ovat tulevat elinvoimakunnat? Mihin asioihin kuntien on tulevaisuudessa keskityttävä? Voivatko kunnat erilaistua? Mm. näitä teemoja pohditaan panelistien kesken. Paneelikeskustelun moderoi Marja Sannikka.

Kahvitauon aikana on mahdollista tutustua myös tapahtuman kumppaneihin Sibeliustalon Metsähallissa.

Onko vihreä siirtymä yrityksille ja kunnille uhka vai mahdollisuus? Millaista yhteistyötä yrityksien ja kuntien kesken tehdään ja mitä voitaisiin tehdä enemmän?

Aiheesta alustavat Antti Kaikkonen ja Jukka Ruusunen. Alustajien lisäksi aiheesta ovat keskustelemassa Milla Bruneau, Maria Jalkanen sekä Roope Ohlsbom. Keskustelun moderoi Marja Sannikka.

Osuuden aluksi kuullaan Ali Girayn ja Juhana Brotheruksen puheenvuorot työvoimapulaan liittyen.

Puheenvuorojen jälkeen käydään Marja Sannikan moderoimana paneelikeskustelu Kirsi Leivon, Lasse Koskivuoren, Pasi Saarisen ja Harri Jaskarin kesken otsikolla Miksi inhouse-yhtiöt herättävät keskustelua?

Aiheeseen alustaa Kirsi Piha. Alustuksen jälkeen käydään paneelikeskustelu Kirsi Pihan, Reijo Siltalan ja Markus Pirttijoen kesken Marja Sannikan johdolla.

Suomen Yrittäjien uusi Yrittäjien Elinvoimabarometri -kysely toteutettiin maaliskuussa 2023. Kysely toteutetaan joka toinen vuosi, vuorovuosittain Kuntabarometrin kanssa. Elinvoimabarometrilla mitataan maakuntien elinvoimaa, kun Kuntabarometri puolestaan mittaa yksittäisten kuntien elinvoimaa.

​Elinvoimabarometrin tarkoituksena on tuottaa tietoa yrittäjien ja alueiden päättäjien käyttöön siitä, millaisena yrittäjät kokevat oman maakuntansa elinvoiman ja siihen vaikuttavat tekijät. ​Elinvoimabarometri keskittyy laajempiin alueellisiin kysymyksiin. Tavoitteena on saada yrittäjien näkemyksiä oman maakuntansa elinvoimasta​ sekä sitouttaa maakunnat elinvoiman edistämiseen, ja samalla edistää maakunnan ja kuntien yhteistyötä elinvoima-asioissa.​

Tässä osiossa julkaistaan maakuntien TOP 3. Elinvoimabarometrin tulokset löytyvät 24.5.2023 klo 16.30 Suomen Yrittäjien verkkosivuilta.

Kuntajohtajan Yrittäjät-akatemian tavoitteena on antaa kuntajohtajille syvällistä tietoa yritysten toimintaedellytysten huomioonottamisesta päätöksenteossa ja valmistelussa sekä tarjota työkaluja kunnan yritysmyönteisyyden edistämiselle.

Akatemia tarjoaa vertaisverkoston ja luottamuksellisen keskusteluilmapiirin kokemusten vaihtamiseen. Akatemiaan kutsutaan 14 kuntajohtajaa vuosittain. Lisätietoja akatemiasta saat Tanja Matikaiselta, tanja.matikainen@yrittajat.fi.

Kahden ensimmäisen kurssin osallistujat saavat kurssidiplominsa tässä seminaarin osuudessa.

Aluetapaamiset pidetään Sibeliustalolla ja sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa Kokassa ja Piano Paviljongissa.

Tilajaon näet täällä ja Sibeliustalon kartan täällä.

Iltajuhlassa on tarjolla ruokaa, juomaa, hyvää seuraa ja musiikkia.

Ovet avautuvat klo 19.00 ja ruokailu alkaa klo 20.00. Klo 21.00 luvassa on ohjelmaa Lahden kaupungilta ja DJ ALL JAM aloittaa ohjelman jälkeen.

