Vihreä siirtymä kuntien ja yritysten elinvoiman sekä kilpailukyvyn vauhdittajana

Kunnallisjohdon seminaari Lahdessa 24.–25. toukokuuta avaa suomalaisten yritysten ja kuntien näkymää vihreään siirtymään. Vihreä siirtymä nähdään usein yritysten liiketoiminnan ekologisena rakennemuutoksena, mutta mitä tämä tarkoittaa juuri nyt kunnille?

Ensimmäisen seminaaripäivän huipentaa uuden Yrittäjien elinvoimabarometrin julkistus. Elinvoimabarometri keskittyy laajempiin alueellisiin kysymyksiin, mm. johtaminen ja poliittinen päätöksenteko, työvoiman saanti, yrityspalvelut ja verkostoituminen.

Toisen päivän ajankohtaisissa teemaseminaareissa puhutaan mm. julkisista hankinnoista, elinvoimakunnista, liikenteestä, asumisesta, ilmastotyöstä sekä omistajanvaihdoksista.

Kunnallisjohdon seminaari kokoaa vuosittain yhteen yli 1000 kuntapäättäjää, asiantuntijaa ja yrittäjää verkostoitumaan sekä keskustelemaan ajankohtaisista yhteiskunnallisista aiheista.

Tapahtumassa osallistujat pääsevät keskenään pohtimaan kunnan ja yritysten välistä yhteistyötä eri näkökulmista. Kunnallisjohdon seminaari tarjoaa tuoretta tietoa, uusia näkökulmia ja painavia puheenvuoroja rentoa yhdessäoloa unohtamatta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Regular Suomen Yrittäjien jäsen

Hinta voimassa 31.3.2023 asti

365 €

+ alv 24 %

Osta lippu

Regular julkinen sektori

Hinta voimassa 31.3.2023 asti

465 €

+ alv 24 %

Osta lippu

Regular yksityinen sektori

Hinta voimassa 31.3.2023 asti

495 €

+ alv 24 %

Osta lippu

OHJELMA 24.5.2023

Oikeudet ohjelman muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautumispisteen löydät Sibeliustalon aulasta. Pisteeltä saat osallistujapassisi, joka toimii tunnisteena koko tapahtuman ajan. Pidäthän sen siis mukanasi!

Ensimmäisen päivän seminaariohjelma pidetään Sibeliustalon pääsalissa.

Vihreä siirtymä avaa näkymän hyvään tulevaisuuteen. Se koskettaa kaikkia yhteiskunnan sektoreita ja jokaisen ihmisen arkea. Tulevaisuustietoisten yritysten ja näkemyksellisen politiikan avulla Suomen on mahdollista hyödyntää paalupaikka, jonka tämä maailmanlaajuinen käänne tarjoaa.

Aluetapaamiset pidetään Sibeliustalolla ja sen välittämässä läheisyydessä sijaitsevassa Kokassa.

OHJELMA 25.5.2023

Teemaseminaari 1 – Vaikuttavat hankinnat (juontajana Henrik Wickström, Suomen Yrittäjät)

 • johtaja Harri Jaskari, Suomen Yrittäjät
 • johtava asiantuntija Riikka Hietanen, TEM
 • hankintaneuvoja Jenni Vesanen, Päijät-Hämeen Yrittäjät

Teemaseminaari 2 – Näin syntyy toimiva elinvoimakunta (juontajana Aicha Manai, Suomen Yrittäjät)

 • elinvoimajohtaja Jarkko Huovinen, Kuntaliitto
 • kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö Tanja Matikainen, Suomen Yrittäjät

Teemaseminaari 3 – Liikenne ja sen tulevaisuus (juontajana Emma-Stina Vehmanen, Suomen Yrittäjät)

 • liikennejohtaja Juho Hannukainen, VR
 • toimitusjohtaja Mika Mäkilä, Linja-autoliitto
 • toimitusjohtaja Timo Koskinen, Taksiliitto
 • hallituksen puheenjohtaja Matias Pajula, HSL

 

Teemaseminaari 1 – Omistajanvaihdoksista tukea kuntien elinvoimaisuuteen (juontajana Anneli Komi, Suomen Yrittäjät)

Joka kolmas yritys miettii omistajanvaihdosta lähivuosina. Mitä tehdä, ettei menetetä alueen palveluja ja työpaikkoja?

