Innalanmäen Tila sijaitsee Haikkaanlahden kylässä Taipalsaarella Pien-Saimaan rannalla.

Tilalla kasvatetaan ylämaankarjaa, suoramyydään ylämaannaudanlihaa, viljellään viljaa ja nurmea sekä harjoitetaan metsätaloutta.

Tilalla kasvatettava ylämaankarja saa laiduntaa vapaana laajoilla metsä- ja peltolaitumilla läpi vuoden. Karja laiduntaa vaihtelevassa maastossa vanhoilla hakamailla edistäen näin luonnon monimuotoisuutta. Laidunnus estää pusikoitumista ja Pien-Saimaaseen rajoittuvilla rantalaitumilla rantojen rehevöitymistä. Eläimet saavat toteuttaa lajinmukaista elämäntapaansa, jossa mm. vasikat seuraavat emojaan 8-10 kuukauden ajan ennen kuin ne vieroitetaan. Karjalle ei syötetä täysrehua, vaan ne ruokitaan kokonaan korsirehulla, kesäkaudella laidunnurmella ja talvella säilörehulla.

Ylämaannaudan liha on tummaa ja lähes riistanmakuista. Luonnollisesta ravinnosta ja hitaasta kasvusta johtuen sen liha on vähärasvaista. Tutkimusten mukaan ylämaannaudan lihassa on vähemmän kolesterolia ja enemmän rautaa ja proteiinia kuin keskiverto naudanlihassa. Karjan laidunnus vaihtelevassa maastossa muokkaa sen lihaksistoa tuottaen mureaa pihvilihaa.

Lihaa myydään suoraan tilalta sekä paikallisissa elintarvikeliikkeissä. Lihan toimitus tai nouto onnistuu joustavasti. Innalanmäen Tilan ylämaannaudanliha on todellista jäljitettävissä olevaa, laadukasta lähiruokaa.

Yhteystiedot

Innalanmäen Tila
Simo Vitikainen & Nina Lappalainen
Innalantie 160
54920 Taipalsaari
puh. 040 770 9705
nina@innalanmaki.fi
www.innalanmaki.fi