10.02.2021 verkossa

Koulutusjohdon foorumi

Tapahtuma

Foorumi koulutusjohdolle ja yrittäjille

Koulutusjohdon foorumi on suunnattu koulutuksen johto- ja kehittämistehtävissä toimiville, luottamushenkilöjohdolle, yrittäjyysvastaaville sekä oppilaitosyhteistyöstä kiinnostuneille yrittäjille ja yrittäjyyttä tukeville sidosryhmille. 

Vuoden 2021 teemana on yrittäjyyskasvatus. Yrittäjämäinen toimintatapa ja yrittäjyysosaaminen ovat valttia tulevaisuuden työelämässä. Tämä osaaminen on tulevaisuuskestävää ja sitä opitaan systemaattisesti koulutuspolun eri vaiheissa. Koulutusjohdon foorumi kokoaa näkökulmia, herätteitä sekä käytännön ratkaisuja ja ideoita yrittäjyyskasvatuksen johtamiseen, suunnitteluun ja toteuttamiseen. 

Tule herättelemään uusia ajatuksia, kyseenalaistamaan totuttuja toimintatapoja ja rakentamaan uuden aikakauden osaamisen kasvuympäristöä. Parhaimman hyödyn tapahtumasta saat osallistumalla yhdessä kollegojen kanssa. Foorumi järjestetään virtuaalisesti. 

Nähdään verkossa! 

Ohjelma

Koulutusjohdon foorumi 10.2.2021

9.15
Pre-ohjelma: Nuorten aamu

Julkaistaan myöhemmin

10.00
Foorumin avaus
Annika Saarikko (kesk)

Koulujen yrittäjyyskasvatus on tärkeää tulevaisuustyötä koko Suomelle. Foorumin ensimmäisen keynote- puheenvuoron pitää tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

10.20
Positiivisen yrittäjäasenteen ahtaajat – pala positiivisuutta, rohkeutta ja asennetta
Pasi Rautio

Miten työntää jokaisen oppijan otsalohkoon pala positiivista asennetta, kykyä jatkuvaan oppimiseen, uteliaisuutta, rohkeutta toimia epävarmuudessa? Yrittäjyyden kulmakivet ovat samat kuin hyvän työntekijän hyveet. Kenen tehtävä näitä on opettaa? Millaisena opettajana, rehtorina ja koulutuksen kehittäjänä sinä haluaisit tulla muistetuksi? Yrittäjä ja aktiivinen oppilaitosyhteistyön tekijä Pasi Rautio herättelee pohtimaan yrittäjyyskasvatuksen tavoitteita ja sitä, kuinka jokaisen panoksella on merkitystä. 

10.50
Voiko yrittäjyyskasvatusta johtaa?
Tiina Granqvist, Minna Hämäläinen, Timo Pihkala, Pieta Tukkimäki-Hildén

Voiko yrittäjyyskasvatusta johtaa? Auttaako keppi vai porkkana? Millaisilla johtamisen teoilla on vaikuttavuutta yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä? Johtamisen myyttejä murtavat yrittäjyyden professori Timo Pihkalan johdolla rehtori Pieta Tukkimäki-Hildén, Lahden sivistysjohtaja Tiina Granqvist sekä aiheesta väittelevä tutkija Minna Hämäläinen. 

11.15
Tauko
11.25
Maailman paras paikka yrittää
Petri Roininen

Oppijoiden yrittäjämäisellä toimintatavalla sekä yrittäjyyskokeiluilla ja uusilla yrityksillä on Suomen tulvaisuuden kannalta suuri merkitys. Maailman paras paikka yrittää on Roinisen 2020 julkaisema kirja. Onko Suomi sellainen ja olisiko se hyvä tavoite? Yrittäjyyden ja talouden muutosten helikopteriperspektiivistä asiaa tarkastelee kasvuyrittäjäverkoston puheenjohtaja ja yrittäjyyden moniottelija Petri Roininen.