 • tutkijatohtori Juha Tall, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
 • yritysvälittäjä Asko Viren, Suomen Yrityskaupat
 • kehittämispäällikkö Isa Maunula, Asikkalan kunta

Teemaseminaari 2- Kunnat ja yritykset ilmastotyön edelläkävijöinä​ (juontajana Aicha Manai, Suomen Yrittäjät)

 • puhujat tarkentuvat

Teemaseminaari 3 – Asuminen tulevaisuus (juontajana Henrik Wickström, Suomen Yrittäjät)

 • toimitusjohtaja Anna Tapio, Suomen Asuntomessut

 

Puheenvuoron otsikko ja puhuja vahvistetaan eduskuntavaalien jälkeen.

ESIINTYJÄT

Marja Sannikka

Marja Sannikka

tapahtuman juontaja

Timo Aro

Timo Aro

puhuja

YHTEISTYÖKUMPPANIT

logo Hakosalo Oy

TAPAHTUMAPAIKKA

Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, Lahti

Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, Lahti

Lahden Sibeliustalo on ainutlaatuiset konsertti- ja kokouspuitteet omaava tapahtumatalo, joka tarjoaa monipuolisia palveluja sekä kuluttaja-asiakkaille että yrityksille. Vuonna 2000 vanhan tehdasrakennuksen yhteyteen valmistuneessa rakennuksessa puuarkkitehtuuri yhdistyy näin vanhaan lahtelaiseen teollisuushistoriaan. Uuden ja vanhan rakentamisen yhdistelmästä sekä rakennuksesta avautuvasta Vesijärvinäkymästä on syntynyt ainutlaatuinen vuoropuhelu.

USEIN KYSYTTYÄ

Osallistuminen Kunnallisjohdon seminaariin 2023 voidaan perua kuluitta 31.1.2023 saakka. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitamme peruutuksesta 50 % rekisteröintimaksusta. 31.3.2023 jälkeen tehdyistä peruutuksista tai paikalle saapumatta jättämisestä veloitamme 100 % lipun hinnasta.

Osallistumisen voi siirtää kuluitta toiselle henkilölle 9.5.2023 saakka. Tämän jälkeen tehdyistä nimenvaihdoksista veloitamme 25 € käsittelykuluina.

Mikäli sairastuminen estää osallistumisesi, pyydämme toimittamaan sairaslomatodistuksen seitsemän vuorokauden kuluessa tapahtuman alkamisesta.

Peruutukset ja osallistujien muutokset pyydämme tekemään kirjallisesti osoitteeseen kunnallisjohto@yrittajat.fi

Lippu ei sisällä majoitusta, joten muistathan varata majoituksesi itse. Olemme varanneet kiintiöt Lahden seudun hotelleihin. Majoitustietoja löydät täältä.

Aluetilaisuudet ovat Yrittäjien aluejärjestöjen järjestämiä tapaamisia, joissa kuulet ajankohtaisia asioita omalta alueeltasi ja tapaat alueesi muita osallistujia. Suosittelemme lämpimästi osallistumaan!

Tapahtuman osallistujille maksuttomat bussit liikennöivät tapahtumapaikan ja Kunnallisjohdon seminaarin majoitustarjonnan kohteiden välillä, joissa osallistujia majoittuu. Tarkempi bussiaikataulu julkaistaan toukokuussa 2023.

Jokainen ilmoittautunut osallistuja saa sähköpostitse vahvistuksen ilmoittautumisen yhteydessä. Viestin lähettäjänä on Suomen Yrittäjät sähköpostilla kunnallisjohto@yrittajat.fi. Jos vahvistusviestiä ei löydy ja olet epävarma tilanteesta, voit tiedustella asiaa sähköpostitse osoitteella kunnallisjohto@yrittajat.fi.

Saamasi ilmoittautumisvahvistus toimii lippunasi tapahtumaan. Jos ilmoittautumisvahvistus on joutunut hukkaan, voit pyytää sen uudelleen lähetystä sähköpostitse osoitteesta kunnallisjohto@yrittajat.fi.

Osallistujapassisi voit noutaa nimelläsi tapahtuman  aikana ilmoittautumispisteeltä. Passilla pääset liikkumaan tapahtuma-alueella.

MAJOITUSTARJONTA

Ohjelmalippu ei sisällä majoitusta. Jokainen huolehtii itse omista majoitusvarauksistaan. Katsothan hotellin sijainnin huolellisesti, kaikki hotellit eivät sijaitse Lahden keskustassa tai tapahtumapaikan läheisyydessä. Jos alla olevassa hotellin kuvauksessa on mainittu varauskoodi, mainitse tämä varauskoodi myös varausta tehdessäsi.

Forenom Lahdessa

Forenom Aparthotel Lahti

Rauhankatu 14, Lahti

Hinnat alk. 1hh 66 €/vrk koodilla Lahti1, 2hh 77 €/vrk koodilla Lahti2. Huoneet varattavissa Forenomin verkkosivujen kautta. Hinnat eivät sisällä aamupalaa.

