Tervetuloa Yrittäjät-akatemian toiseen lähipäivään Poriin ja SuomiAreenalle!

Tule kesäiseen Poriin innostumaan ja verkostoitumaan! Lähipäivän teemana on vastuullisuus ja kestävä liiketoiminta. Tarjolla on roppakaupalla inspiraatiota ja mielenkiintoisia näkökulmia yritysvastuun kehittämiseksi.

Tilaisuus järjestetään Promenadisalissa (Yrjönkatu 17) 14.7.2022 klo 10-16. Lähipäivän ohjelma on osa SuomiAreenan ohjelmaa. Tästä syystä osa päivän puheenvuoroista on katsottavissa myös suorana ja tallenteena mtv-palvelussa. SuomiAreenasta löydät lisätietoja täältä.

Yrittäjät-akatemia ja sen lähipäivän ohjelma ja siihen osallistuminen on maksutonta ja se on avoin kaikille kiinnostuneille, olitpa sitten Yrittäjien jäsen tai et. Voit osallistua Yrittäjät-akatemian lähipäivään, vaikka et olisi ilmoittautunut mukaan itse akatemiaan. Yrittäjät-akatemiasta löydät lisätietoja täältä.

OHJELMA 14.7.2022

Oikeudet ohjelman muutoksiin pidätetään.

Osana Mikael Pentikäisen puheenvuoroa julkaistaan Yrittäjägallupin tuloksia liittyen yritysvastuuseen.

Merkityksellisyyden tavoittelusta on tullut uusi työelämän trendi. Yhä useammat ihmiset haluavat muuttaa maailmaa työnsä kautta. Pelkkä palkka ei enää motivoi. Jos yritys ei tunnista tarkoitustaan yhteiskunnassa, kokevat työntekijät työnsä turhaksi. Eikä ihme, sillä tulevaisuutta varjostavat ongelmat, jotka uhkaavat ihmiselämän jatkuvuutta. Tulevaisuudessa niiden ratkaiseminen lävistää jokaisen ihmisen ja yrityksen toimintaa.

Miten huomioida vastuullisuus liiketoiminnan ja ihmisten johtamisessa? Niina Ratsula murtaa puheenvuorossaan viisi myyttiä yritysvastuusta, tavoitteenaan tuoda vastuullinen ajattelu lähemmäs johtajuutta, inhimillisyyttä ja henkilökohtaista vastuunkantoa. Sen lisäksi, että vastuullisuus voidaan ankkuroida liiketoiminnan kilpailuvaltiksi, voi vastuullisesta johtamisesta muodostua ihmisten johtamisen valttikortti, joka luo perustan yrityksen vastuullisuudelle. Vastuullisuus ei ole aina vain kivaa ja mukavaa, vaan vastuullinen päätöksenteko voi tarkoittaa myös epämiellyttäviä keskusteluita ja poistumista omalta mukavuusalueeltaan.

Lounas on omakustanteinen. Promenadisali sijaitsee Porin ydinkeskustassa ja sen läheisyydestä löytyy useita lounasravintoloita.

Paneelikeskustelussa pohditaan mm. mitä vastuullisuus tarkoittaa pk-yritykselle, miksi vastuullisuus yritystoiminnassa on tärkeää ja miten vastuullisuudesta saa kilpailuetua ja arvoa liiketoiminnalle. Paneelin moderoi Mervi Kallio.

Kahvitarjoilu Promenadisalin aulassa. Jotta osaamme varautua kahvitarjoiluun ja hävikkiä ei muodostu, ilmoittaudu täällä.

Puheenvuorossa kuulemme, miten LähiTapiola ja Pomarfin Oy huomioivat vastuullisuuden yrityskulttuurissaan.

Ilmoittaudu osallistujaksi paikan päälle

Ilmoittautumisia pyydetään kahvitarjoilun onnistumiseksi

Ilmoittaudu täällä

PUHUJINA

Arto O. Salonen

Arto O. Salonen

professori | Itä-Suomen yliopisto

Professori Arto O. Salosen asiantuntijuus liittyy kestävään hyvinvointiin. Hän työskentelee Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitoksella ja on Suomen kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin jäsen.

Niina Ratsula, kuvaaja Niko Sieppi

Niina Ratsula

perustaja, eettisen ja vastuullisen liiketoiminnan asiantuntija | Code of Conduct Company Oy

Kauppatieteiden tohtori Niina Ratsula on yrittäjä, tietokirjailija, tutkija ja valmentaja. Niina on vastuullisen liiketoiminnan ja eettisesti kestävän työelämän intohimoinen puolestapuhuja. Viimeiset 15 vuotta hän on auttanut erilaisia organisaatioita vastaamaan lainsäädännön asettamiin vaatimuksiin ja rakentamaan eettisesti kestävää työkulttuuria. Hänet on palkittu vuonna 2019 vuoden Vastuullisena Vaikuttajana (Bonfire Agency).
Mikael Pentikäinen

