TAPAHTUMA

Kuntaseminaari Päijät-Hämeen julkisten organisaatioiden edustajille ja yrittäjille

Päijät-Hämeen kuntaseminaari kerää yhteen Päijät-Hämeen julkisten organisaatioiden edustajat ja yrittäjät. Ensimmäistä kertaa järjestettävä tilaisuus toimii keskustelunavauksena yrittäjien ja kuntien yhteistyön tiivistämiselle tavoitteenaan muuttaa sanat teoksi.

Luvassa on rehellistä puhetta, uusia näkökulmia, ymmärryksen syventämistä ja yhteisen tekemisen hahmottelua. Seminaarissa on mahdollista tuoda esiin näkemyksiä Päijät-Hämeen elinkeinopolitiikan kehityssuunnista ja yhdessä tekemisen kulttuurista, sekä vahvistaa verkostoja, joissa toimimme.

Tilaisuus huipentuu Päijät-Hämeen kuntien Vuoden yrittäjien arvokkaaseen palkitsemiseen, jonka jälkeen nostamme yhdessä maljan palkituille ja Päijät-Hämeelle cocktailtilaisuuden merkeissä.

Tilaisuus järjestetään marraskuun 21.11.2019 klo 12.00-19.30

Tapahtumapaikkana toimii Sibeliustalo, Puusepän Sali (Ankkurikatu 7, Lahti)

Tapahtuman taustalla on päijäthämäläisten toimijoiden keskusteluissa esiin noussut yhteinen halu parantaa arkista yhteistyötä kuntapäättäjien, viranhaltijoiden ja seudun yrittäjien välillä. Päijät-Hämeeseen tahdotaan luoda entistä keskustelevampi ja osallistavampi tekemisen kulttuuri, jossa kuntatoimijat ja yritykset ovat lähellä toistensa arkea kumppaneina.

Tilaisuus järjestetään osana Verkostoituvat sote-yritykset -hanketta.

OHJELMA

21.11.2019 Sibeliustalo

Puusepän Sali, Ankkurikatu 7, Lahti

Kahvi- ja teetarjoilu Sibeliustalon Puusepän Salissa.

Tervetuloa Kuntaseminaariin!

Juha Tähkänen, varapuheenjohtaja, Päijät-Hämeen Yrittäjät
Heta Vihervirta-Vuontelo, toimitusjohtaja, Päijät-Hämeen Yrittäjät

Petri Rajaniemi, organisaatiokehityksen ammattilainen, Ponder NOBS Oy

Alueen merkitys yritykselle -osiossa kuulemme seudun yrittäjien näkemyksiä Päijät-Hämeen nykytilasta ja tulevaisuuden tarpeista.

Alustuspuheenvuorossa kuvataan, kuinka alue vaikuttaa yrityksen toimintaan ja millaisissa tilanteissa alueen toimijoiden merkitys korostuu. Puheenvuoro auttaa toimijoita tunnistamaan ne kohdat, joissa heidän työnsä onnistuminen on ratkaisevaa. Yrittäjien keskustelussa etsitään vastauksia mm. kysymyksiin mikä on kunnan rooli yrityksen menestystarinassa, missä kunnat ovat onnistuneet ja missä olisi vielä kehitettävää.

Alustuspuheenvuoro – Mihin yritys tarvitsee aluetta?
Tiina Rantala, yrittäjä, Rantala Tax & Law Oy

Keskustelu – Päijät-Häme yrittäjän silmin
Pietari Heikkilä, toimitusjohtaja, Hoitava Group Oy
Minna Patosalmi, toimitusjohtaja, Ferroplan Oy
Tiina Rantala, yrittäjä, toimitusjohtaja, Rantala Tax & Law Oy
Ari Yrjölä, toimitusjohtaja, Lehmonkärki Resort

Keskustelun moderaattorina toimii Markus Pirttijoki, päätoimittaja, Etelä-Suomen Sanomat

Metsähallissa tarjolla Sibeliustalon kahviloungen tarjoilut.