Forenom Aparthotel Lahti on budget-tason huoneistohotelli erinomaisella sijainnilla Lahden ydinkeskustassa kauppatorin laidalla. Hotellilta on noin 10 minuutin ajomatka Sibeliustalolle. Aparthotel tarjoaa majoitusta omalla kylpyhuoneella varustetuissa 1-4 hengen huoneissa.

GreenStar Lahti huone

TÄYNNÄ GreenStar Hotel Lahti

Vesijärvenkatu 1, Lahti

Hinnat: 1hh alk. 144 € / vrk, 2hh alk. 154 € / vrk. Varaukset puhelimitse +358 10 423 9392 tai sähköpostitse lahti@greenstar.fi, mainitse varauksen yhteydessä koodi Kunnallisjohdon seminaari.

GreenStar Hotel Lahti sijaitsee vastapäätä Lahden Matkakeskusta. Hotellilta on noin 10 minuutin ajomatka tapahtumapaikalle. Hotellin pihalla on maksullinen pysäköintialue.

GreenStar Hotels Oy on ympäristöystävällistä, edullista ja mutkatonta majoittumista
tarjoava hotellialan yritys, jonka visiona on tarjota vieraillemme helppo ja ekologinen majoitusvaihtoehto työ- ja vapaa-ajanmatkustukseen. GreenStar Hotels Oy on Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju.

Hotelli Fennada Vierumäellä

Hotelli Fennada

Pihkalantie 3, Vierumäki

Majoitusvaraukset hotellin verkkosivuilta vierumaki.fi/fennada Etukoodilla KUJO15 saa verkkosivuilla 15 % alennuksen päivän hinnasta. Etukoodi on voimassa 23.-25.5.2023 varauksiin.

Vuonna 2021 uudistetun hotellien monipuoliset, ilmastoidut huoneet ja muuntuvat tilaratkaisut mahdollistavat tasokkaan yöpymisen kaikkiin tarpeisiin. Hotelli Fennada on moderni ja laadukas hotelli keskeisellä paikalla, ravintola- ja liikuntapalveluiden ytimessä. Autolla ajaa 25 minuutissa Vierumäeltä Sibeliustalolle.

Hotelli Pihkala Vierumäki

Hotelli Pihkala

Pihkalantie 3, Vierumäki

Majoitusvaraukset hotellin verkkosivuilta vierumaki.fi/pihkala Etukoodilla KUJO15 saa verkkosivuilla 15 % alennuksen päivän hinnasta. Etukoodi on voimassa 23.-25.5.2023 varauksiin.

Vuonna 2021 uudistetun hotellin monipuoliset, ilmastoidut huoneet ja muuntuvat tilaratkaisut mahdollistavat tasokkaan yöpymisen kaikkiin tarpeisiin. Liikunnallisuus huokuu Sporttihotelli Pihkalan käytävillä ja hotellin uudistuneet huoneet ovat tyylikkään rennot ja raikkaat. Autolla ajaa 25 minuutissa Vierumäeltä Sibeliustalolle.

Kauppahotelli Grand huonekuva

TÄYNNÄ Kauppahotelli Grand

Hämeenkatu 4, Lahti

Huoneet ja hinnat: 1hh 75 €/vrk/huone, superior 1hh 84 €/vrk/huone, 2hh 95 €/vrk/huone, 3hh 135 €/vrk/huone, 4hh 154 €/vrk/huone (hinnat sis. aamiainen). Huoneet ovat varattavissa 23.-25.5.2023. Varaukset puhelimitse 03 54 400 tai sähköpostilla info@kauppahotelli.fi. Varaustunnus: Kunnallisjohdon seminaari.

Hotelli sijaitsee rauhallisella sivukadulla, kävelyetäisyydellä Lahden ydinkeskustasta. Hotellista on vajaan 10 minuutin ajomatka tapahtumapaikalle. Auton pysäköinti veloituksetta hotellin autotallissa tai sisäpihalla. Paikkoja on rajoitetusti eikä niitä voi varata etukäteen.

Liikuntakeskus Pajulahti huoneet

Liikuntakeskus Pajulahti

Pajulahdentie 167, Nastola

Hinnat alk. 1 hh 103 €/yö ja 2hh 73 €/hlö/yö (hinnat sis. aamupala). Varaukset sähköpostitse osoitteella varaukset@pajulahti.com. Mainitse varausta tehdessäsi, että kyse on Kunnallisjohdon seminaarin majoituksesta.

Pajulahdessa voit majoittua laadukkaasti hotellitason huoneissa, joissa on runsaat varustelut eikä mukavuuksista ole tingitty. Pajulahdesta ajaa Sibeliustalolle noin 25 minuutissa.

