Opiskelijayrittäjät

Puhujat
Green Community Startup

Green Community on neljän samanhenkisen opiskelijan perustama startup, joka syntyi halusta kehittää helposti omaksuttavia arkielämän ratkaisuja kestävämpien asumis- ja kulutustottumuksien hyväksi. 
Tällä hetkellä kehitämme asuntoyhteisöille Share & Save -nimistä tavaroiden yhteiskäyttöpalvelua. Sen tarkoituksena on helpottaa asukkaiden arkea ja samalla edistää jakamistaloutta ihmisten arkielämässä. Palvelun avulla asukkaat voivat digitaalisen alustan kautta varata ja lainata asuinkohteestaan käyttöönsä erilaisia kodintarvikkeita ja harrastusvälineitä. Palvelusta toteutetaan TOASille pilotti vuoden 2021 keväällä JAKAJAT-hankkeen tuella. 
Olemme tiiminä sitoutuneita edistämään kestävän kehityksen tavoitteita parhaamme mukaan. Missiomme on muuttaa ihmisten asumis- ja kulutustottumuksia ekologisesti ja sosiaalisesti kestävämpään suuntaan. Pyrimme tuottamaan taloudellisesti edullisia palveluita kaikkien saataville tämän tavoitteen saavuttamiseksi. 
Yrityksemme koostuu neljästä energisestä Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijasta, jotka kukin täydentävät tiimiä omilta koulutusaloiltaan kertyneellä osaamisellaan: Antti Herkman ja Vera Nieminen opiskelevat yliopistolla politiikan tutkimusta, Miisa Hiltunen tiimiyrittäjyyttä Proakatemialla ja Roosa Liias taas TAMKilla liiketaloutta.  Tutustuimme toisiimme vuoden 2019 InnoEventissä, jossa tehtävänämme oli innovoida kestävän kehityksen startup-liikeideaa. Olemme siitä asti työskennelleet erityisesti kestävän asumisen ongelmakohtien parissa.  

Korkeakouluyhteisö avaa pääsyn uusimman tiedon ja osaajien luo, mistä aloittelevan yrittäjän kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Korkeakouluyhteisö avaa portin paitsi tutkimustietoon, myös erilaisiin yhteistyö- ja tukiverkostoihin. Tiimimme merkittävänä taustajoukkona onkin vaikuttanut esimerkiksi Y-kampus, jolta olemme saaneet tärkeää asiantuntija- sekä sparrausapua. Y-kampus on auttanut meitä yritystoiminnan eri vaiheissa, kuten liikeidean kehittämisessä ja verkostojen rakentamisessa.