Pirkanmaan omistajanvaihdoshanke

Pirkanmaan Yrittäjien omistajanvaihdoshanke käynnistyi kesällä 2023 ja jatkuu vuoden 2024 lokakuulle. Hankkeessa keskitymme ammatinharjoittajien ja pienemmän yrityskoon omistajanvaihdosten edistämiseen. Hankkeen tavoitteena on kehittää uusia toimintamalleja, joiden myötä vahvistetaan jo olemassa olevaa palveluverkostoa sekä ohjataan yrittäjät oikea-aikaisesti neuvontapalveluihin.

Mitä

Teemme räätälöidyn ja laadullisen kyselyn yrittäjille heidän tarvitsemistaan palveluista omistajanvaihdoksiin liittyen keväällä 2024. Selvitämme erityisesti, minkälaisia yksityisiä palveluita omistajanvaihdoksia tukemaan kaivataan ja mitkä auttaisivat, että palvelut toimisivat paremmin ja löytyisivät helpommin. Kyselyn tulosten avulla muotoilemme yhden luukun periaatteella toimivan Omistajanvaihdospolun sivustolle. Tällä sivustolla tiedotamme lisäksi ajankohtaisista asioista, koulutuksista ja tapahtumista.

Hankkeessa lisäämme tietoisuutta ja vahvistamme osaamista omistajanvaihdoksista monilla eri foorumeilla. Kuntakiertueemme yhteistyökumppaniemme kanssa jatkuu ja lisäksi jalkaudumme alueen oppilaitoksiin.

Tavoitteenamme on, että tiivis oppilaitosyhteistyö herättää potentiaalisia ostajia työllistämään itsensä yrityskaupalla. Tärkeää on, että yksinyrittäjien ja pienemmän yrityskoon omistajanvaihdokset tulevat enemmän Pirkanmaalla näkyviin ja yrittäjät näkevät yrityskaupan mahdollisuutena alasajon sijaan.

Haluamme, että tarjoamamme matalan kynnyksen neuvontapalvelut tulevat tunnetuiksi Pirkanmaalla. Toiveenamme on, että omistajanvaihdosten sujuvuus nähdään alueellisen vireyden ja kasvun kivijalkana. Tämä edellyttää laajaa ja monialaista sidosryhmäyhteistyötä.

Koulutustallenteet omistajanvaihdosten tueksi

Yritys myyntiin -miten prosessi etenee
Yrityskauppaan valmistautuminen ja verotus

Omistajanvaihdosfoorumi

Omistajanvaihdosfoorumin tavoitteena on yrityskauppojen ja sukupolvenvaihdosten vauhdittaminen. 

Pirkanmaan omistajanvaihdosfoorumi

Alueellinen omistajanvaihdosfoorumi käynnistyi huhtikuussa 2024.

Tapahtumakalenteri

Hanke järjestää kumppaneineen kuntakiertueen Pirkanmaan kunnissa. Mukana kierroksella te-palvelut, Pirkanmaan Yrityskummit, yritysvälittäjä ja alueen ammatillinen oppilaitos. Tämän lisäksi jaetaan tietoa lukuisissa omistajanvaihdosteemaisissa tietoiskuissa. Seuraa kalenteriamme ja tule mukaan!

Elokuu

to 29.8. Kassavirtaennusteen tekeminen käytännössä
pe 30.8. YEL-vakuutus ja yrittäjän eläketurva

Syyskuu

10.9. OV-TÄSMÄISKU: Mitä Yrityskaupan jälkeen, Tampere

Lokakuu

3.10. Pk-yritysten omistajanvaihdokset Kangasala: Mistä liikkeelle?
24.10. Omistajanvaihdosmarkkinat, Tampere

Markkinointimateriaali

Omistajanvaihdosten kuntakiertueen markkinointimateriaalia

Uutiset ja blogit

Yhteystiedot:

Sari Järvelin

Järjestöpäällikkö

Elina Purho

Elinkeinoasioiden asiantuntija