Lomakeskus Lepola rivitalohuone

Lomakeskus Lepola

Sipurantie 32, Lahti

Lomakeskus Lepola sijaitsee Alasenjärven rannalla, Lahdessa. Lepola tarjoaa ympärivuotista, edullista ja luonnonläheistä rivitalomajoitusta. Lomakeskuksesta on 15 minuutin ajomatka tapahtumapaikalle.

Messilä huone

Messilä

Messiläntie 308, Messilä

Hinnat: Aittahuoneet 1hh 100€/vrk, 2hh 110 €/vrk, 2hh + lisävuode 130 €/vrk, 3hh 130€/vrk, 4hh 150€/vrk, 4hh + lisävuode 180€/vrk, 5hh 180€/vrk, 6hh 200€/vrk. Aittamökki 3hh 150€/vrk (lisävuode mahdollinen). Hirsimökki 6hh 250€/vrk. Varaukset sähköpostitse messila@messila.fi tai puhelimitse 03 860 11. Mainitse varausta tehdessä varauskoodi KUJO.

Messilässä on tunnelmallista majoittua päärakennuksen hotellissa (hotellihuoneet loppuun varattu) sekä hotellitasoisissa aittamökeissä tai aittahuoneissa. Ajoaika Messilästä Sibeliustalolle on 15 minuuttia.

Opiston kunkku

Opiston kunkku

Harjukatu 46, Lahti

Hinnat alk. hostellihuoneet: 1hh 62€/vrk, 2hh 79€/vrk. Hinnat alk. hotellihuoneet: 1hh 89€/vrk, 2 hh 99€/vrk. Hinnat sis. aamiaiset. Varaukset sähköpostilla ok@kunkku.com

Autopaikka 10 €/vrk, ilmoita rekisterinumero varausta tehdessä.

Majoitusta tarjolla keskellä kaupunkia sekä hotelli- että hostellihuoneissa. Opiston Kunkku sijaitsee 5 min kävelymatkan päässä Lahden Matkakeskuksesta. Sibeliustalolle täältä pääsee myös vajaassa 10 minuutissa autolla.

Hotelli Tallukka 2hh standard huone

Hotelli Tallukka

Tallukantie 1, Vääksy

Hinnat alk. 1hh 89 €/vrk, 2hh 110 €/vrk. Majoitusvaraukset voi tehdä puhelimitse numerosta 03-88881 tai sähköpostilla myynti@tallukka.fi. Varauskoodi Suomen Yrittäjät. Hinnat sisältävät aamiaisen huikealla näköalalla, sauna- ja allasosaston sekä kuntosalin vapaan käytön hotellin palveluaikoina, pysäköintipaikan. Hotellilta on noin 25 min ajomatka Sibeliustalolle.

Scandic City Lahti

TÄYNNÄ Scandic Lahti City

Kauppakatu 10, Lahti

Hinnat: 1hh alk. 139 €/vrk. Varaukset plus-painiketta klikkaamalla löytyvän Varaa huone -linkin kautta. Varaukset voi tehdä myös varaustunnuksella BKUN240523 puhelimitse +358 3 41081624 tai sähköpostilla lahticity@scandichotels.com.

Scandic Lahti City on viihtyisä hotelli kaupungin ydinkeskustassa, suositun Trio kauppakeskuksen yhteydessä. Hotellilta on vajaan 10 minuutin ajomatka tapahtumapaikalle. Hotellissa on maksullinen parkkihalli.

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

TÄYNNÄ Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Aleksanterinkatu 14, Lahti

Hinnat: 1hh 122 eur/vrk. Varaus tehdään suoraan hotelliin varaustunnuksella BKUJO, Kuntajohdon seminaari puhelimitse 020 1234 655 tai sähköpostilla seurahuone.lahti@sokoshotels.fi. Varausten tekeminen onnistuu myös nettisivujen kautta www.sokoshotels.fi varauskoodilla BKUJO2023

Puhelun hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min.

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone sijaitsee Lahden pääkadun, Aleksanterinkadun varrella aivan ydinkeskustassa. Hotellihuoneita on päärakennuksessa ja Sokos tavaratalon 3. kerroksessa ns. Loft Housen puolella. Hotellilta on vajaan 10 minuutin ajomatka tapahtumapaikalle. Hotellilla on maksullinen parkkihalli.

OTA YHTEYTTÄ

Autamme mielellämme kaikissa Kunnallisjohdon seminaariin liittyvissä asioissa. Tavoitat meidän sähköpostitse osoitteella kunnallisjohto@yrittajat.fi

Verkkosivun pääkuva Petri Koivisto / Visit Lahti