Tilaisuus päättyy klo 23.30 mennessä. Virallisena jatkopaikkana toimii ravintola Teerenpeli, Vapaudenkatu 20, Lahti.

OHJELMA 25.5.2023

Vaikuttavat hankinnat
Ulappa & Poukama, Kokka

 • järjestämisen tuen johtaja Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointialue
 • hankintaneuvoja Jenni Vesanen, Päijät-Hämeen Yrittäjät
 • juontaja Harri Jaskari, Suomen Yrittäjät

Näin syntyy toimiva elinvoimakunta
Sibeliustalon pääsali

 • elinvoimajohtaja Jarkko Huovinen, Kuntaliitto
 • kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö Tanja Matikainen, Suomen Yrittäjät
 • kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jorma Wiitakorpi, Porvoon kaupunki
 • juontaja Hannamari Heinonen, Suomen Yrittäjät

Liikenne ja sen tulevaisuus
Sibeliustalon Puusepän sali

 • uuden liikenteen johtaja Juho Hannukainen, VR
 • toimitusjohtaja Mika Mäkilä, Linja-autoliitto
 • toimitusjohtaja Timo Koskinen, Taksiliitto
 • hallituksen puheenjohtaja Matias Pajula, HSL
 • juontaja Emma-Stina Vehmanen, Suomen Yrittäjät

Kaikissa teemaseminaareissa on varattu aikaa myös yleisökysymyksille ja keskustelulle.

Kunnat ja yritykset ilmastotyön edelläkävijöinä
Ulappa & Poukama, Kokka

 • kunnanjohtaja Päivi Rahkonen ja elinkeinopäällikkö Sari-Anna Vilander, Hollolan kunta
 • myyntijohtaja Jani Pääkkönen, Lumme Energia
 • partner Mari Pantsar, Kari & Pantsar Co.
 • juontaja Sonja Antosalo, Suomen Yrittäjät

Omistajanvaihdoksista tukea kuntien elinvoimaisuuteen
Sibeliustalon pääsali

Joka kolmas yritys miettii omistajanvaihdosta lähivuosina. Mitä tehdä, ettei menetetä alueen palveluja ja työpaikkoja?

 • tutkijatohtori Juha Tall, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
 • aluepäällikkö Asko Viren, Suomen Yrityskaupat
 • kehittämispäällikkö Isa Maunula, Asikkalan kunta
 • juontajana Anneli Komi, Suomen Yrittäjät

Asumisen tulevaisuus
Sibeliustalon Puusepän sali

 • toimitusjohtaja Anna Tapio, Suomen Asuntomessut
 • johtaja, Kaupunkikehitys ja vastuullisuus Juha Kostiainen, YIT
 • juontaja Emma-Stina Vehmanen, Suomen Yrittäjät

Kaikissa teemaseminaareissa on varattu aikaa myös yleisökysymyksille ja keskustelulle.

 

Vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisestä siirtyi kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueille.

Miltä VM:n sote-uudistuksen rahoituksen siirtolaskelmat nyt näyttävät? Laskelmien oikaisulla voi olla jopa kymmenien miljoonien vaikutuksia yksittäisille kaupungeille. Joutuvatko kunnat nostamaan verotustaan? Entä mistä voidaan hakea säästöjä?

Kansliapäällikkö Juha Majasta VM:stä ja kuntatalousasioiden johtaja Sanna Lehtosta Kuntaliitosta haastattelee toimittaja Jari Korkki.

ESIINTYJÄT

Marja Sannikka

Marja Sannikka

tapahtuman juontaja

Marja Sannikka on suomalainen Yleisradion televisiotoimittaja, TV1:n A-studiossa vuoden 2022 alusta. Sannikka on juontanut Kunnallisjohdon seminaarin vuosina 2021 ja 2022.

Timo Aro

Timo Aro

puhuja

Timo Aro on valtiotieteiden tohtori, joka on erikoistunut alue- ja väestönkehitykseen. Aro toimii Turun kaupungin tutkimusjohtajana ja FCG:n vanhempana neuvonantajana.

