Ainutlaatuinen tunnelma kivinavetassa

Sisustusliike on rakennettu siirrettyyn vanhaan kivinavettaan ja tila huokuu ainutlaatuisen maagista tunnelmaa. Jylhät ja paksut kiviseinät kertovat historiasta ja luovat lämpimän vastaanoton vieraille. 

Kivinavetta on alunperin rakennettu vuonna 1912 Kirkharjulle Haikalan kylään. Se on Willitikin perustajan Kirsin miehen isoisän kotitilan navetta ja kuulunut aina suvulle. Navetta haluttiin pelastaa ja se päädyttiin siirtämään vuonna 2012 Hyttiin. Tämä yli 100- vuotiaan kivinavetan siirtäminen oli valtavan työn takana ja moni on ihmetellyt miten se on käytännössä ollut edes mahdollista. Jokainen kivi nostettiin yksitellen vanhalta paikalta ja numeroitiin. Tämän jälkeen kivet siirrettiin ja yksitellen nostettiin uudelle paikalle. Monille rakennusalan ammattilaisillekkin tehtävä olisi ollut haastava, mutta Willitikin yrittäjä perheineen näki mielessään selvän vision. 

Alkuun kivinavetassa aloitettiin brodeerauspalvelut, jotka ovat jatkuneet tähän päivään asti. Myöhemmin Kirsin ystävän kannustuksesta päätettiin perustaa sisustusliike vapaana olevaan tilaan saaden näin käytettyä hyväksi tila paremmin.  Kivinavettaan on esteetön pääsy ja se toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi. 

Yhteystiedot

Tutustu lisää