Rakenteet ja kulttuuri toiminnan ohjaajina – puheenvuoron tulee pitämään Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala.

Kuntaorganisaatio on ainutlaatuinen yksikkö, jossa kohtaavat ajansaatossa rakentuneet käytänteet ja poliittiset ideologiat. Ulkopuolisille näkyvän toiminnan takana on laaja joukko vaikutteita ja vaikuttajia, joiden asettamissa raameissa toteutettavaan työhön ulkoa tulevat vaateet tuovat lisämausteensa.

Kujala pohtii puheenvuorossaan 2020 luvulle astuvaa kuntaorganisaatiota, sen kohtaamaa ristipainetta ja uusiutumistarvetta.

Puheenvuorossa kerrotaan myös, miksi yrittäjäjärjestö on varteenotettava kumppani kunnille.

Alustuspuheenvuoro – Maakunnan menestys on kaikkien menestys
Matti Nykänen, Team Finland -koordinaattori, Hämeen ELY-keskus

Keskustelu – Sanoista tekoihin
Miikka Venäläinen, elinkeinopäällikkö, Lahden kaupunki
Jenni Tolvanen, kehityspäällikkö, Orimattilan kaupunki
Rinna Ikola-Norrbacka, kunnanjohtaja, Asikkalan kunta
Matti Nykänen, Team Finland -koordinaattori, Hämeen ELY-keskus
Juha Tähkänen, puheenjohtaja, Heinolan Yrittäjät

Keskustelun moderaattorina toimii Markus Pirttijoki, päätoimittaja, Etelä-Suomen Sanomat

Kunnan- ja kaupunginjohtajat & yrittäjäjärjestön paikallisyhdistykset palkitsevat Vuoden yrittäjä -tunnustuksen saavat yrittäjät.

Pirjo-Liisa Virtanen, varapuheenjohtaja, Päijät-Hämeen Yrittäjät

Menu:

Kylmäsavulohisalaattia M, G
Mozzarellapiirakkaa, kirsikkatomaattia ja rucolaa VL
Kasvis-perunatortillaa ja nokkoskreemiä L, G
Sitruunamarinoitua fenkolia ja artisokkaa M, G
Punajuurihummusta M, G
Talon kaura-spelttileipää M ja yrttilevitettä L,G

Alkuun alkoholiton herukanlehtikuohu, ruoan kanssa tarjolla lasi viiniä

ESIINTYJÄT

PETRI RAJANIEMI, puhuja

PETRI RAJANIEMI, puhuja

Petri Rajaniemi tarkastelee maailmaa laajalla kaarella, yhdestä ihmisestä globaaliin kuvaan, tästä hetkestä menneeseen ja tulevaan. Tehtävänä on auttaa muutoksen keskellä näkemään metsää puilta ja katsoa päivän teemaa laajemmassa kontekstissa. Tavoitteena on löytää päivän aiheesta jotain sellaista sanottavaa, mitä ei sano kukaan muu. Vuonna 2018 Petri voitti Nordic Business Forumin järjestämän puhujakilpailun ensimmäisen Suomen osakilpailun. Tällä kertaa luupin alle otetaan Suomi, Päijät-Häme ja menestys.

Anssi Kujala, varatoimitusjohtaja, Suomen Yrittäjät

Puhuja

Anssi Kujala on Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja ja vastaa yrittäjäjärjestössä elinkeino- ja kilpailupolitiikasta. Kujala on toiminut aiemmin valtiosihteerinä ja ministeriryhmän sihteerinä valtiovarainministeriössä, sekä poliittisen puolueen vt. puoluesihteerinä ja suunnittelupäällikkönä. Yrittäjäjärjestössä Kujala on toiminut myös Suomen Yrittäjien aluejärjestön toimitusjohtajana.

