19.–20.10.2018 ÅBO

Riksomfattande företagardagarna

EVENEMANG

Finlands största företagarevenemang

De förnyade Företagardagarna bjuder på två dagar av inspirerande program, nätverksbyggande och trivsel. I år är programmet mer mångsidigt än någonsin!

Hur ser framtidens arbetsliv och företagande ut? Hur tar man sig ut i världen från Finland? Varför lönar det sig att utnyttja teknologi till sin fulla potential till stöd för affärsverksamheten?

Kom till Åbo i oktober för att njuta av trevlig samvaro, utvecklas och göra affärer. Låt oss tillsammans ta ett steg framåt i enlighet med temat för Företagardagarna, ”Step Forward”.

Företagardagarna arrangeras i Mässcentrum i stadsdelen Artukais i Åbo 19–20.10.2018.

Mångsidigt program

Under den första dagen kan du följa med det intressanta förbundsmötet, delta i programmet under seminariet eller lära känna Åbo bättre under en utfärd. På kvällen firas Egentliga Finlands företagares 40-årsjubileum. Lördagens officiella program är på finska. På lördagen ordnas två parallella programhelheter, av vilka du kan välja de delar du själv är mest intresserad av. Den ena helheten är på finska och den andra på engelska. För de svenskspråkiga deltagarna kommer Företagarna i Finlands svenskspråkiga nätverk att bjuda på mousserande vin och en trevlig pratstund i Åbo Svenska Teaters pittoreska lokal före galamiddagen. Boka alltså in i kalendern Svenska Träffen på lördagen 20.10. kl. 15.45 på Åbo Svenska Teater! Lördagens höjdpunkt är Företagardagarnas gala där man delar ut de Riksomfattande företagarprisen år 2018. 

Bekanta dig med kandidater till ordförande och viceordförande här! 

Vår evenemangsstad Åbo

Åbo är en av Finlands mest populära evenemangsstäder och Åbo Mässcentrum är en utmärkt plats för årets viktigaste evenemang. Dessutom är det nya Besökscentret Joki i Kuppis i Åbo en intressant evenemangsplats för seminariet under fredagen.

Åbo lämpar sig perfekt för de Riksomfattande Företagardagarna.

I centrum av staden finns ett bra utbud av restauranger och utmärkta shoppingmöjligheter. I närområdet finns intressanta museer och sevärdheter. Ta en promenad vid Aura å, besök domkyrkan eller beundra den vackra arkitekturen invid stranden.
Genom att anmäla dig i tid försäkrar du dig om att du kan övernatta i centrum i närheten av tjänster.

 
Anmäl dig och kom med!
 

PROGRAM

19–20.10.2018

Programmet under Företagardagarnas första dag är på finska. På programmet står bl.a. förbundsmöte och utfärder till olika delar av Åbo. Seminariets andra dag bjuder på intressanta inlägg, intervjuer och paneldiskussioner samt Svenska Träffen i Åbo Svenska Teater. Dagens höjdpunkt är utdelningen av de Riksomfattande företagarpriserna och kvällsgalan.

10.00
Välkommen till förbundsmötet

Vid Företagarna i Finlands förbundsmöte väljs en ordförande och vice ordförande för nästa tvåårsperiod. Dessutom behandlas verksamhetsberättelsen och bokslutet för år 2017 och man fattar beslut om verksamhetsplanen och budgeten för år 2019.   Medlemmarna representeras av förbundsmötesrepresentanter.

Tillställningens språk är finska och tillställningen är öppen för alla.
 

11.00
Lunch i B-hallen
13.00
Seminarium (på finska), Besökscenter Joki
 • 13.00-13.45 Åbo – Finlands huvudstad på sociala medier (Cave-teatern), Samu Valleala, Åbo stad
 • 13.00-13.30 Hur ser framtidens kommun ut och hur syns företagarna där (Amfiteatern), Esko Poikela, kommundirektör, Lundo
 • 13.45-14.30 Startup - Restartup - Stay up - Stand up (Amfiteatern), Tuomas Tukeva, Juha Rantanen, Elisa Sipponen, Leo Kafieff, Petri Tuomela, Veera Lehmonen
 • 14.00-14.45 Framtidens självstyrande skepp och möjligheterna hos artificiell intelligens (Cave-teatern), Iiro Lindborg, General Manager, Remote and Autonomous Solutions, Rolls-Royce
 • 15.00-15.30 Fuck up night (Amfiteatern)
  • Det internationella Fuck up night-konceptet har kommit till Åbo. I Amfiteatern hör vi tre lokala företagares berättelser om misslyckanden. Av berättelserna kan vi få kamratstöd och dra lärdomar.
 • 15.00-15.45 Hits och missar hos Startups (Cave-teatern), Elina Lappalainen

På Besökscentrets andra våning kan du ta del av Åbo stads utvecklingsvisioner för staden och regionen i stadsutvecklingsutrymmet. Där presenteras olika projekt och visioner med hjälp av förverkligade projekt, pekskärmar och videor.

