Tervetuloa Yrityksen talous ja taloudellinen vastuu -lähipäivään Jyväskylään!

Vahva talous tuo turvallisuutta itselle ja asiakkaille ja se on yrityksen vastuullisuusteko. Miten arvioit yrityksen tunnuslukuja ja menestystä nykyisinä epävarmoina aikoina? Entä miten voit viestiä omasta taloudesta avoimesti ja uskottavasti? Tule mukaan maksuttomaan seminaariin verkostoitumaan sekä hakemaan työkaluja, vinkkejä ja näkökulmia yrityksen talouden kehittämiseen.

Tilaisuus järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 1.11.2022 klo 10-16.

Yrittäjät-akatemia ja sen lähipäivän ohjelma ja siihen osallistuminen on maksutonta ja se on avoin kaikille kiinnostuneille, olitpa sitten Yrittäjien jäsen tai et. Voit osallistua Yrittäjät-akatemian lähipäivään, vaikka et olisi ilmoittautunut mukaan itse akatemiaan. Yrittäjät-akatemiasta löydät lisätietoja täältä. Yrittäjät-akatemian mahdollistaa LähiTapiola.

OHJELMA 1.11.2022

Oikeudet ohjelman muutoksiin pidätetään.

Löydät Paviljongin aulasta tapahtuman infopisteen ja ilmoittautumistiskin, josta voit noutaa nimikylttisi. Aamulla on tarjolla myös kahvia / teetä.

Professori Kari Heimonen käsittelee puheenvuorossaan Nobelisti Milton Friedmanin ajatuksia yrityksen vastuusta suhteessa nykyisesti vallalla olevaan käsitteistöön ja näkemyksiin yrityksen tehtävistä ja vastuista yhteiskunnassa. Puheenvuoro avaa kysymyksiä mistä yrityksen taloudellinen vastuu muodostuu, mitkä ovat yrityksen yhteiskunnallisia vastuita taloustieteellisestä näkökulmasta ja mitä uusia vastuita taloudellinen vastuu voisi tulevaisuudessa sisältää?

Tuomo Meretniemen puheenvuorossa syvennytään talousaiheista viestimisen saloihin.

Vahva talous tuo turvallisuutta itselle ja asiakkaille, mutta miten voit yrittäjänä viestiä siitä avoimesti ja uskottavasti? Miten tehdä tehokasta viestintää pienillä resursseilla?

Asiakkaat haluavat tehdä yhteistyötä voittajan kanssa eli pienistäkin onnistumisista (taloudellisista ja muistakin) kannattaa tehdä numero yrityksen viestinnän avulla. Vastuullisuuden esiintuomisella viestinnässä on myös merkitystä yrityksen brändin rakennuksessa.

Lounas on omakustanteinen. Paviljonki sijaitsee Jyväskylän keskustan läheisyydessä, joten lounaspaikkoja löytyy runsaasti.

Paviljongissa on myös yksi lounasravintola. Ravintola toimii ennakkotilausperiaatteella, voit ilmoittaa kiinnostuksesi syödä lounaan tässä ravintolassa ilmoittautumislomakkeella. Alta löydät lounaan sisällön ja hinnan.

Kokouslounas Paviljongissa 16,90 € / hlö

  • Raikas salaattipöytä, paahdettu pähkinä-siemensekoitus, vinaigrette-kastiketta
  • Leipävalikoima ja levitettä
  • Kaksi lämmintä pääruokavaihtoehtoa
  • Kahvi / haudutettu tee ja pieni makea

Miten tulkitset tuloslaskelman, taseen ja rahoituslaskelman? Miten arvioit tunnuslukuja ja yrityksen menestystä nykyisinä epävarmoina aikoina?

Antin puheenvuorossa kerrataan tilinpäätös (tuloslaskelma, tase ja rahoituslaskelma) sekä annetaan käytännön työkaluja tilinpäätösten ja yritysten arviointiin ja tulevaisuuden suunnitteluun.

Tarjolla kahvia sekä ohjattua verkostoitumista. Verkostoitumisen taustatiedoksi ilmoittautumislomakkeella kysytään yrityksen toimiala. Saat tarkemmat ohjeet verkostoitumiseen valmistautumiseen lähempänä tapahtumaa ja paikan päällä.