Arto O. Salonen

Arto O. Salonen

puhuja

Professori Arto O. Salosen asiantuntijuus liittyy kestävään hyvinvointiin. Hän työskentelee Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitoksella ja on Suomen kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin jäsen.

Kirsi Piha

Kirsi Piha

puhuja

Kirsi Piha on utelias yrittäjä, liikkeenjohdon konsultti, tietokirjailija ja muutoksentekijä. Entinen poliitikko, muutostoimisto Ellun Kanojen perustaja ja pääomistaja, nykyinen Purpose Research Instituten perustaja ja toimitusjohtaja on kirjoittanut bisneskirjoja mm. viestinnästä, yrityskulttuurista ja muutoksesta. Kirsin tuorein kirja ”Millään ei ole mitään merkitystä, paitsi jos on” (2022, Alma Talent) käsittelee työelämän merkityksellisyyttä ja tarkoitusta.

Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen kuvaaja Aki Loponen

Pekka Timonen

puhuja

Pekka Timonen on Lahden kaupunginjohtaja. Kunnallisjohdon seminaarissa Timonen toivottaa seminaarivieraat tervetulleeksi Lahden kaupungin puolesta.

Juha Majanen VM

Juha Majanen

puhuja

Juha Majanen on toiminut valtiovarainministeriössä eri tehtävissä vuodesta 2002 lähtien. Nykyisessä roolissaan valtiosihteeri kansliapäällikkönä Majanen on toiminut vuodesta 2021.

Sirkku Hildén

Sirkku Hildén

puhuja

Sirkku Hildén on Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja (sd.). Hän on terveydenhoitaja, äiti ja yrittäjän puoliso, joka on toiminut yli 20 vuotta kaupunginvaltuutettuna sekä lukuisissa erilaisissa tehtävissä.

Timo Reina Kuntaliitto

Timo Reina

puhuja

Timo Reina on Kuntaliiton elinvoima ja talous -yksikön johtaja sekä toimitusjohtajan varamies.

Milla Bruneau

Milla Bruneau

puhuja

Milla Bruneau johtaa Lahdessa kaupunginhallituksen elinvoima- ja työllisyysjaostoa ja seudun kehitysyhtiö LADECin hallitusta. Hän on johtanut aiemmin mm. Euroopan ympäristöpääkaupunkivuotta ja lukuisia mediayhtiöitä.

Maria Jalkanen

Maria Jalkanen

Foodin

Maria Jalkanen, 30, on luomuruokayritys Foodinin yrittäjä ja luova johtaja. Lisäksi Maria toimii Suomen Yrittäjien ensimmäisen Ruokavaliokunnan puheenjohtajana.

Antti Kaikkonen Blastr Green Steel

Antti Kaikkonen

puhuja

Antti Kaikkonen toimii norjalaisen Blastr Green Steel AS maajohtajana Suomessa. Yhtiön tavoitteena on investoida 4 miljardia euroa uuteen vihreän teräksen tehtaaseen Inkoossa ja luoda alueelle 1200 uutta suoraa työpaikkaa.

Jukka Ruusunen Fingrid

Jukka Ruusunen

puhuja

Jukka Ruusunen on kantaverkkoyhtiö Fingridin toimitusjohtaja.

Ali Giray

Ali Giray

puhuja

Ali Giray on yrittäjä, yritysneuvoja ja maahanmuuttajayrittäjyyden asiantuntija. Vuoden 2016 pakolaismies on ollut mukana perustamassa Suomen Yrittäjien maahanmuuttaneiden yrittäjien verkostoa ja edistänyt maahanmuuttajien yrittäjyyttä ympäri Suomea.

Kirsi Leivo KKV

Kirsi Leivo

puhuja

Kirsi Leivo on Kilpailu- ja kuluttajaviraston pääjohtaja.

Lasse Koskivuori

Lasse Koskivuori

puhuja

Lasse Koskivuori johtaa Istekki Oyn toimitusjohtajana yhteiskunnallisesti merkityksellistä työtä, joka koskettaa yli 4 miljoonan ihmisen elämää. Istekki Oy tuottaa tieto- ja viestintäteknologian sekä lääketieteellisen tekniikan (ICMT) palveluja hyvinvointialueille, kunnille ja kaupungeille. Koskivuori toimii myös inhouse-yhtiöiden vaikuttamisverkosto Kustos ry:n hallituksen puheenjohtajana.

