Åbo - Helsingfors - Vasa

Svenska Träffen 2019

Åbo Svenska Teater

Främlingen 27.2.2019

Kvällens program

17.00 Välkomsthälsning
17.05 Seminarium och middag
19.00 Teater

 

Välkomsthälsning av Företagarna i Finlands svenskspråkiga styrgrupps ordförande Michael Lindholm 


Seminarium och middag

 • Åbo i framtiden - visioner
 • Allt det här med artificiell inteligens är det till någon nytta?
 • Skådespelarlivet från Jerry Wahlfors synvinkel
 • Buffémiddag i Tiljan
  • Grön sallad + örtolja
   Tomat och lök sallad
   Sallad med blomkål, linser och feta + curryyoghurtdressing
   Sallad Niçoise
   Bröd och smör
   ***
   Stuvad grisnacke och Dijonsenap-gräddpotatis
   eller
   Ungslax och potatis-rotfruktsgratäng
   ***
   Kaffe / te med smått och gott

Teater - Främlingen

Den blyga Charlie har svårt att tala med okända människor och låtsas därför vara utlänning. Det leder till att folk ignorerar honom och han får höra hemligheter som inte är ägnade för utomståendes öron. Charlie blir inblandad i ett händelseförlopp som inte längre går att kontrollera. Främlingen är en uppdaterad och aktuell version av 1980-talets stora succékomedi Kom igen, Charlie! Föreställningen textas på finska och svenska. Längd ca 2,5 timmar.


Pris

60€

Helsingfors Svenska Teater

Chess 5.4.2019

PROGRAMMET FASTSTÄLLS I JANUARI!

Svenska Teaterns uppsättning av CHESS på svenska är en storslagen musikal om strategi, passion och gränser. I Maria Sids regi flyttas fokus från schackspelet till spelet mellan de verkliga människorna. Vem gör det smartaste draget och hur förändras spelet när kärleken drabbar oss? Finns det överhuvudtaget en vinnare när insatsen är någon vi älskar?
 

CHESS på svenska bjuder på dramatik, kärlek och farligt spel men framför allt bjuder den på musik i världsklass. Låtar som I mitt hjärtas land (Anthem), Jag vet vad han vill (I Know Him So Well), Inte jag (Someone Else’s Story) och Drömmar av glas (You and I) lämnar ingen oberörd.

Musiken till CHESS är skriven av Benny Andersson och Björn Ulvaeus och sångtexterna i orignaluppsättningen av Tim Rice. Sedan premiären av CHESS på svenska i Stockholm 2012 har Anders Eljas (Kristina från Duvemåla) gjort en ny orkestrering, Svenska Teatern är den första professionella teatern i världen att uppföra den. 

Wasa Teater

Spelman på taket 25.10.2019

PROGRAMMET FASTSTÄLLS SENARE!

Wasa Teater erbjuder underhållning utöver det vanliga i det nyrenoverade teaterhuset med storsatsningen Spelman på taket. Spelman på taket är en musikal med dans, romantik och gripande historier.

Spelman på taket handlar om en svunnen tid men är samtidigt en musikal om det närvarande. Den skildrar en befolkning i den fiktiva byn Anatevka, med grundmurade judiska traditioner, där de heliga skrifterna både ger stabil vägledning och upphov till diskussion. Men den handlar också om idag – hur våld och ekonomiska kriser leder till förföljelse, driver folk i exil; då som nu, alltså.