28.5.2019 Tiedekeskus Heureka Vantaa

Onnistu yrityskaupassa

Tapahtuma

Arvokas yritys - kannattava kauppa

Seminaarissa käsitellään omistajanvaihdoksen onnistunutta suunnittelua sen eri näkökulmista: yrityksen arvo ja yrityksen myynnin edellytykset, ostajan löytäminen sekä yrityskaupan verotus, sopimukset ja rahoitus.

Oletko harkinnut yrityksesi myymistä? Haluatko tietää, miten pidät yrityksesi myyntikuntoisena ja saat siitä sen hinnan mitä haluat, kun päätä yrityksesi joskus tulevaisuudessa myydä? Aiotko kesties laajentaa yritystoimintaasi yrityskaupan kautta? Haaveiletko yrittäjyydestä ja haluaisit ostaa toimivan yrityksen? Häämöttääkö tulevaisuudessa sukupolvenvaihdos? Jos vastasit kyllä, tämä tapahtuma on tarkoitettu Sinulle!

Seminaari kokoaa yhteen yrityksen myymisen ja ostamisen teemoista kiinnostuneet yrittäjät, yritysostoa suunnittelevat ja asiantuntijat.

Seminaari on tarkoitettu

 • Omistajanvaihdosta suunnitteleville
 • Yrityskauppaa suunnitteleville
 • Omistajanvaihdoksen asiantuntijoille
 • Kaikille aihepiiristä kiinnostuneille

Onnistu yrityskaupassa -seminaarista sanottua

Todella antoisa tapahtuma. Väärät oletukset oikenee ja tilanne kirkastuu niin ostajalla kuin myyjällä. Paljon tuli tietoa ja varmasti moni sai apua puheenvuoroista.

Ohjelma

Aikataulu

8.30
Ilmoittautuminen ja aamukahvi

Ilmoittautumistiskin löydät auditorion välittömästä läheisyydestä.

Aamukahvi nautitaan Tiederavintolassa, tarjolla kahvia, teetä ja suolaista kahvileipää.

9.00
Seminaarin avaus
Mika Kuismanen

Seminaarin avaa Suomen Yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen, joka pohtii avauspuheenvuorossaan miksi on hyvä asia, että yrityksiä poistuu ja tulee markkinoille.

9.20
Arvonmääritys - haasteesta mahdollisuudeksi
Janne Koivuniemi

aluepäällikkö Janne Koivuniemi, Finnvera

9.50
Yrityksen myynnin edellytykset
Juha Rantanen

Toimitusjohtaja Juha Rantanen (Suomen Yrityskaupat Oy) käsittelee puheenvuorossaan mm. seuraavia teemoja: millaiset yritykset menevät kaupaksi, miten edistää oman yrityksen myyntiä ja miten saada yrityksestä mahdollisimman hyvä hinta.
 

 

10.50
Tauko

Jaloittelua ja verkostoitumista.

11.15
Selätä yrityskaupan suurin haaste: löydä ostaja yrityksellesi
Meri Varkoi-Anhava

Toimitusjohtaja, yrittäjä Meri Varkoi-Anhava (Yrityspörssi Oy) käsittelee puheenvuorossaan kanavia ja keinoja ostajan löytämiseen sekä sitä millaisia ostajia kunkin kanavan kautta voi tavoittaa.

12.00
Kysymysklinikka

Session pääteeksi on kysymysklinikka, jossa aamupäivän alustajat vastaavat yleisön kysymyksiin. Kysymysklinikan vetää projektipäällikkö Mika Haavisto, Valtakunnallinen omistajanvaihdoshanke, Suomen Yrittäjät.

12.30
Lounas

Lounas tarjoillaan Tiederavintolassa, lounaaseen kuuluu runsas salaattibuffet, päivän keitto, lämmin ruokabuffet, lähileipomon leipävalikoima sekä kahvi tai tee.

13.30
Yrityskaupan rahoitus
Janne Koivuniemi

aluepäällikkö Janne Koivuniemi, Finnvera

14.00
Sopimukset yrityskaupassa
Marjut Viding

Asiantuntija Marjut Viding (Suomen Yrittäjät) käy puheenvuorossaan läpi erilaisia yrityskauppaan liittyviä sopimuksia ja nissä sovittavia asioita.

14.45
Kahvitauko

Tiederavintolassa tarjolla kahvia ja teetä sekä makeaa kahvileipää.

15.15
Yrityskaupan verosuunittelu
Risto Walden

CEO, Senior Tax Advisor Risto Walden (Bilanssi Oy) pureutuu puheenvuorossaan yrityskauppojen erilaisiin verotuksellisiin kysymyksiin.

16.15
Kysymysklinikka

Päivän päätteeksi on kysymysklinikka, jossa iltapäivän teemoja alustaneet asiantuntijat vastaavat yleisön kysymyksiin. Kysymysklinikan vetää projektipäällikkö Mika Haavisto, Valtakunnallinen omistajanvaihdoshanke, Suomen Yrittäjät.