11.50
Lounastauko
12.30
Aihe ja esiintyjä tarkentuu myöhemmin
12.50
Yrittäjätarina: Kasvu yrittäjyyteen
Heli Kurjanen

Verta, hikeä ja kyyneleitä vai inspiroivia unelmahommia? Vuoden naiseksi (2019) valittu ja useita palkintoja voittanut yrittäjä Heli Kurjanen kertoo omannäköisen yrittäjätarinan ja matkan yrittäjyyteen. Kuinka ideasta, joka aiheutti vilunväristyksiä, syntyi miljoonabisnes? Ja miten tapahtuu kasvu yrittäjyyteen? 

13.15
Osaavia opettajia - yrittäviä nuoria
Päivi Ojala

Opettajien vahva työelämä- ja yrittäjyysosaaminen on laadukkaan yrittäjyyskasvatuksen pohja ja perusta. Sakari Alhopuron miljoonalahjoituksen avulla toteutettuun opettajien täydennyskoulutukseen on viiden vuoden aikana osallistunut yli 10 000 opettajaa, opettajaksi opiskelevaa ja opettajan kouluttajaa. Päivi Ojalan puheenvuorossa kuullaan parhaita käytänteitä ja malleja opettajien työelämä- ja yrittäjyysosaamisen vahvistamiseksi. 

13.40
TAUKO
13.45
3 reseptiä yrittäjyyskasvatukseen

1. Ylöjärven yrittäjyyslukio: Luottamuksella ja aidoilla projekteilla kohti rajatonta tulevaisuutta!
    
    Kaisa Remula, Yrittäjyyslinjan koordinaattori ja valmentaja     
    
    Veikka Kukko, Jalo NY, Yrittäjyyslinjan abiturientti    
    
    Milana Itäpää, Jalo NY, Yrittäjyyslinjan abiturientti     
    
    Anselmi Koivunen, Jalo NY, Yrittäjyyslinjan abiturientti    

2. Y-kampus, Tampereen yliopisto & TAMK: Y-kampus ponnahduslautana startup-maailmaan?
    
    Antti Herkman ja Vera Nieminen ,Tampereen yliopisto, Green Community
    Miisa Hiltunen ja Roosa Liias, TAMK, Green Community

3. Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia: Gradian yrittäjyyden ekosysteemi - strategisesti johdettu, jokaiselle opiskelijalle mahdollistettu, Euroopan parhaana palkittu.
    
    Petrikki Tukiainen, yrityskehitysasiantuntija

14.20
Mihin yrittäjyyskasvatuksessa pitää nyt panostaa?
Petri Salminen

Yrittäjyyskasvatustyölle on nyt tarvetta. Monimuotoiset ja nopeat muutokset toimintaympäristössä kuitenkin pakottavat pysähtymään ja pohtimaan, mihin yrittäjyyskasvatuksessa tulisi tässä ajassa panostaa. Tätä kirkastaa foorumin päätteeksi Suomen Yrittäjien uunituore puheenjohtaja Petri Salminen. 

14.30
Foorumin päätös
Ilmoittaudu
Koulutusjohdon foorumiin 2021
 
Yksittäinen lippu
Sisältää yhden osallistujan henkilökohtaisen osallistumisoikeuden Koulutusjohdon verkkoseminaariin.
Ryhmäpassi 
Sisältää organisaatiokohtaisen osallistumisoikeuden Koulutusjohdon verkkoseminaariin. Organisaation sisäistä osallistujamäärää ei ole rajoitettu.

 

Lippu (henkilö)
129 €
+ alv 24 %
Ryhmäpassi (organisaatio)
495 €
+ alv 24 %
Esiintyjät

Tapahtuman puhujat

Puhuja

Annika Saarikko (kesk)

Tiede-ja kulttuuriministeri

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko valittiin Suomen Keskustan puheenjohtajaksi syyskuussa 2020. Puolueen varapuheenjohtajana hän toimi vuosina 2010–2016. Hänet valittiin kansanedustajaksi ensimmäisen kerran vuoden 2011 vaaleissa. Turun kaupunginvaltuuston jäsen hän oli vuodesta 2013 kevääseen 2020. 