Ilse Juola

Juontaja

Toimitusjohtaja, yrittäjä, Tmi Ilse Juola

Markus Pirttijoki

Moderaattori

Markus Pirttijoella on yli 25 vuoden kokemus journalistina. Hän on työskennellyt muun muassa taloustoimittajana Aamulehdessä ja Kauppalehdessä sekä uutispäällikkönä MTV:n Uutisissa. Kainuun Sanomissa Pirttijoki oli päätoimittajana kuutisen vuotta ennen siirtymistään viime talvena Etelä-Suomen Sanomien päätoimittajaksi. ”Lahden seutu on ollut myönteinen yllätys. Viipurilainen perimä tuo tänne karjalaista mielenlaatua, mikä näkyy paitsi avoimuutena ja puheliaisuutena, myös vahvana yrittäjyytenä. On hienoa huomata, että Lahden seudulle investoidaan ja paikalliset yritykset tekevät kauppoja ja menestyvät. Paikallisen elinkeinoelämän edellytyksiä ja kasvua haluamme myös Etelä-Suomen Sanomissa olla tukemassa”, Pirttijoki sanoo. Hän seuraa yrittäjyyttä sekä läheltä että kaukaa. Myös Pirttijoen puoliso on yrittäjä.

Minna Patosalmi

Panelisti

Minna Patosalmi on Ferroplan Oy:n toimitusjohtaja. Patosalmi on työskennellyt Ferroplanilla vuodesta 2004 saakka, ensin markkinointijohtajana ja vuodesta 2016 toimitusjohtajana. Patosalmi on myös Osuuskauppa Hämeenmaan hallituksen jäsen. Ferroplan Oy on toisen polven perheyritys ja Suomen johtava kappale- ja massatavaran käsittelyyn ja kuljetinratkaisuihin keskittyvä yritys. Ferroplan tarjoaa ratkaisuja kiinteän jätteen käsittelyyn. Yritys on perustettu vuonna 1983 ja työllistää nykyisin 50 henkilöä. Ferroplanilla on tytäryritys Latviassa.

Ari Yrjölä

Panelisti

Toimitusjohtaja, Lehmonkärki Resort Ari Yrjölä on Lehmonkärki Resortin toimitusjohtaja ja yrittäjä. Lehmonkärjessä vierailee noin 30 00 vierasta vuosittain ja kohde järjestää esilaisia kokous-, kongressi- ja juhlatilaisuuksia ympäri vuoden. Yritys työllistää kokoaikaisesti noin 12 hlö. Yrjölä vastaa yrityksen liiketoiminnan johtamisesta ja kehittämisestä sekä tapahtumatuotannosta. Lehmonkärki Resortin lisäksi Yrjölä pyörittää sukunsa maatilaa ja on perehtynyt mm. luomu karjan kasvatukseen. Hän on myös hallitusammattilainen ja hän on toiminut luottamushenkilönä mm. Lahti Regionin, Järvi-Hämeen Osuuspankin sekä Juotavan Hyvä Etelä-Päijänne ry:n hallituksissa. Koulutukseltaan Yrjölä on agrologi.

Pietari Heikkilä

Panelisti

Pietari Heikkilä on Hoitava Group oy:n toimitusjohtaja. Heikkilä on koulutukseltaan mm. terveystieteiden maisteri ja sairaanhoitaja (AMK). Kattavan koulutuksen lisäksi hänellä on laaja kokemus hoito-, hoiva-, johtamis- ja opetustehtävistä. Hoitava Group tuottaa laaja-alaisesti niin edunvalvonta-, hoito-, hoiva ja terveyspalveluita kotona asuvat ikääntyneille, heidän omaisilleen sekä kunnille ja kuntayhtymille. Hoitava Group työllistää 13 henkeä. Yritys tarjoaa palveluilta koko Päijät-Hämeen alueella ja Kajaanissa.

Rinna Ikola-Norrbacka

Panelisti

Kunnanjohtaja, Asikkalan kunta

Matti Nykänen

Puhuja

Matti Nykänen toimii Team Finland-koordinaattorina Hämeen ELY-keskuksessa. Nykänen koordinoi yritysten kansainvälistymispalveluita ja sidosryhmäyhteistyötä Päijät-Hämeessä Team Finlandin alla. Team Finland työn lisäksi Nykänen kehittää ELY-keskuksen yrityspalveluita ja sidosryhmäyhteistyötä. Ennen nykyistä koordinaattorin virkaa Nykänen toimi useamman vuoden rahoitusasiantuntijana Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen yritysrahoitushankkeissa ja ennen sitä Nordealla Helsingissä valuuttakaupan parissa. Koulutukseltaan Nykänen on kauppatieteiden maisteri.