16.45
Seminaarin yhteenveto ja päätös
Mika Haavisto

Seminaarin yhteenveto ja päätössanat projektipäällikkö Mika Haavisto, Valtakunnallinen omistajanvaihdoshanke, Suomen Yrittäjät

Ilmoittautuminen
Hinnat ja ilmoittautuminen
Early Bird
30.4.2019 mennessä
219 €
+ alv 24 %
Regular
23.5.2019 mennessä
269 €
+ alv 24 %
FAQ ilmoittautuminen

Ilmoittautumisen FAQ

Mitä hintaan kuuluu?

Hinta sisältää asiantuntijapuheenvuorot, ohjelmassa mainitut ruokailut, kattavan luentomateriaalin sekä Arvonmääritys yrityskaupassa -kirjan.

Arvonmääritys yrityskaupassa (kirjoittanut Juha Rantanen)
Kirja on perusteos kaikille yrityskaupasta kiinnostuneille tai jopa tahtomattaan sen kanssa tekemisiin joutuneille. Erityisesti se soveltuu pk-yritysten maailmaan. Kirja on helppolukuinen ja anaa lukijalle tietoa siitä, mihin yrityksen arvo todellisissa yrityskauppatilanteissa perustuu. Kirja sisältää runsaasti konkreettisia esimerkkejä käytännön elämästä.

Oikeudet ohjeman muutoksiin pidätetään.

Yleistä ilmoittautumisesta

Onnistuneesta ilmoittautumisesta tulee välittömästi automaattivahvistus sähköpostiisi. Voit ilmoittaa samalla kertaa yhden tai useamman henkilön. Voit maksaa kaikki ilmoittamasi henkilöt kerralla verkkopankissa, luottokortilla tai samalla laskulla.

Peruutusehdot ja nimenmuutokset
Osallistujalla on mahdollisuus siirtää osallistumisoikeutensa edustamansa organisaation toiselle henkilölle veloituksetta 19.5.2019 asti. Muutokset tehdään osallistumisvahvistuksesta löytyvän linkin kautta. Tämän jälkeen tehdyistä muutoksista veloitamme toimistokulut 10 € / muutos.
 
Mikäli osallistuminen perutaan viimeistään 13.5.2019, osallistumismaksu palautetaan vähennettynä toimistokuluilla 10 € / maksutapahtuma. Tämän jälkeen, kuitenkin viimeistään 23.5.2019 tehdyistä peruutuksista, osallistumismaksusta palautetaan puolet. 23.5.2019 jälkeen tehtyistä peruutuksista ei osallistumismaksua palauteta. Kaikki peruutukset on tehtävä kirjallisesti Suomen Yrittäjille sähköpostitse koulutus@yrittajat.fi.
Useamman henkilön ilmoittaminen

Voit ilmoittaa kerralla useamman henkilön. Jokaiselta ilmoittautujalta tulee täyttää erikseen henkilö- ja yhteystiedot. Mikäli et ilmoittautumisen yhteydessä tiedä kaikkien osallistujien tietoja, voit ilmoittaa omat tietosi useammalle ilmoittautujalle ja päivittää oikeat tiedot myöhemmin, kuitenkin 19.5.2019 mennessä. Mahdollinen alennuskoodi tulee syöttää jokaisella osallistujalle.

Osallistumisvahvistus ja lippu

Saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen osallistumisvahvistuksen onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen. Jos et löydä ilmoittautumisvahvistus, tarkasta myös roskapostisi. Tarkistathan vahvistuksesta, että ilmoittamasi tiedot ovat oikein. Osallistumisoikeus tapahtumaan vahvistuu maksun suorittamisen jälkeen.

Ilmoittautumisvahvistuksesta löydät linkin lippuusi. Tulosta lippu paperille tai näytä se tapahtumassa puhelimesi näytöltä ilmoittautumisen yhteydessä.

Maksutavat
 • Luottokortti: Visa, MasterCard tai American Express
 • Suomalaiset verkkopankit (Danske Bank, OP, Nordea, Ålandsbanken, Handelsbanken, S-Pankki, Aktia, OmaSp, Säästöpankki ja POP pankki)
  • Verkkopankki- ja luottokorttimaksuissa maksun vastaanottajan näkyy Paytrail Oyj. Maksun tilityksen saaja: Eventilla Oy.
 • Lasku: Laskuttajana Suomen Yrittäjien Sypoint Oy. Laskutusmuotona ensisijaisesti verkkolasku.
  • Laskutuslisä 9 € (+alv) lisätään jokaiseen laskuun
Puhujat

