Oma duuni paras duuni!

Mistä on kyse

Yrittäjyys antaa vapautta ja vaatii rohkeutta. Se on mahdollisuus tehdä sitä, mitä eniten haluat, juuri sillä tavalla kuin itse tahdot.

Mutta minkä ikäisenä yrittäjäksi voi ryhtyä? Kuinka se tapahtuu? Mitä yrittäjyys on, ja mistä pitää aloittaa? Tältä sivulta löydät tärkeimmät vinkit, joilla pääset alkuun: yksi hyvä idea voi muuttaa koko elämäsi. Onnea matkallesi kohti unelmia!

 

Yrittäjyys

Mitä yrittäjyys on?

Yrittäjyys tarkoittaa sitä, että työllistät itse itsesi: kehität bisnesidean, hankit asiakkaat ja laskutat työstäsi. Vastaat itse työvälineiden ja työtilojen hankkimisesta, määrität itse työsi hinnan ja sen, milloin olet töissä ja milloin vapaalla.

Mutta millaista yrittäjyys sitten oikeasti on? Parhaiten siitä osaavat kertoa yrittäjät itse. Kokosimme yhteen neljän nuoren yrittäjän tarinat: lue tästä, millaista on Roosa Puontin, Luyeye Konssin, Matilda Mannströmin ja Marjaana Jukkolan elämä yrittäjänä.

» Kohti unelmia – neljä tarinaa yrittäjyydestä (pdf)
» Kohti unelmia – neljä tarinaa yrittäjyydestä (E-julkaisu)

 

Aloita näin

Miten tullaan yrittäjäksi?

Yrittäjäksi voi ryhtyä kuka tahansa, ja yrityksen perustaminen onnistuu netissä.

Mieti silti hetki ennen kuin ryhdyt hommiin. Aluksi kannattaa pohtia liikeideaa kunnolla, tehdä liiketoimintasuunnitelma ja testata ideoita juttelemalla niistä esimerkiksi kavereiden ja vanhempien kanssa.

Suomen Yrittäjien kokoamasta Yrityksen perustamisoppaasta saat lisätietoa ja ideoita siitä, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon. Pääset lataamaan oppaan täältä.

K-18?

Voiko alaikäinen ryhtyä yrittäjäksi?

Kyllä! Toiminimiyrityksen voi perustaa myös alle 18-vuotiaana. Alaikäisenä tarvitset suostumuksen huoltajaltasi – hänen on allekirjoitettava kanssasi perustamisilmoitus, joka toimitetaan kaupparekisteriin.

Lue lisää alaikäisen mahdollisuuksista perustaa yritys

Info

Haluan tietää lisää!

Tässä muutamia asioita, joita voit tehdä heti:

 

Hae lisää tietoa yrityksen perustamisesta

Alueesi uusyrityskeskuksesta saat kaiken tarvitsemasi tiedon yrityksen perustamiseksi.

 

Lue nuorten yrittäjien tarinoita

Munyritys.fi-sivustolla pääset kurkistamaan nuorten yrittäjien arkeen.

 

Perusta yritys heti

Kokeile yrittäjyyttä ja perusta 4H-yritys vaikka kesän ajaksi. Mahdollisuus sinulle, joka olet täyttänyt 13 mutta et 28.

 

Osallistu opinto-ohjelmaan

NY Vuosi yrittäjänä -opinto-ohjelma on tarjolla useissa oppilaitoksissa eri puolilla Suomea. Ohjelmassa perustetaan oikea yritys lukukauden, lukuvuoden tai kalenterivuoden ajaksi.

 

Sivustolla käytetyt kuvat: Getty Images

Liity opiskelijajäseneksi

Opiskelijajäsenä olet osa Nuorten Yrittäjien verkostoamme!

Jäsenyys on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut yrittäjyydestä ja opiskelet täysipäiväisesti.

Opiskelijajäsenenä saat käyttöösi kattavan etu- ja palvelupaketin ja pääset osallistumaan Nuorten Yrittäjien tapahtumiin.

» Liity opiskelijajäseneksise ei maksa sinulle mitään.

 

enlightenedOta yhteyttä

Suomen Yrittäjät | Mannerheimintie 76 A | PL 999, 00101 HELSINKI
puhelin 09 229 221 | toimisto@yrittajat.fi