Jenni Tolvanen

Panelisti

Kehittämispäällikkö, Orimattilan kaupunki Jenni Tolvanen on Orimattilan kaupungin kehittämispäällikkö. Hän toimii kaupungin elinvoima- ja teknisen johtoryhmän jäsenenä ja vastaa työssään niin kaupungin yritysyhteistyöstä kuin kaupungin markkinoinnistakin. Tolvanen on koulutukseltaan tradenomi (YAMK) ja on työskennellyt aiemmin yritysneuvonnan tehtävissä Keski-Uudellamaalla seitsemän kunnan alueella.

Miikka Venäläinen

Panelisti

Miikka Venäläinen on Lahden kaupungin elinkeinopäällikkö ja hänen työnkuvaansa kuuluu mm. Lahden kaupungin yritysystävällisyys ja elinkeinoasiat. Ennen kaupungin palvelukseen siirtymistä Venäläinen on työskennellyt yrittäjäjärjestössä yhteyspäällikkönä. Koulutukseltaan Venäläinen on yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden maisteri.

Tiina Rantala

Panelisti

Lakimies, veroasiantuntija, yrittäjä, Rantala Tax&Law Oy Rantala Tax&Law Oy on Lahdessa toimiva yhden hengen yritys. Yrittäjä Tiina Rantalalla on yli 10 vuoden kokemus verotuksen eri osa-alueista verohallinnosta ja asianajotoimistosta. Hän on työskennellyt niin yritys- ja henkilöverotuksen asiantuntijatehtävissä, veroasiamiehenä kuin ylitarkastajanakin. Koulutukseltaan Rantala on oikeustieteen maisteri. Rantala Tax&Law tarjoaa ratkaisuja pk-yritysten oikeudellisiin ongelmiin. Toiminnan pääpaino on yritysten veroasioiden hoitamisessa. Lisäksi tarjoan yrityksille yhtiöoikeuteen ja sopimuksiin liittyviä palveluita. Henkilöitä yritys palvelee erityisesti perhe- ja perintöoikeudellisissa asioissa.

Pirjo-Liisa Virtanen

Puhuja

Pirjo-Liisa Virtanen on Päijät-Hämeen Yrittäjien varapuheenjohtaja ja Orimattilan Yrittäjien puheenjohtaja. Virtanen vastaa luottamustoimissaan yrittäjien paikallistason edunvalvonnasta ja käy vuoropuhelua kunnan viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden kanssa. Yrittäjäjärjestö myös kokoaa yrittäjiä yhteen saman tapaamaan toisiaan ja keskustelemaan yrittäjyyden ajankohtaisista teemoista. Virtanen on OrigoHuolto Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä. OrigoHuolto tarjoaa kiinteistönhuolto ja -ylläpitopalveluita taloyhtiöille, yksityishenkilöille sekä yrityksille.

Juha Tähkänen

Puhuja, panelisti

Toimitusjohtaja, yrittäjä, Louhintaurakointi Juha Tähkänen Oy
Hallituksen varapuheenjohtaja, Päijät-Hämeen Yrittäjät
Hallituksen puheenjohtaja, Heinolan Yrittäjät

ILMOITTAUDU

Hinta ja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt!

LISÄTIEDOT

Ota yhteyttä

Tarvittaessa ota yhteyttä Päijät-Hämeen Yrittäjiin.

Monna Salmi
Projektipäällikkö
Päijät-Hämeen Yrittäjät
+358 50 326 6208
monna.salmi@yrittajat.fi

Heta-Vihervirta-Vuontelo
Toimistusjohtaja
Päijät-Hämeen Yrittäjät
+358 400 854 995
heta.vihervirta-vuontelo@yrittajat.fi

YHTEISTYÖSSÄ