21.11.2019 Sibeliustalo Lahti

Päijät-Hämeen Kuntaseminaari - kohti Suomen keskustelevinta maakuntaa

Tapahtuma

Kuntaseminaari Päijät-Hämeen julkisten organisaatioiden edustajille ja yrittäjille

Päijät-Hämeen kuntaseminaari kerää yhteen Päijät-Hämeen julkisten organisaatioiden edustajat ja yrittäjät. Ensimmäistä kertaa järjestettävä tilaisuus toimii keskustelunavauksena yrittäjien ja kuntien yhteistyön tiivistämiselle tavoitteenaan muuttaa sanat teoksi. 

Luvassa on rehellistä puhetta, uusia näkökulmia, ymmärryksen syventämistä ja yhteisen tekemisen hahmottelua. Seminaarissa on mahdollista tuoda esiin näkemyksiä Päijät-Hämeen elinkeinopolitiikan kehityssuunnista ja yhdessä tekemisen kulttuurista, sekä vahvistaa verkostoja, joissa toimimme.

Tilaisuus huipentuu Päijät-Hämeen kuntien Vuoden yrittäjien arvokkaaseen palkitsemiseen, jonka jälkeen nostamme yhdessä maljan palkituille ja Päijät-Hämeelle cocktailtilaisuuden merkeissä.

Tilaisuus järjestetään marraskuun 21.11.2019 klo 12.00-19.30

Tapahtumapaikkana toimii Sibeliustalo, Puusepän Sali (Ankkurikatu 7, Lahti)

Tapahtuman taustalla on päijäthämäläisten toimijoiden keskusteluissa esiin noussut yhteinen halu parantaa arkista yhteistyötä kuntapäättäjien, viranhaltijoiden ja seudun yrittäjien välillä. Päijät-Hämeeseen tahdotaan luoda entistä keskustelevampi ja osallistavampi tekemisen kulttuuri, jossa kuntatoimijat ja yritykset ovat lähellä toistensa arkea kumppaneina. 

Ohjelma

21.11.2019

Sibeliustalo, Puusepän Sali, Ankkurikatu 7, Lahti

12.0019.30
Päijät-Hämeen Kuntaseminaari - kohti Suomen keskustelevinta maakuntaa
12.00
Ovet auki ja kahvitarjoilu
12.3012.45
Tervetuloa

Heta Vihervirta-Vuontelo, toimitusjohtaja, Päijät-Hämeen Yrittäjät

12.4513.45
Keynote: Make Päijät-Häme great again

Petri Rajaniemi, Organisaatiokehityksen ammattilainen

13.4514.45
Alueen merkitys yritykselle

Alustuspuheenvuoro - Mihin yritys tarvitsee aluetta?

Keskustelu - Päijät-Häme yrittäjän silmin

Alueen merkitys yritykselle -osiossa kuulemme seudun yrittäjien näkemyksiä Päijät-Hämeen nykytilasta ja tulevaisuuden tarpeista.

Alustuspuheenvuorossa kuvataan, kuinka alue vaikuttaa yrityksen toimintaan ja millaisissa tilanteissa alueen toimijoiden merkitys korostuu. Puheenvuoro auttaa toimijoita tunnistamaan ne kohdat, joissa heidän työnsä onnistuminen on ratkaisevaa. Yrittäjien keskustelussa etsitään vastauksia mm. kysymyksiin mikä on kunnan rooli yrityksen menestystarinassa, missä kunnat ovat onnistuneet ja missä olisi vielä kehitettävää.

Keskustelun moderaattorina toimii Markus Pirttijoki, päätoimittaja, Etelä-Suomen Sanomat

14.4515.15
Tauko

Kahvitarjoilu

15.1515.45
Rakenteet ja kulttuuri toiminnan ohjaajina

Rakenteet ja kulttuuri toiminnan ohjaajina – puheenvuoron tulee pitämään Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala.

Kuntaorganisaatio on ainutlaatuinen yksikkö, jossa kohtaavat ajansaatossa rakentuneet käytänteet ja poliittiset ideologiat. Ulkopuolisille näkyvän toiminnan takana on laaja joukko vaikutteita ja vaikuttajia, joiden asettamissa raameissa toteutettavaan työhön ulkoa tulevat vaateet tuovat lisämausteensa.

Kujala pohtii puheenvuorossaan 2020 luvulle astuvaa kuntaorganisaatiota, sen kohtaamaa ristipainetta ja uusiutumistarvetta.

Puheenvuorossa kerrotaan myös, miksi yrittäjäjärjestö on varteenotettava kumppani kunnille.

