21.11.2019 Sibeliustalo Lahti

Päijät-Hämeen Kuntaseminaari - kohti Suomen keskustelevinta maakuntaa

Tapahtuma

Kuntaseminaari Päijät-Hämeen julkisten organisaatioiden edustajille ja yrittäjille

Päijät-Hämeen kuntaseminaari kerää yhteen Päijät-Hämeen julkisten organisaatioiden edustajat ja yrittäjät. Ensimmäistä kertaa järjestettävä tilaisuus toimii keskustelunavauksena yrittäjien ja kuntien yhteistyön tiivistämiselle tavoitteenaan muuttaa sanat teoksi.

Luvassa on rehellistä puhetta, uusia näkökulmia, ymmärryksen syventämistä ja yhteisen tekemisen hahmottelua. Seminaarissa on mahdollista tuoda esiin näkemyksiä Päijät-Hämeen elinkeinopolitiikan kehityssuunnista ja yhdessä tekemisen kulttuurista, sekä vahvistaa verkostoja, joissa toimimme.

Tilaisuus huipentuu Päijät-Hämeen kuntien Vuoden yrittäjien arvokkaaseen palkitsemiseen, jonka jälkeen nostamme yhdessä maljan palkituille ja Päijät-Hämeelle cocktailtilaisuuden merkeissä.

Tilaisuus järjestetään marraskuun 21.11.2019 klo 12.00-19.30

Tapahtumapaikkana toimii Sibeliustalo, Puusepän Sali ja Puusepän Verstas (Ankkurikatu 7, Lahti)

Tapahtuman taustalla on päijäthämäläisten toimijoiden keskusteluissa esiin noussut yhteinen halu parantaa arkista yhteistyötä kuntapäättäjien, viranhaltijoiden ja seudun yrittäjien välillä. Päijät-Hämeeseen tahdotaan luoda entistä keskustelevampi ja osallistavampi tekemisen kulttuuri, jossa kuntatoimijat ja yritykset ovat lähellä toistensa arkea kumppaneina.

21.11.2019

Sibeliustalo, Puusepän Sali ja Puusepän Verstas, Ankkurikatu 7, Lahti

12.0019.30
Päijät-Hämeen Kuntaseminaari - kohti Suomen keskustelevinta maakuntaa
Ovet auki ja kahvitarjoilu
12.3012.45
Tervetuloa

Heta Vihervirta-Vuontelo, toimitusjohtaja, Päijät-Hämeen Yrittäjät

12.4513.45
Keynote: Make Päijät-Häme great again

Petri Rajaniemi, Organisaatiokehityksen ammattilainen

13.4514.45
Alueen merkitys yritykselle

Alustuspuheenvuoro - Mihin yritys tarvitsee aluetta?

Keskustelu - Päijät-Häme yrittäjän silmin

Alueen merkitys yritykselle -osiossa kuulemme seudun yrittäjien näkemyksiä Päijät-Hämeen nykytilasta ja tulevaisuuden tarpeista.

Alustuspuheenvuorossa kuvataan, kuinka alue vaikuttaa yrityksen toimintaan ja millaisissa tilanteissa alueen toimijoiden merkitys korostuu. Puheenvuoro auttaa toimijoita tunnistamaan ne kohdat, joissa heidän työnsä onnistuminen on ratkaisevaa. Yrittäjien keskustelussa etsitään vastauksia mm. kysymyksiin mikä on kunnan rooli yrityksen menestystarinassa, missä kunnat ovat onnistuneet ja missä olisi vielä kehitettävää.

Keskustelun moderaattorina toimii Markus Pirttijoki, päätoimittaja, Etelä-Suomen Sanomat

14.4515.15
Tauko

Kahvitarjoilu

15.1515.45
Rakenteet ja kulttuuri toiminnan ohjaajina

Rakenteet ja kulttuuri toiminnan ohjaajina – puheenvuoron tulee pitämään Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala.

Kuntaorganisaatio on ainutlaatuinen yksikkö, jossa kohtaavat ajansaatossa rakentuneet käytänteet ja poliittiset ideologiat. Ulkopuolisille näkyvän toiminnan takana on laaja joukko vaikutteita ja vaikuttajia, joiden asettamissa raameissa toteutettavaan työhön ulkoa tulevat vaateet tuovat lisämausteensa.

Kujala pohtii puheenvuorossaan 2020 luvulle astuvaa kuntaorganisaatiota, sen kohtaamaa ristipainetta ja uusiutumistarvetta.

Puheenvuorossa kerrotaan myös, miksi yrittäjäjärjestö on varteenotettava kumppani kunnille.

15.4516.45
Kohti Suomen keskustelevinta maakuntaa

Alustuspuheenvuoro - Maakunnan menestys on kaikkien menestys

Keskustelu - Sanoista tekoihin
Moderaattorina Markus Pirttijoki, päätoimittaja, Etelä-Suomen Sanomat

16.4517.00
Päijät-Hämeen yhteinen tahtotila
17.0018.00
Vuoden yrittäjäpalkintojen jakaminen

Kunnan- ja kaupunginjohtajat & yrittäjäjärjestön paikallisyhdistykset

18.0018.10
Kiitokset

Heta Vihervirta-Vuontelo, toimitusjohtaja, Päijät-Hämeen Yrittäjät

18.1019.30
Cocktailtilaisuus
Esiintyjät

Kuntaseminaarin esiintyjät

Petri Rajaniemi

Petri Rajaniemi tarkastelee maailmaa laajalla kaarella, yhdestä ihmisestä globaaliin kuvaan, tästä hetkestä menneeseen ja tulevaan. Tehtävänä on auttaa muutoksen keskellä näkemään metsää puilta ja katsoa päivän teemaa laajemmassa kontekstissa. Tavoitteena on löytää päivän aiheesta jotain sellaista sanottavaa, mitä ei sano kukaan muu.  Vuonna 2018 Petri voitti Nordic Business Forumin järjestämän puhujakilpailun ensimmäisen Suomen osakilpailun. Tällä kertaa luupin alle otetaan Suomi, Päijät-Häme ja menestys.

Anssi Kujala

Moderaattori

Markus Pirttijoki

Markus Pirttijoella on yli 25 vuoden kokemus journalistina. Hän on työskennellyt muun muassa taloustoimittajana Aamulehdessä ja Kauppalehdessä sekä uutispäällikkönä MTV:n Uutisissa. Kainuun Sanomissa Pirttijoki oli päätoimittajana kuutisen vuotta ennen siirtymistään viime talvena Etelä-Suomen Sanomien päätoimittajaksi.

Heta Vihervirta-Vuontelo

Hinta ja ilmoittautuminen

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumisen.
Ilmoittautumisia otetaan vastaan 8.11.2019 klo 16 saakka.

Tarvittaessa ota yhteyttä Päijät-Hämeen Yrittäjiin.

Monna Salmi
Projektipäällikkö