Bisneskisa nokialaisille nuorille!
 

Bisneskisa on tarkoitettu 13 – 20 vuotiaille nokialaisille nuorille. Bisneskisassa osallistujien tehtävä on kehitellä toteuttamiskelpoinen yritysidea. Bisneskisassa voi kilpailla uudella idealla tai tuunata toiminnassa olevan yrityksen palvelua tai tuotetta.  

Osallistu yksin tai tiimin kanssa 

Opiskelija voi osallistua kisaan joko yksin tai tiimissä. Ideasarjaan voit esimerkiksi osallistua oman kaveriporukan kanssa! Kilpailuaika on 5.2. – 5.3.2024. 

Tutustu tästä kilpailun sääntöihin ja palkintoihin!

Kuinka kilpailu etenee?

Lähde liikkeelle keräämällä ryhmä tai ideoimalla yksin, pohtimalla mielenkiitoisia ideoita tai omaa osaamistasi, joita voisit yrityksenä myydä. Lue kilpailun säännöt huolellisesti ja jatka sitten ideointia bisneskisa-opasvihkon avulla.

 

Muistilista yritysideaa varten 

  • Aloita kisaan osallistuminen keräämällä ryhmä tai ideoimalla yksin.
  • Pohdi mielenkiintoisia ideoita. Valitse yksi kärkituote tai palvelu, ja lähde pohtimaan mitä tuotteen tai palvelun myyntiin saaminen vaatii? Entä missä ja miten markkinoit yrityksen tuotetta tai palvelua? Voit hakea inspiraatiota tästä videosta.
  • Kohderyhmän valinta. Pohdi, millainen asiakas olisi kiinnostunut ostamaan tuotteesi tai palvelusi?
  • Mikä on tuotteesi tai palvelusi hinta? Nuoret yrittäjät Elias, Silja ja Sara jakavat omat vinkkinsä tällä videolla.
  • Pohdi lopuksi olisiko ideasta yritykseksi? 
  • Laadi oma esittelyvideo yritysideasta. Videolla voit kertoa lyhyesti edellä mainittujen pohdintojen avulla omasta yritysideastasi. Voit katsoa vinkkejä esittelyvideon tekemiseen täältä tai täältä. 
  • Palauta kilpailutyö ja videolinkki viimeistään 5.3.2024 mennessä.

Ke 14.2. klo 10.30 – 12.30 järjestetään Työpaikkatori Nokian Silta-kampuksella. Opiskelijoilla on tilaisuus tavata bisneskisan järjestäjiä ja kysellä lisätietoja kisasta. Samalla saa tietoa myös kesätyöpaikoista. Lue lisää Työpaikkatori Nokialla 14.2.2024 – Business Nokia

Kun lopullinen yritysideasi on valmis, liitä kisahakemuksen tueksi kuvaamasi yritysvideo. Videon max. pituus saa olla 2 minuuttia. Suosittelemme videon tallentamista YouTube- tai TikTok -videolinkkinä. 

Palautetuista bisneskisatöistä tuomaristo valitsee tulleiden hakemusten perusteella 6 parasta ideaa haastatteluun. Lopulliset voittajat valitaan finaalissa hakemuksen ja haastattelun perusteella. Finaali pidetään pe 15.3.2024 klo 9 – 11 Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa, Hiomo salissa, 1. krs.