Pasi Saarinen Lindström Oy Finland

Pasi Saarinen

puhuja

Lindström Oy Finlandin Vice President Pasi Saarisen työelämän intohimona on mahdollistaa parempaa asiakas- ja henkilöstökokemusta, luoda strategista arvoa yrityksille ja tuottaa mitattavaa arvoa yhteistyölle.

Reijo Silta Janakkalan kunta

Reijo Siltala

puhuja

Filosofian tohtori Reijo Siltala on Janakkalan kunnanjohtaja. Hän on työurallaan toiminut paitsi eri johtotehtävissä, myös yrittäjänä ja tutkijana aiheenaan mm. liiketalousinnovaatiot, johtoryhmätyöskentely ja oppimisen kehittäminen.

Markus Pirttijoki Etelä-Suomen Sanomat

Markus Pirttijoki

puhuja

Markus Pirttijoki on Etelä-Suomen Sanomien vastaava päätoimittaja ja Mediakonserni Keskisuomalaiseen kuuluvan Hämeen Media Oy:n sisältöjohtaja.

Juha Vierros Skoda Group

Juha Vierros

puhuja

Juha Vierros on toiminut Skoda Groupiin kuuluva Skoda Transtechin toimitusjohtajana vuodesta 2019 lähtien.

Juha Rostedt Lahden kaupunki

Juha Rostedt

puhuja

Juha Rostedt on Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Rostedtin intohimona on rakentaa yhteiskunnallista hyvinvointia ja työllistävää yritystoimintaa.

Jari Korkki

Jari Korkki

puhuja

Jari Korkki on toimittaja, kirjailija ja viestintäasiantuntija. Kunnallisjohdon seminaarin Korkki vetää toisen seminaaripäivän päätöskeskustelun.

Sanna Lehtonen Kuntaliitto

Sanna Lehtonen

puhuja

Sanna Lehtonen työskentelee kuntatalousasioiden johtajana Suomen Kuntaliitossa. Lehtonen on koulutukseltaan ekonomisti, ja on työurallaan toiminut myös opetus- ja kulttuuriministeriössä ja valtiovarainministeriössä.

Mari Pantsar

Mari Pantsar

teemaseminaarin puhuja

Mari Pantsar on toiminut yli parinkymmenen vuoden ajan ekologisiin kestävyyshaasteiden ratkaisemiseen liittyvissä johtotehtävissä muun muassa UPM:n ympäristöpäällikkönä, Suomen cleantech-klusterin ja Suomen hallituksen cleantech-ohjelman johtajana sekä Sitran kestävyysratkaisut-teeman johtajana. Mari on myös toiminut ja toimii useiden organisaatioiden hallituksissa ja hänellä on dosenttuurit Helsingin yliopistossa ja Lappeenrannan ja Lahden teknillisessä yliopistossa.

Juha Kostiainen YIT

Juha Kostiainen

teemaseminaarin puhuja

Juha Kostiainen toimii YIT Oyj:ssä kaupunkikehityksestä ja vastuullisuudesta vastaavana johtajana ja on konsernin johtoryhmän jäsen. Hän on myös Tampereen yliopiston kaupunkiseutujen strategisen kehittämisen dosentti ja aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija. Kaupunkikehityksen kysymyksiä Kostiainen tarkastelee monipuolisesti blogissaan nokkelakaupunki.fi

Jorma Wiitakorpi

Jorma Wiitakorpi

teemaseminaarin puhuja

DI Jorma Wiitakorpi on toiminut Porvoon kaupunginhallituksen puheenjohtajana kuluvan valtuustokauden. Wiitakorvella on laaja yli 30 vuoden kokemus useiden eri suomalaisten ja kansainvälisten teollisuusyritysten johtotehtävistä niin toimitusjohtajana kuin myös hallitustyön kautta.