Teemu Yrjönen pohtii puheenvuorossaan seuraavia kysymyksiä: mistä yrityksen talousvaikeudet johtuvat, kuinka niitä voidaan estää ja mitä tehdä, jos yritys varautumisesta huolimatta joutuu talousvaikeuksiin.

Yrittäjän talousapu tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista neuvontaa talous- ja maksuvaikeuksiin ja niiden ehkäisyyn liittyen. Palvelua koordinoi työ- ja elinkeinoministeriön ohjaama Työ- ja elinkeinohallinnon asiakaspalvelukeskus. Lisätietoja palvelusta www.yrittajantalousapu.fi

PUHUJINA

Johanna Solju

Johanna Soilu

tapahtuman juontaja

Johanna Soilu on Fashion Unitin toimitusjohtaja ja yrittäjä, yritys on perustettu 2009. Fashion Unit tuottaa muodin tapahtumia ja välittää malleja kuvauksiin ja näytöksiin. Johanna on innostava ja rohkaiseva juontaja, järjestöaktivisti, kilpaurheilutaustainen ja matkustamista rakastava heittäytyjä. Edelläkävijyys, periksiantamattomuus ja rohkeus ovat ominta Johannalle. Johanna ja hänen yrityksensä ovat saaneet yrittäjäpalkintoja niin paikallisesti ja valtakunnallisestikin. Muodin parissa Johanna on työskennellyt lähes 20 vuotta tehden sisäänostoja, myyjän töitä sekä erityisesti miesten ja naisten pukeutumisen stailauksia.

Tuomo Meretniemi

Tuomo Meretniemi

yrittäjä, valmentaja, kirjailija

Tuomo Meretniemi on vaikuttavuusviestinnän asiantuntuja. Hänellä on pitkä kokemus erilaisista liike-elämän johtotehtävistä erityisesti matkailualalla. Hänen tuorein kirjansa Muuta maailmaa somessa – hyväntekijän käsikirja (Alma 2022) auttaa yrityksiä, organisaatioita ja sosiaalisessa mediassa toimivia vaikuttajia viestimään vastuullisuus- ja yhteiskunnallisista teemoista uskottavasti.

Kari Heimonen Jyväskylän yliopisto

Kari Heimonen

taloustieteen professori | Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu

Kauppatieteen tohtori Kari Heimonen toimii Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa taloustieteen, erityisesti kansainvälisen talouden professorina. Hänellä on pitkä kokemus taloustieteen tutkijana, opettajana, tutkimuksen ohjaajana ja tutkimusryhmän johtajana. Hän on toiminut myös akateemisissa esimiestehtävissä. Hänen tutkimustoimintansa on kohdistunut erityisesti kansainvälisten rahoitusmarkkinoiden ja rahapolitiikan tutkimukseen. Tällä hetkellä hänen uusimpina tutkimusteemoinansa ovat mm. rahoitusmarkkinoiden merkitys kestävän kehityksen edistäjänä, uutisten merkitys ihmisten talouskäyttäytymisessä.

Antti Rautiainen Jyväskylän yliopisto

Antti Rautiainen

laskentatoimen professori | Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu

Antti Rautiainen, laskentatoimen professori (Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu, 1.10.2022 alkaen). Hänen erikoisalueitaan ovat mm. tilinpäätösanalyysi, arvonmääritys, johdon laskentatoimi sekä laskentajärjestelmät.

Teemu Yrjönen Diverto Oy

Teemu Yrjönen

Yrittäjän talousapu -neuvoja, TMC-konsultti | Diverto Oy

Teemu Yrjönen on Turnaround Management Association Finland ry:n sertifioima TMC-konsultti. Työurastaan valtaosan Teemu on tehnyt graafisen teollisuuden johtotehtävissä, vaikka koulutuksen hän on alun perin saanut ohjelmistotekniikkaan ja tuotantotalouteen. Kriisiyhtiöiden tervehdyttämistä Teemu tehnyt sekä toimitusjohtajana että ulkopuolisena tervehdytyskonsulttina.