På tredje våningen kan du koppla av och ladda din utrustning eller svara på e-postmeddelanden och följa med Företagarna i Finlands förbundsmöte i Åbo Mässcentrum som livestreamas.
 

13.00
Utfärd 1: Movie Walk – lär känna platser bekanta från filmer i Åbo (på finska)
13.00
Utfärd 2: Slottets erövrare – Utfärd är inställd

Utfärd är inställd

13.00
Utfärd 3: Rundtur på Meyer Turku-varvet (på finska)
19.00
Finlands största 40-årsfest – Företagardagarnas välkomstfest

Egentliga Finlands företagare fyller 40 år, kom och fira Finlands största 40-årsfest tillsammans med oss i Åbo mässcentrum. Vi bjuder på allt möjligt gott som det nu hör till, då man fyller 40. Under 40 år har vi samlat på oss så mycket att vi inte behöver några gåvor. Det viktigaste för oss är att ni kommer för att fira denna viktiga dag tillsammans med oss. Till oss får du komma just så som du är, bara du är redo att ha roligt. Överraskningar, musik och trevlig samvaro i fantastiskt sällskap utlovas. Tillställningens språk är finska.

9.00
Dörrarna öppnar, välkommen till dag två

Företagardagarnas andra dag är fullspäckad med fantastiskt program, nätverksbildande och samvaro. 

Program på finska
 

9.30
Öppningstal
9.45
Paus för nätverksbildande

Under pausen kan man skapa kontakter och lära känna Företagardagarnas samarbetspartner. Samarbetspartnerområdet finns i restaurangsalen på första våningen i Åbo mässcentrum. Evenemanget möjliggörs av: Elisa, Fennia, Finnvera, Kauppalehti, Åbo stad, Turun Sanomat, Säästöpankki och Viking Line. Mer information om verktygen för att skapa kontakter kommer inom kort.

10.00
Keynote: Företagarens tillväxtstrategi (på finska)

Petri Rajaniemi är en dissident som älskar östra Böle och det finska språket och strävar efter att få folk att tänka på ett sätt som möjliggör tillväxt.

Petris presentation tvingar även den tröttaste deltagare att känna, se och uppleva. Petri har förmågan att titta på saker från gränssnittet mellan dåtid och nutid, och påminna oss om att saker inte någonsin är enkla, utan komplicerade enheter, som är beroende av varandra.
 

10.45
Paus för nätverksbildande

Under pausen kan man skapa kontakter och lära känna Företagardagarnas samarbetspartner. Samarbetspartnerområdet finns i restaurangsalen på första våningen i Åbo mässcentrum. Evenemanget möjliggörs av: Elisa, Fennia, Finnvera, Kauppalehti, Åbo stad, Turun Sanomat, Säästöpankki och Viking Line. Mer information om verktygen för att skapa kontakter kommer inom kort.

11.00
Paneldiskussion om ledarskap (A-hallen)

Som grund för ledarskap är förmågan att kunna leda sig själv.

11.00
Paneldiskussion om internationalisering (Auditoriet)

Paneldiskussionen om internalisering bjuder på intressanta berättelser och diskussion om både framgång och misslyckanden på marknader utanför Finland. Deltar gör bl.a. Supercells kommunikationsdirektör Linda Åström, Jungle Juice Bars grundare och verkställande direktör Noora Fagerström, Nordic Business Forums grundare Hans-Peter Siefe och the other danish guys grundare Tommi Lähde. Moderator för paneldiskussionen är chef för digi- och utbildningsfrågor på Företagarna i Finland Joonas Mikkilä.

12.00
Lunchpaus (B-hallen)
13.00
Keynote: Jan Meyer (A-hallen)
13.45
Paus för nätverksbildande

Under pausen kan man skapa kontakter och lära känna Företagardagarnas samarbetspartner. Samarbetspartnerområdet finns i restaurangsalen på första våningen i Åbo mässcentrum. Evenemanget möjliggörs av: Elisa, Fennia, Finnvera, Kauppalehti, Åbo stad, Turun Sanomat, Säästöpankki och Viking Line. Mer information om verktygen för att skapa kontakter kommer inom kort.