Ismo Rautiainen

Ismo Rautianen

teemaseminaarin puhuja

Ismo Rautiainen toimii Päijät-Hämeen hyvinvointialueella järjestämisen tuen toiminnoista vastaavana johtajana. Tehtäväalueeseen kuululuvat palvelujen tuotantotapojen analysointi, hankinta ja sopimusohjaus sekä omavalvonta ja palvelujen valvonta. Ismolla on pitkä kokemus erilaisista julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon johtamistehtävistä sekä sote-alan yritysyhteistyöstä.

Jenni Vesanen Päijät-Hämeen Yrittäjät

Jenni Vesanen

teemaseminaarin puhuja

Jenni Vesanen toimii Päijät-Hämeen Yrittäjissä järjestöpäällikkönä ja neuvoo työssään yrittäjiä mm. julkisista hankinnoista.

Anna Tapio Suomen asuntomessut

Anna Tapio

teemaseminaarin puhuja

Anna Tapio on Suomen asuntomessujen toimitusjohtaja. Asuntomessut toimii kokeilu- ja kehitysalusta asumisen ratkaisuille ja on siten havainnollinen kurkistusikkuna asumisen tulevaisuuteen. Kun esittelemme aitoja ihmisten koteja ja niiden tarinoita, autamme suomalaisia pohtimaan omia valintojaan ja tekemään fiksuja päätöksiä oman kotinsa suhteen.

Jani Pääkkönen Lumme Energia

Jani Pääkkönen

teemaseminaarin puhuja

Jani Pääkkönen työskentelee Lumme Energian myyntijohtajana.

Isa Maunula Asikkalan kunta

Isa Maunula

teemaseminaarin puhuja

Isa Maunula työskentelee kehittämispäällikkönä Asikkalan kunnassa. Tehtäväkenttään kuuluvat yritysyhteistyö, kuntakehittäminen sekä asumisen ja matkailun edistäminen.

Juha Tall SeAMK

Juha Tall

teemaseminaarin puhuja

Kauppatieteiden tohtori Juha Tall Seinäjoen ammattikorkeakoulusta on kansainvälisesti tunnettu yritysten omistajanvaihdosten puolesta puhuja.

Asko Virén Suomen yrityskaupat

Asko Virén

teemaseminaarin puhuja

Asko Virén toimii Suomen Yrityskaupat -ketjun aluepäällikkönä Lahdessa. Asko on Auktorisoitu Yritysvälittäjä ja vuoden 2021 omistajanvaihdosasiantuntija. Käytännön kokemusta omistusjärjestelyistä hänelle on kertynyt yli 20 vuoden ajalta.

Jarkko Huovinen Kuntaliitto

Jarkko Huovinen

teemaseminaarin puhuja

Jarkko Huovinen työskentelee elinvoimajohtajana Suomen Kuntaliitossa. Hänestä ydinosaamisensa on kuntien elinvoimapolitiikan toimintatapojen, organisoinnin, lainsäädännön ja toimijoiden hyvässä tuntemuksessa. Hän on viimeisten 20 vuoden aikana osallistunut laajasti tehtäväkentän kehittämiseen tehden tiivistä yhteistyötä kuntien, kehittämisyhtiöiden, ministeriöiden ja yrittäjäjärjestöjen kanssa.

Päivi Rahkonen Hollolan kunta

Päivi Rahkonen

teemaseminaarin puhuja

Päivi Rahkonen on toiminut vuodesta 2003 alkaen luonnostaan tunnetun Hollolan kunnanjohtajana.

Sari-Anna Vilander Hollolan kunta

Sari-Anna Vilander

teemaseminaarin puhuja

Sari-Anna Vilander toimii Hollolan kunnan elinkeinopäällikkönä vastuualueenaan yritysyhteistyö sekä yritystonttimyyntiin ja sijoittumisiin liittyvät asiat.

Juho Hannukainen VR

Juho Hannukainen

teemaseminaarin puhuja

VR:n uuden liikenteen johtaja Juho Hannukainen etsii yhteistyömahdollisuuksia laajentaa junaliikenteen tarjontaa uusille reiteille ja ajankohdille mahdollistamaan entistä parempi alueiden saavutettavuus.