​Teemu Yrjönen on myös hyväksytty puitetoimittaja ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalveluissa sekä Analyysipalvelussa että Kasvun, kansainvälistymisen ja uudistamisen Konsultointi-palvelussa.

Päivi Ojala Suomen Yrittäjät

Päivi Ojala

projektipäällikkö | Suomen Yrittäjät

Päivi Ojala toimii Yrittäjät-akatemian projektipäällikkönä Suomen Yrittäjissä. Hänellä on monipuolinen kokemus koulutusten suunnittelusta ja toteutuksesta sekä osaamisen kehittämisestä.

Teemu Pinomäki LähiTapiola Keski-Suomi

Teemu Pinomäki

yritys- ja verkkoliiketoimintajohtaja | LähiTapiola Keski-Suomi

Teemu Pinomäki on LähiTapiola Keski-Suomen yritys- ja verkkoliiketoimintajohtaja. Pinomäki on toiminut 23 vuotta keskisuomalaisessa yrityskentässä ja tehnyt töitä LähiTapiolan lisäksi muun muassa Laukaan elinkeinojohtajana ja Uusyrityskeskuksen toimitusjohtajana. Toiminnan ja yritysten kehittäminen sekä uuden mahdollistaminen ovatkin lähellä Pinomäen sydäntä. Hän sukkuloi sujuvasti myös sosiaalisen median syövereissä.

Ilmoittautuminen

Lähipäivä 1.11.2022

Ilmoittaudu

TAPAHTUMAPAIKKA

Jyväskylän Paviljonki, Lutakonaukio 12, 40100 Jyväskylä

Jyväskylän Paviljonki, Lutakonaukio 12, 40100 Jyväskylä

Paviljongin monipuoliset tilat taipuvat monenlaisiin tapahtumiin aina pienistä kokouksista ja tunnelmallisista keikoista messuihin ja hallikonserttihin asti.

USEIN KYSYTTYÄ

Yrittäjät-akatemian lähipäivän ohjelmaan ja pre-verkostoitumistilaisuuteen osallistuminen on maksuton. Osallistuja vastaa kuitenkin itse mm. matkustuksesta, majoituksesta ja ruokailuista aiheutuvista kustannuksista. Akatemian ohjelma ei sisällä lounasta, kahvitarjoilu kuuluu hintaan. Pre-verkostoitumistilaisuudessa on tarjolla pientä suolaista ja makeaa naposteltavaa sekä skumppaa.

Vaikka ilmoittautuminen on sitova, voit perua ilmoittautumisesi kuluitta 26.10.2022 asti. Näin pystymme varaamaan oikean määrän tarjottavaa ja vältämme turhaa ruokahävikkiä.

26.10.2022 jälkeen tehdystä peruutuksesta tai paikalle saapumatta jättämisestä veloitamme tilaisuuden järjestämisestä aiheutuvat kulut. Löydät tarkemmat ohjeet ja tiedot peruutuksesta ilmoittautumisvahvistuksesta sekä ilmoittautumislomakkeelta.

Yrittäjät-akatemia on yrittäjille räätälöity kokonaisuus koulutuksia, webinaareja ja verkkokursseja. Opiskelu on täysin maksutonta. Akatemian ohjelmassa on myös neljä lähipäivää vuoden 2022 aikana.

Akatemian pääteemat ovat osaamisen tunnistaminen, digitaalisuus ja vastuullisuus. Digitaalisuuden teemasta löydät koulutuksia, joiden avulla ketteröität nykyisiä toimintoja, lisäät myyntiä ja löydät uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Vastuullisuuden teemasta taas löydät koulutuksia, joiden avulla voit parantaa yrityksesi vastuullisuutta sekä löytää uusia kestäviä ideoita liiketoimintaasi.

Lisätietoja Yrittäjät-akatemiasta löydät osoitteesta yrittajat.fi/akatemia.

 

YHTEYSTIEDOT

Onko sinulla kysyttävää? Voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse osoitteella akatemia@yrittajat.fi.

Verkkosivun pääkuva kuvaaja Juhana Konttinen.