Politiikan lisäksi Saarikko on työskennellyt muun muassa tiedottajana ja toimittajana.

Puhuja

Petri Salminen

Puheenjohtaja, Suomen Yrittäjät

Petri Salminen on uusi Suomen Yrittäjien puheenjohtaja. Salminen oli aiemmin Yrittäjien varapuheenjohtaja. 

Petri Salminen on mukana yritysjohdon konsultointiyritys Salminen & Tikassa ja konepaja AJ-Toolsissa. Hän asuu Jyväskylässä.

Juontaja

Tuuli-Elina Ruuskanen

”Ihmisten innostaminen on punainen lanka elämässäni ja ehkä siksi ajauduin tämän ammatin lisäksi myös kilpacheerleadingin pariin. Fyysinen ja rankka laji tuo myös mukavaa vastapainoa puhumistyölle …jos siis olen joskus mustelmilla niin se on lajin tuoma lisämauste ;) En pelkää mustelmia muutenkaan elämässä vaan mitä villimpi idea sitä varmemmin olen mukana.

Puhuja

Pasi Rautio

Myyntikuiskaaja

Pasi valmentaa, kouluttaa, kiertää puhumassa ja auttaa muita menestymään. Opiskelijoita, palkollisia, yrittäjiä, johtajia, myyjiä tai sellaisiksi haluavia. 

Nuorena oman vitsansa vääntänyt. Tuhansia kilometrejä, satoja virheitä. Oppimisen polku jatkuu edelleen.

Tuottanut markkinointi- ja myynti-iltamat kiertueet, joka kiersi 86 paikkakunnalla ja koulutti 12 000 yrittäjää. Kirjoittanut kaksi kirjaa ja yli 6000 minuuttia

podcasteja myynnistä, markkinoinnista ja yrittäjyydestä. 

Puhuja

Heli Kurjanen

Toimitusjohtaja, Lune Group Oy

Vuoden naiseksi (2019) valittu ja useita palkintoja voittanut yrittäjä kehitti vuonna 2005 uudenlaisen kuukupin, joka ympärille perustettu Lunette-yritys on niittänyt mainetta meillä ja maailmalla. Lyhyessä ajassa 25-vuotiaan kahden lapsen kotiäidin elämä muuttui kansainvälisen yrityksen vetäjäksi ja vuonna 2020 kesällä tapahtuneen yhdistymisen jälkeen ruotsalaisen pörssiyhtiön tytäryhtiön toimitusjohtajaksi. Lunette-kuukupit ovat vaihtoehto kertakäyttöisille kuukautissuojille ja ne kestävät vuosia. Kuppeja myydään jo yli 50 maassa.

Puhuja

Petri Roininen

Kasvuyrittäjäverkoston puheenjohtaja, Suomen Yrittäjät

Petri Roininen on toiminut Investors House Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2015. Aiemmin hän on toiminut yhtiön hallituksen puheenjohtajana ja mm. Core Capital Oy:n toimitusjohtajana, Sponda Oyj:n liiketoimintajohtajana, Nordea Pankki Suomi Oyj:n ja sen edeltäjien pankinjohtajana. Roininen on liäksi kymmenien asunto-osakeyhtiöiden ja kiinteistöyhtiöiden hallituksen jäsen tai hallituksen puheenjohtaja.
Koulutukseltaan Roininen on diplomi-insinööri.

www.investorshouse.fi

Puhuja

Pieta Tukkimäki-Hildén

Rehtori, Hämeenlinnan lyseon lukio

Olen toiminut lukion rehtorina 15 vuotta. Yrittäjyyskasvatusta olen johtanut kaikissa neljässä kanta-hämäläisessä lukiossa, joissa olen ollut rehtorina. Nyt työskentelen Hämeenlinnan lyseon lukiossa, jossa toimii pääsykokeellinen Luovan yrittäjyyden linja. Yrittäjyyskasvatus on rusina pullassani, joka täydentää muutenkin mukavaa työtäni. Yrittäjän arkeen saan yrittäjän puolisona tuntumaa joka päivä. 