Mika Mäkilä Linja-autoliitto

Mika Mäkilä

teemaseminaarin puhuja

Mika Mäkilä on Linja-autoliiton toimitusjohtaja, joka seuraa liikennepolitiikkaa henkilöliikenteen näkökulmasta ja laajemmin osana liikennesääntelyn ja -markkinan muutosta. Mäkilä on aiemmin toiminut liikenne- ja viestintäministeriössä liiketoiminta- ja kehittämisyksiöiden päällikkönä. Joukkoliikenteen harrastajana Mäkilällä on laaja-alainen kokemus eri liikennemuodoista.

Timo Koskinen Taksiliitto

Timo Koskinen

teemaseminaarin puhuja

Timo Koskinen on henkilöliikenteen asiantuntija ja julkisen liikenteen kehittäjä. Kun joukkoliikenne on kadonnut suurten kaupunkien ulkopuolelta lähes kokonaan, niin taksiliikenteen merkitys on entistäkin suurempi.

Matias Pajula HSL

Matias Pajula

teemaseminaarin puhuja

Matias Pajula on helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja HSL:n hallituksen puheenjohtaja. Kaupunkipolitiikan ohella hän opiskelee Helsingin yliopistossa ympäristöekonomiaa.

Petri Salminen

Petri Salminen

puhuja

Petri Salminen on Suomen Yrittäjien puheenjohtaja. Yrittäjien lisäksi Salminen toimii SMEunitedin hallituksen puheenjohtajana.

Mikael Pentikäinen

Mikael Pentikäinen

puhuja

Mikael Pentikäinen tekee Suomen Yrittäjien toimitusjohtajana työtä suomalaisen yrittäjyyden ja yritysten hyväksi sekä yrittäjän arjen parantamiseksi.

Tanja Matikainen

Tanja Matikainen

puhuja

Tanja Matikainen on Suomen Yrittäjien kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö.

Harri Jaskari

Harri Jaskari

puhuja

Johtaja Harri Jaskarin vastuualueina Suomen Yrittäjissä ovat elinkeinopolitiikka ja omistajanvaihdokset sekä järjestötoiminta.

Juhana Brotherus

Juhana Brotherus

puhuja

Pääekonomisti Juhana Brotheruksen vastuualueina Suomen Yrittäjissä ovat talouspolitiikka, verotus, tutkimus, koulutus ja osaaminen sekä kansainväliset asiat.

Roope Ohlsbom

Roope Ohlsbom

puhuja

Roope Ohlsbom työskentelee Suomen Yrittäjissä ekonomistina.

Hannamari Heinonen

Hannamari Heinonen

teemaseminaarin juontaja

Hannamari Heinonen työskentelee kehittämispäällikkönä Suomen Yrittäjissä.

Emma-Stina Vehmanen

Emma-Stina Vehmanen

teemaseminaarin juontaja

Emma-Stina Vehmanen on Suomen Yrittäjien liikennepoliittinen asiantuntija.

Anneli Komi

Anneli Komi

teemaseminaarin juontaja

Anneli Komi työskentelee Suomen Yrittäjissä omistajanvaihdostoiminnan päällikkönä.

Sonja Antosalo

Sonja Antosalo

teemaseminaarin juontaja

Sonja Antosalo työskentelee Suomen Yrittäjissä asiantuntijana vastuullaan yksinyrittäjät, maahanmuuttajayrittäjät sekä luova ala.

YHTEISTYÖKUMPPANIT

logo Hakosalo Oy
Maaseutuyritysten omistajanvaihdospalvelut
Maaseutuyritysten omistajanvaihdospalvelun rahoittajien logot
Kasvua puutuotealalle omistajanvaihdoshanke
Kasvua puutuotealalle omistajanvaihdoshanke logot

TAPAHTUMAPAIKKA

Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, Lahti

Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, Lahti

Lahden Sibeliustalo on ainutlaatuiset konsertti- ja kokouspuitteet omaava tapahtumatalo, joka tarjoaa monipuolisia palveluja sekä kuluttaja-asiakkaille että yrityksille. Vuonna 2000 vanhan tehdasrakennuksen yhteyteen valmistuneessa rakennuksessa puuarkkitehtuuri yhdistyy näin vanhaan lahtelaiseen teollisuushistoriaan. Uuden ja vanhan rakentamisen yhdistelmästä sekä rakennuksesta avautuvasta Vesijärvinäkymästä on syntynyt ainutlaatuinen vuoropuhelu.