Seminaarin puhujat

Seminaarin puheenjohtaja

Risto Walden

CEO, Senior Tax Advisor | Bilanssi Oy

Risto Walden toimii yksityisenä tilinpäätös- ja veroasiantuntijana Bilanssi Oy:ssä. Hän on aiemmin työskennellyt Verohallinnossa verotarkastajana, verotuksen oikaisulautakunnan jäsenenä, Helsingin kauppakorkeakoulussa ja Veronmaksajain keskusliiton hallituksen jäsenenä. Walden on pidetty kouluttaja ja arvostettu verotuksen asiantuntija.

puhuja

Juha Rantanen

VTN, ekonomisti, toimitusjohtaja | Suomen Yrityskaupat Oy

Juha Rantanen hyppäsi startupien yrityskouluttajan uralta yrittäjäksi 20 vuotta sitten. Juha on monialayrittäjä, päätyönä ovat yritysten omistajanvaihdokset. Vuonna 2016 Suomen Yrittäjät, Elinkeinoelämän keskusliitto, Suomen Uusyrityskeskukset ja Finnvera valitsivat Juhan vuoden valtakunnalliseksi omistajanvaihdosasiantuntijaksi. Omistajanvaihdoksista ja arvonmäärityksistä Juha on kirjoittanut muutaman helppolukuisen kirjan.

puhuja

Meri Varkoi-Anhava

yrittäjä, toimitusjohtaja | Yrityspörssi Oy

Meri Varkoi-Anhava on Yrityspörssin toimitusjohtaja ja yrittäjä. Hän seuraa työssään, kuinka tuhannet yritykset hakevat ostajaa Yrityspörssi.fi – verkkopalvelun kautta ja minkälainen lähestymistapa tuo tuloksia. Meri itse on ryhtynyt yrittäjäksi yrityskaupan avulla.

Puhuja

Marjut Viding

asiantuntija | Suomen Yrittäjät

Marjut Viding on Suomen Yrittäjien yrityslainsäädännön asiantuntija. Ennen Suomen Yrittäjiä hän on työskennellyt asianajajana ja osallistunut aktiivisesti kansainvälisiin ja kotimaisiin yritysjärjestelyihin. Juristin koulutuksen lisäksi hän on kauppatieteen maisteri erikoistumisalanaan kansainväliset yritysjärjestelyt ja due diligence -prosessi.

puhuja

Janne Koivuniemi

aluepäällikkö | Finnvera

Janne Koivuniemi on insinööri ja kauppatieteiden maisteri. Hän työskentelee Finnvera Oyj:n palveluksessa ja on viime aikoina pohtinut omistajanvaihdoksia rahoittajanäkökulmaa laajemmin. Janne Koivuniemi herättelee yrittäjiä omistajanvaihdosten haasteisiin.

Seminaarin avaaja

Mika Kuismanen

pääekonomisti | Suomen Yrittäjät

Suomen Yrittäjien pääekonomisti, tohtori Mika Kuismasen vastuualueisiin kuuluvat talouspolitiikka, verotus, osaaminen ja kansainväliset asiat . Ennen Suomen Yrittäjiä hän työskenteli valtiovarainministeriön suhdanneyksikön päällikkönä. Hän on työskennellyt myös mm. Euroopan keskuspankissa, Suomen Pankissa ja Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa.

Loppusanat

Mika Haavisto

projektipäällikkö | Suomen Yrittäjät

Mika Haavisto on toiminut viimeiset viisi vuotta omistajanvaihdosten edistämishankkeiden vetäjänä Suomen Yrittäjissä. Koulutukseltaan Haavistoon tuotantotalouden DI ja tietoliikennetekniikan insinööri ja hänellä on runsaasti kokemusta mm. erilaisista liikkeenjohdon johtotehtävistä palvelumyynnissä, palvelutuotannossa ja liiketoiminnan kehittämisessä.

Tapahtumapaikka

Tiedekeskus Heureka

Tiedekeskus Heureka Vantaan Tikkurilassa on monipuolinen elämyskokonaisuus, joka tarjoaa vuorovaikutteisia näyttelyitä, planetaarioelokuvia ja tiedeohjelmia ympäri vuoden. Heurekan kokoustilat mahdollistavat niin pienet kuin isot tilaisuudet. Seminaarin kahvitarjoilut ja lounas nautitaan Tiederavintolassa. Suomen ensimmäinen Tiederavintola on ruualla sekä juomalla leikittelyä ja herkullisia makuelämyksiä. Lounaalla on tarjolla useita eri vaihtoehtoja.

Lisätietoja Heurekasta löydät heidän verkkosivuiltaan. Saapumisohjeet löydät täältä.

Yhteistyössä

Seminaarin yhteistyökumppanit

Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Autamme mielellämme kaikissa seminaariin liittyvissä asioissa. Voit olla yhteydessä koulutuspäällikkö Heidi Jänttiin sähköpostitse heidi.jantti[at]yrittajat.fi tai puhelimitse 050 512 8909.