14.00
Framtidens arbetsliv (Auditoriet)

Om framtidens arbetsliv och företagande diskuterar Elos vice direktör Satu Huber, Ubers Nordenchef Joel Järvinen, Taxiförbundets ordförande Kai Andersson och Ultrahack-hackathons Chief Evangelist Konsta Weber. Diskussionen modereras av reportern Jussi Kärki. 

14.45
Keynote: Så byggs ett framgångsrikt team (A-hallen)

Chefstränaren för Finlands landslag i ishockey berättar om hur han har lett sitt lag till framgång och hur företagare kan utnyttja dessa lärdomar i sin företagsverksamhet. 

15.45
Svenska Träffen – inofficiellt program (Åbo Svenska Teater i Åbo centrum)

För de svenskspråkiga deltagarna kommer Företagarna i Finlands svenskspråkiga nätverk att bjuda på mousserande vin och en trevlig pratstund i Åbo Svenska Teaters pittoreska lokal före galamiddagen. Boka alltså in i kalendern Svenska Träffen på lördagen 20.10. kl. 15.45 på Åbo Svenska Teater! 

Anmäl dig här! (så att vi vet ungefär hur många flaskor som skall reserveras)

19.00
Gala
 • Cocktailtillställning
 • Utdelning av de Riksomfattande Företagarpriserna
 • Galamiddag 
 • Inga Söder och Popkorn spelar upp till dans
 • Tillställningens språk är finska
   
Uppträdaren

Evenemangsuppträdaren

ANMÄLNING
Priser och anmälning

 

Paket för två dagar (fre–lör) till förmånspris för Företagarna i Finlands medlemmar! 

Hela paketet innehåller lunch och seminarieprogram under fredagen och lördagen samt fredagens välkomstfest och lördagens Företagargala. 

I alla priser ingår busstransport mellan centrum/hotellen och evenemangsplatsen. 

Anmälningsformulärets språk är finska.

Priser för medlemmar i Företagarna i Finland

 

HELA PAKETET
Fram tills 9.10.
325 €
(inkl. moms 24 %)
SEMINARIEPAKET
fredag dag + lördag dag
160 €
(inkl. moms 24 %)
SEMINARIEPAKET PREMIUM
Hela fredag + lördag dag
225 €
(inkl. moms 24 %)
FÖRETAGARGALA
lördag
185 €
(inkl. moms 24 %)
FREDAGPAKET
fredag
110 €
(inkl. moms 24 %)

Normala priser (inte medlemmar i Företagarna i Finland)
 

HELA PAKETET
Fram tills 9.10.
350 €
(inkl. moms 24 %)
SEMINARIEPAKET
fredag dag + lördag dag
185 €
(inkl. moms 24 %)
SEMINARIEPAKET PREMIUM
hela fredag + lördag dag
260 €
(inkl. moms 24 %)
FÖRETAGARGALA
lördagskväll
210 €
(inkl. moms 24 %)
FREDAGPAKET
fredag
130 €
(inkl. moms 24 %)

Annulleringsvilkor

Annulleringsvilkor

Alla annulleringar och ändringar av anmälningen ska göras skriftligen till Tavicon per e-post till adressen yrittajapaivat@tavicon.fi. Om deltagandet annulleras skriftligen senast 31.8.2018 returneras deltagaravgiften minus byråavgifter 50 €/person. Vid annullering efter detta returneras inte deltagaravgiften och deltagaravgiften returneras inte heller för deltagande som inte annullerats. Logiavgiften är bindande och returneras inte i samband med eventuell annullering. Deltagandet och logibokningen kan överföras till en annan deltagare, för namnändring debiteras byråavgifter 50 €/person. Vi uppmanar alla deltagare att skaffa en försäkring som innehåller annulleringsskydd utifall av egen eller närståendes allvarliga sjukdom eller dödsfall. De Riksomfattande Företagardagarna omfattas inte av lagen om paketresor.

Logi

Egentliga Finlands hotell

Radisson Blu Marina Palace Hotel, Åbo

Slottsgatan 32, 20100 Åbo / avstånd 5,6 km

Radisson Blu Marina Palace Hotel finns i hjärtat av
Åbo vid Aura å. Frukost ingår i priset.

Enkelrum från 139,00 €
Tvåpersonsrum från 149,00 €

Original Sokos Hotel Hamburger Börs

Köpmansgatan 6, 20100 Åbo / avstånd 6,1 km

Original Sokos Hotel Hamburger Börs bjuder
på energisk Åbo-stämning.
Frukost ingår i priset.