15.4516.45
Kohti Suomen keskustelevinta maakuntaa

Alustuspuheenvuoro - Maakunnan menestys on kaikkien menestys

Keskustelu - Sanoista tekoihin
Moderaattorina Markus Pirttijoki, päätoimittaja, Etelä-Suomen Sanomat

16.4517.00
Päijät-Hämeen yhteinen tahtotila
17.0018.00
Vuoden yrittäjäpalkintojen jakaminen

Kunnan- ja kaupunginjohtajat & yrittäjäjärjestön paikallisyhdistykset

18.0018.10
Kiitokset

Heta Vihervirta-Vuontelo, toimitusjohtaja, Päijät-Hämeen Yrittäjät

18.1019.30
Cocktailtilaisuus
Esiintyjät

Kuntaseminaarin esiintyjät

Puhuja

Petri Rajaniemi

Petri Rajaniemi tarkastelee maailmaa laajalla kaarella, yhdestä ihmisestä globaaliin kuvaan, tästä hetkestä menneeseen ja tulevaan. Tehtävänä on auttaa muutoksen keskellä näkemään metsää puilta ja katsoa päivän teemaa laajemmassa kontekstissa. Tavoitteena on löytää päivän aiheesta jotain sellaista sanottavaa, mitä ei sano kukaan muu.  Vuonna 2018 Petri voitti Nordic Business Forumin järjestämän puhujakilpailun ensimmäisen Suomen osakilpailun. Tällä kertaa luupin alle otetaan Suomi, Päijät-Häme ja menestys.

Puhuja

Anssi Kujala

Moderaattori

Markus Pirttijoki

Markus Pirttijoella on yli 25 vuoden kokemus journalistina. Hän on työskennellyt muun muassa taloustoimittajana Aamulehdessä ja Kauppalehdessä sekä uutispäällikkönä MTV:n Uutisissa. Kainuun Sanomissa Pirttijoki oli päätoimittajana kuutisen vuotta ennen siirtymistään viime talvena Etelä-Suomen Sanomien päätoimittajaksi.

Puhuja

Heta Vihervirta-Vuontelo

Panelisti

Jenni Tolvanen

Kehittämispäällikkö, Orimattilan kaupunki

Jenni Tolvanen on Orimattilan kaupungin kehittämispäällikkö. Hän toimii kaupungin elinvoima- ja teknisen johtoryhmän jäsenenä ja vastaa työssään niin kaupungin yritysyhteistyöstä kuin kaupungin markkinoinnistakin. Tolvanen on koulutukseltaan tradenomi (YAMK) ja on työskennellyt aiemmin yritysneuvonnan tehtävissä Keski-Uudellamaalla seitsemän kunnan alueella.
 

Panelisti

Pietari Heikkilä

Pietari Heikkilä on Hoitava Group oy:n toimitusjohtaja. Heikkilä on koulutukseltaan mm. terveystieteiden maisteri ja sairaanhoitaja (AMK). Kattavan koulutuksen lisäksi hänellä on laaja kokemus hoito-, hoiva-, johtamis- ja opetustehtävistä.

Hoitava Group tuottaa laaja-alaisesti niin edunvalvonta-, hoito-, hoiva ja terveyspalveluita kotona asuvat ikääntyneille, heidän omaisilleen sekä kunnille ja kuntayhtymille. Hoitava Group työllistää 13 henkeä. Yritys tarjoaa palveluilta koko Päijät-Hämeen alueella ja Kajaanissa.
 

Panelisti

Tiina Rantala

Lakimies, veroasiantuntija, yrittäjä, Rantala Tax&Law Oy

Rantala Tax&Law Oy on Lahdessa toimiva yhden hengen yritys. Yrittäjä Tiina Rantalalla on yli 10 vuoden kokemus verotuksen eri osa-alueista verohallinnosta ja asianajotoimistosta. Hän on työskennellyt niin yritys- ja henkilöverotuksen asiantuntijatehtävissä, veroasiamiehenä kuin ylitarkastajanakin. Koulutukseltaan Rantala on oikeustieteen maisteri. 

Panelisti

Miikka Venäläinen

Miikka Venäläinen on Lahden kaupungin elinkeinopäällikkö ja hänen työnkuvaansa kuuluu mm. Lahden kaupungin yritysystävällisyys ja elinkeinoasiat.  Ennen kaupungin palvelukseen siirtymistä Venäläinen on työskennellyt yrittäjäjärjestössä yhteyspäällikkönä. Koulutukseltaan Venäläinen on yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden maisteri.

Ilmoittaudu

Hinta ja ilmoittautuminen

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumisen.
Ilmoittautumisia otetaan vastaan 8.11.2019 klo 16 saakka.

Lisätiedot

Ota yhteyttä

Tarvittaessa ota yhteyttä Päijät-Hämeen Yrittäjiin.

 

Monna Salmi
Projektipäällikkö
Päijät-Hämeen Yrittäjät
+358 50 326 6208
monna.salmi@yrittajat.fi

Heta-Vihervirta-Vuontelo
Toimistusjohtaja
Päijät-Hämeen Yrittäjät
+358 400 854 995
heta.vihervirta-vuontelo@yrittajat.fi