Puhuja

Tiina Granqvist

Sivistysjohtaja, Lahden kaupunki

Olen Lahden kaupungin sivistysjohtaja, koulutukseltani HTM. Johdan Lahden kaupungin sivistyspalveluita, johon kuuluu varhaiskasvatus, perusopetus, nuorisopalvelut, lukiokoulutus, kirjasto, kansalaisopisto,  liikuntapalvelut sekä kulttuuripalvelut – teatteri, orkesteri ja museo. Olen tehnyt työtä myös talouden johtamisen parissa.

Puhuja

Timo Pihkala

Professori, LUT-yliopisto

Olen yrittäjyyden professori LUT-yliopistossa. Tutkimusryhmässämme on keskitytty tuottamaan tutkittua tietoa mm. yrittäjyyskasvatuksen johtamisesta, opettajien roolista yrittäjyyskasvatuksessa, ja oppilaiden yrittäjyysvalmiuksista. 

Puhuja

Minna Hämäläinen

Tutkija, kouluttaja, kehittäjä

Olen intohimoinen yrittäjyyskasvatuksen tutkija, kouluttaja ja kehittäjä. Ajankohtainen väitöstutkimukseni käsittelee rehtoreiden roolia yrittäjyyskasvatuksen johtajana kouluissa. Suuri haaveeni on, että yrittäjyyskasvatus olisi suunnitelmallisesti johdettua jokaisessa koulussa! 

Puhuja

Petrikki Tukiainen

Yrityskehitysasiantuntija, Koulutuskuntayhtymä Gradia

Olen yrittäjyyden edistämisen asiantuntija, yrittäjä ja elinkeinoelämän vaikuttaja Keski-Suomesta.

Intohimonani on pedagogisten mallien kehittäminen,  yrittäjyyskasvatuksen johtamisen kehittäminen sekä alueelliset yrittäjyyden ekosysteemit.  20-vuotisen yrittäjäurani aikana olen saanut auttaa yli 200 oppilaitoksen oman yrittäjyysmallin rakentamisessa sekä vastannut useiden maakunnallisten ja kuntakohtaisten yrittäjyyskasvatuksen strategioiden laadinnasta. 

Puhuja

Kaisa Remula

Yrittäjyyslinjan koordinaattori, Ylöjärven lukio
Puhuja

Anselmi Koivunen

Yrittäjyyslinja, Ylöjärven lukio
Puhuja

Veikka Kukko

Yrittäjyyslinja, Ylöjärven lukio
Puhujat

Opiskelijayrittäjät

Green Community Startup

Green Community on neljän samanhenkisen opiskelijan perustama startup, joka syntyi halusta kehittää helposti omaksuttavia arkielämän ratkaisuja kestävämpien asumis- ja kulutustottumuksien hyväksi. 

Puhuja

Päivi Ojala

Projektipäällikkö, Suomen Yrittäjät

Päivi Ojala järjestää opettajien täydennyskoulutuksia yrittäjyydestä ja yrittäjyyspedagogiikasta Suomen Yrittäjissä. Hän on toiminut yrittäjyyskasvatuksen erilaisissa tehtävissä vuodesta 2004 alkaen, opettajana toisella ja korkea-asteella sekä projektipäällikkönä erilaisissa yrittäjyyskasvatuksen kehittämishankkeissa.

Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Autamme mielellämme kaikissa Koulutusjohdon foorumiin liittyvissä asioissa. 

Ilmoittautumiset, maksut, tapahtuman järjestelyt ja yhteistyökumppanuudet:

Kehityspäällikkö, Karri Ruuskanen, 050 409 7752, karri.ruuskanen(a)yrittajat.fi

Tapahtumakoordinaattori, Anne Eronen, 050 408 8460, anne.eronen(a)yrittajat.fi

Tapahtuman ohjelma:

Projektipäällikkö, Päivi Ojala, 09 2292 2947, paivi.ojala(a)yrittajat.fi

Mediayhteydet:

Suomen Yrittäjät, Eeva Ketvel, 050 320 4849, eeva.ketvel(a)yrittajat.fi