Enkelrum från 119,00 €
Tvåpersonsrum från 129,00 €

Scandic Plaza Turku

Universitetsgatan 29, 20100 Åbo / avstånd 5,6 km

I centrum av Åbo invid gågatan och salutorget.
Vid hotellet liggerköpcentret Hansaoch på kort
promenadavstånd Aura å med sina stränder.
Frukost ingår i priset.

Enkelrum från 164,00 €
Tvåpersonsrum från 184,00 €

Obs! minimilängd för vistelsen fre–sön

SCANDIC JULIA

Eriksgatan 4, 20100 Åbo / avstånd 6,7 km

I det här moderna hotellet, beläget bredvid
salutorget, är du nära till allt.
Frukost ingår i priset.

Enkelrum från 169,00 €
Tvåpersonsrum från 189,00 €

Obs! minimilängd för vistelsen fre–sön

Scandic Turku

Eriksgatan 28-30, 20100 Åbo / avstånd 5,5 km

Mysigt och lugnt hotell med bra läge. Alla tjänster
finns i närheten. Bra parkeringsmöjligheter.
Frukost ingår i priset.

Enkelrum från 102,00 €
Tvåpersonsrum från 112,00 €
Extra säng 112,00 €

Naantalin kylpylä

Matkailijantie 2, 21100 Nånendal / avstånd 11,4 km

I de rymliga rummen på Naantali Spa kommer
du att trivas både ensam eller med hela familjen.
Frukost, bastu med poolområde och gym ingår i priset.

Enkelrum från 134,00 €
Tvåpersonsrum från 168,00 €

Ruissalo Spa

Ruissalon puistotie 640, 20100 Åbo / avstånd 9,6 km

Ruissalo Spa har 171 rum, varav 43 är nybyggda
Superior-nivås rum på översta våningen, nära
alla bekvämligheter. Frukost, bastu med
poolområde och gym ingår i priset.

Enkelrum från 101,00 €
Tvåpersonsrum från 122,00 €

Naantali familjehotell

Opintie 3, 21100 Nånendal / avstånd 11,4 km

En högklassig lägenhetshotell i närheten av
Naantali Spa. Två dubbelrum, kokmöjligheter,
kylskåp, TV, gratis WiFi, dusch, handdukar och
sängkläder. I priset ingår inte frukost, men det
finns en möjlighet att köpa frukostbuffé på spaet
till 16 euro/ person. Användning av bastu och
poolavdelningen i spaet ingår i priset.

Tvåpersonsrum från 104,00 €

Plats

Åbo Mässcentrum

FAQ

Vanliga frågor

Vad är förbundsmötet?

Förbundsmötet är Företagarna i Finlands högsta beslutsfattande organ, där medlemmarna representeras av förbundsmötesrepresentanter. Vid förbundsmötet behandlas verksamhetsberättelsen och bokslutet och man fattar beslut om verksamhetsplanen och budgeten för nästa år. Vartannat år väljs ordförande och vice ordförande vid förbundsmötet.

Kan jag delta endast i seminarierna? Eller kan jag delta endast i galan?

Vi har skapat olika deltagarpaket och utöver paketet för två dagar kan du välja bl.a. seminariepaketet eller lördagens gala.

Var ordnas Företagardagarna nästa år?

Företagardagarna 2019 ordnas i Lahtis och Företagardagarna 2020 i Jyväskylä.

Kan jag ta med avec?

Du kan ta med avec till allt program under Företagardagarna. Du ska anmäla din avec på anmälningsformuläret under extradeltagare i kontaktuppgifterna.

Vem kan jag kontakta om jag inte hittar svaret på min fråga på evenemangets sida?

Evenemangsteamet för Företagardagarna svarar gärna på frågor på numret 050 408 8460.

Ta kontakt

Kontaktuppgifter

Ta kontakt med oss! Vi hjälper gärna dig med alla frågor som rör Företagardagarna.
 

Anmälningar och bokning av hotell:

Tavicon Oy, Mirja Uotila, 03 233 0400/040 772 7619, yrittajapaivat(a)tavicon.fi

Evenemangets arrangemang:

Företagarna i Finlands, Anne Eronen, +358 9 2292 2911, anne.eronen(a)yrittajat.fi
Egentliga Finlands företagare, Miia Kaerala, +358 50 381 8090, miia.kaerala(a)yrittajat.fi

Kontakt med media:

Företagarna i Finland, Eeva Ketvel, +358 50 320 4849, eeva.ketvel(a)yrittajat.fi