Mikael Pentikäinen

toimitusjohtaja | Suomen Yrittäjät

Mikael Pentikäinen on toiminut Suomen Yrittäjien toimitusjohtajana vuodesta 2016. Hän siirtyi tehtävään Maaseudun Tulevaisuuden vastaavan päätoimittajan tehtävästä. Pentikäinen on kirjoittanut Luottamus-nimisen kirjan. Kirjassa Pentikäinen kertoo näkemyksensä siitä, mitä on luottamus ja miten jokainen voi rakentaa sitä omassa elämässään.
mervi kallio

Mervi Kallio

tapahtuman juontaja

Mika Syrenius

Mika Syrenius

Managing Partner | Snowball Growth Partners

Mika Syrenius on digitaalisen kaupan sijoittaja ja asiantuntija. Syrenius on myös yrittäjä ja hallitusammattilainen, jonka tausta on kasvun johtamisessa, kansainvälistymisessä ja yritysjärjestelyissä.

Eeva Salmenpohja

Eeva Salmenpohja

vastuullisuus- ja viestintäjohtaja | LähiTapiola

Eeva Salmenpohja toimii LähiTapiola ryhmän vastuullisuudesta ja viestinnästä vastaavana johtajana. LähiTapiola-ryhmä on keskinäiseen yhtiömuotoon perustuva yhtiöryhmä, jonka omistaa 1,6 miljoonaa omistaja-asiakasta. Yhtiönryhmän perustehtävä on auttaa omistaja-asiakkaitamme turvaamaan elämäänsä ja liiketoimintaansa.
Jarno Fonsén

Jarno Fonsén

toimitusjohtaja | Pomarfin Oy

Pomarfin Oy, yritys Pomar-kenkien takana, perustettiin Pomarkussa 1960. Jarno Fonsén on vetänyt yritystä 1990-luvulta lähtien yhdessä vaimonsa Päivin kanssa. Pomarfin on nykyään yli sadan osaavan kengäntekijän perheyritys kolmannessa polvessa. Pomarfinille on tärkeää, että mallistosta välittyy ajan henki sen omalla muotokielellä, jonka ytimessä ovat selkeys, toimivuus ja raikas pohjoismainen elämäntapa.
Oras Tynkkynen

Oras Tynkkynen

vanhempi neuvonantaja | Sitra

Oras Tynkkynen auttaa Sitraa hahmottamaan, miten Suomesta voidaan rakentaa hiilineutraali kiertotalous. Hän työskentelee erityisesti ilmastoratkaisujen ja niitä edistävien ohjauskeinojen parissa. Oras on myös sivutoiminen yrittäjä.

TAPAHTUMAPAIKKA

Promenadisali, Yrjönkatu 17, Pori

Promenadisali, Yrjönkatu 17, Pori

Akustiikaltaan kiitelty Promenadisali sijaitsee aivan Porin keskustassa. Moderni sekä korkeatasoinen kulttuurin ja tapahtumien näyttämö tarjoaa toimivat ja tarkoituksenmukaiset tilat mitä erilaisimpiin tilaisuuksiin. Promenadikeskus on ihmisten kohtaamispaikka, viihtymisen ja monenlaisten elämysten keidas suositun kävelykadun varrella.

USEIN KYSYTTYÄ

Yrittäjät-akatemian lähipäivän ohjelmaan osallistuminen on maksuton. Osallistuja vastaa kuitenkin itse mm. matkustuksesta, majoituksesta ja ruokailuista aiheutuvista kustannuksista. Akatemian ohjelma ei sisällä lounasta, kahvitarjoilu kuuluu hintaan.

Toki voit. Löydät tähän ohjeen saamastasi ilmoittautumisvahvistuksesta. Pyydämme, että perut ilmoittautumisesi esteen sattuessa, jotta emme turhaan odota sinua paikalle ja paikkasi vapautuu muille kiinnostuneille.

Järjestämme tapahtuman terveysturvallisesti ja seuraamme koko ajan koronatilannetta. Jos joudumme perumaan livetapahtuman kokonaan tai siirtämään tapahtuman ajankohtaa, ilmoitamme siitä kaikille ilmoittautuneille sähköpostitse.

Yrittäjät-akatemia on yrittäjille räätälöity kokonaisuus koulutuksia, webinaareja ja verkkokursseja. Opiskelu on täysin maksutonta. Akatemian ohjelmassa on myös neljä lähipäivää vuoden 2022 aikana.

Akatemian pääteemat ovat osaamisen tunnistaminen, digitaalisuus ja vastuullisuus. Digitaalisuuden teemasta löydät koulutuksia, joiden avulla ketteröität nykyisiä toimintoja, lisäät myyntiä ja löydät uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Vastuullisuuden teemasta taas löydät koulutuksia, joiden avulla voit parantaa yrityksesi vastuullisuutta sekä löytää uusia kestäviä ideoita liiketoimintaasi.

Lisätietoja Yrittäjät-akatemiasta löydät osoitteesta yrittajat.fi/akatemia.

 

YHTEYSTIEDOT

Onko sinulla kysyttävää? Voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse osoitteella akatemia@yrittajat.fi.