Bisneskisa nokialaisille nuorille!
 

Bisneskisa on tarkoitettu 13 – 20 vuotiaille nokialaisille nuorille. Bisneskisassa osallistujien tehtävä on kehitellä toteuttamiskelpoinen yritysidea. Bisneskisassa voi kilpailla uudella idealla tai tuunata toiminnassa olevan yrityksen palvelua tai tuotetta.  

Kilpailussa on kaksi sarjaa 

Yläkoulu ja toinen aste kilpailevat omissa ikäluokissaan. Opiskelija voi osallistua kisaan joko yksin tai tiimissä. Ideasarjaan voit esimerkiksi osallistua oman kaveriporukan kanssa! Mikäli tiimissä on sekä yläkoulun että toisen asteen opiskelijoita, valitaan sarja enemmistön mukaan. Kilpailuaika on 1.2. – 28.2.2023. 

Tutustu tästä kilpailun sääntöihin ja palkintoihin!

Kuinka kilpailu etenee?

Bisneskisan Teams-aloitustapahtuma järjestettiin kaikille luokille samanaikaisesti striimattuna keskiviikkona 1.2.2023 klo 10:00 – 10:30. Aloitustapahtumaan osallistui kilpailuun osallistuvien opiskelijoiden lisäksi koulun yrittäjyysvastuuopettajat, jotka auttavat opiskelijaa kisaidean alkuun pääsemiseksi.

Live- aloitustapaaminen oli katsottavissa koulupäivän aikana oman opettajan johdolla. Teams myös tallennettiin ja tallenteen voit katsoa tästä!

Tallenteella kerrotaan, miten kisaan voi osallistua, kilpailun idea ja aikataulu, sarjat ja kilpailutyön palautus, palkinnot, mistä löytyy materiaalia, mistä saa apua jne.

Lähde liikkeelle keräämällä ryhmä tai ideoimalla yksin, pohtimalla mielenkiitoisia ideoita tai omaa osaamistasi, joita voisit yrityksenä myydä. Lue kilpailun säännöt huolellisesti ja jatka sitten ideointia bisneskisa-opasvihkon avulla.

 

Muistilista yritysideaa varten 

  • Aloita kisaan osallistuminen keräämällä ryhmä tai ideoimalla yksin.
  • Pohdi mielenkiintoisia ideoita. Valitse yksi kärkituote tai palvelu, ja lähde pohtimaan mitä tuotteen tai palvelun myyntiin saaminen vaatii? Entä missä ja miten markkinoit yrityksen tuotetta tai palvelua? Voit hakea inspiraatiota tästä videosta.
  • Kohderyhmän valinta. Pohdi, millainen asiakas olisi kiinnostunut ostamaan tuotteesi tai palvelusi?
  • Mikä on tuotteesi tai palvelusi hinta? Nuoret yrittäjät Elias, Silja ja Sara jakavat omat vinkkinsä tällä videolla.
  • Pohdi lopuksi olisiko ideasta yritykseksi? 
  • Laadi oma esittelyvideo yritysideasta. Videolla voit kertoa lyhyesti edellä mainittujen pohdintojen avulla omasta yritysideastasi. Voit katsoa vinkkejä esittelyvideon tekemiseen täältä tai täältä. 
  • Palauta kilpailutyö ja videolinkki viimeistään 28.2.2023 mennessä.

Ke 22.2.2023 klo 12–13 järjestetään Bisneskisan työpaja työpaikkatorin yhteydessä Silta-kampuksella. Työpaikkatorilla klo 11-13 opiskelijoilla on tilaisuus tavata bisneskisan järjestäjiä, kysellä lisätietoja ja osallistua videotyöpajaan klo 12-13. Samalla saa tietoa myös kesätyöpaikoista. Lue lisää Työpaikkatori Nokialla 22.2.2023 – Business Nokia

Kun lopullinen yritysideasi on valmis, liitä kisahakemuksen tueksi kuvaamasi yritysvideo. Videon max. pituus saa olla 2 minuuttia. Suosittelemme videon tallentamista YouTube- tai TikTok -videolinkkinä. 

Täytä hakemus valmiista yritysideasta ja videosta:

Palautetuista bisneskisatöistä tuomaristo valitsee tulleiden hakemusten perusteella molemmista sarjoista 6 parasta ideaa haastatteluun. Lopulliset voittajat valitaan finaalissa hakemuksen ja haastattelun perusteella. Finaali pidetään pe 10.3.2023 Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa, Hiomo salissa, 1. krs.