USEIN KYSYTTYÄ

Puhujien esitysmateriaaleja voi tiedustella sähköpostitse osoitteella kunnallisjohto@yrittajat.fi. Mainitse viestissäsi puhujat, joiden materiaalin haluaisit saada. Pyydämme huomioimaan, että kaikki puhujat eivät ole antaneet lupaa esitysmateriaalinsa jakamiseen.

Osallistuminen Kunnallisjohdon seminaariin 2023 voidaan perua kuluitta 31.1.2023 saakka. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitamme peruutuksesta 50 % rekisteröintimaksusta. 31.3.2023 jälkeen tehdyistä peruutuksista tai paikalle saapumatta jättämisestä veloitamme 100 % lipun hinnasta.

Osallistumisen voi siirtää kuluitta toiselle henkilölle 9.5.2023 saakka. Tämän jälkeen tehdyistä nimenvaihdoksista veloitamme 25 € käsittelykuluina.

Mikäli sairastuminen estää osallistumisesi, pyydämme toimittamaan sairaslomatodistuksen seitsemän vuorokauden kuluessa tapahtuman alkamisesta.

Peruutukset ja osallistujien muutokset pyydämme tekemään kirjallisesti osoitteeseen kunnallisjohto@yrittajat.fi

Lippu ei sisällä majoitusta, joten muistathan varata majoituksesi itse. Olemme varanneet kiintiöt Lahden seudun hotelleihin. Majoitustietoja löydät täältä.

Aluetilaisuudet ovat Yrittäjien aluejärjestöjen järjestämiä tapaamisia, joissa kuulet ajankohtaisia asioita omalta alueeltasi ja tapaat alueesi muita osallistujia. Suosittelemme lämpimästi osallistumaan!

Aluetapaamisten tilajaon löydät täältä.

Tapahtuman osallistujille maksuttomat bussit liikennöivät tapahtumapaikan (Sibeliustalo) ja alla mainitun majoitustarjonnan kohteiden välillä, joissa osallistujia majoittuu. Bussien aikataulut löydät täältä.

Voit ladata ohjelman pdf-tiedostona täältä. Löydät sen myös tapahtumansovelluksesta (Eventos Mobile).

Ne puhujien esitysmateriaalit, joiden jakamiseen olemme saaneet luvan, löytyvät tapahtumasovelluksesta (Eventos Mobile).

Ohjeet tapahtumasovellukseen kirjautumiseen löydät osallistujille lähetetystä infokirjeestä.

Jokainen ilmoittautunut osallistuja saa sähköpostitse vahvistuksen ilmoittautumisen yhteydessä. Viestin lähettäjänä on Suomen Yrittäjät sähköpostilla kunnallisjohto@yrittajat.fi. Jos vahvistusviestiä ei löydy ja olet epävarma tilanteesta, voit tiedustella asiaa sähköpostitse osoitteella kunnallisjohto@yrittajat.fi.

Saamasi ilmoittautumisvahvistus toimii lippunasi tapahtumaan. Jos ilmoittautumisvahvistus on joutunut hukkaan, voit pyytää sen uudelleen lähetystä sähköpostitse osoitteesta kunnallisjohto@yrittajat.fi.

Osallistujapassisi voit noutaa nimelläsi tapahtuman  aikana ilmoittautumispisteeltä. Passilla pääset liikkumaan tapahtuma-alueella.

Koko tapahtuman pukukoodi on smart casual.

OTA YHTEYTTÄ

Autamme mielellämme kaikissa Kunnallisjohdon seminaariin liittyvissä asioissa. Tavoitat meidän sähköpostitse osoitteella kunnallisjohto@yrittajat.fi

Verkkosivun pääkuva Petri Koivisto / Visit Lahti