12.02.2020 Tiedekeskus Heureka, Vantaa

Koulutusjohdon foorumi

Tapahtuma

Foorumi koulutusjohdolle ja yrittäjille

Ilmoittautuminen päättyy 4.2.2020.

Koulutusjohdon ja yrittäjien huipputapaaminen on suunnattu koulutuksen johto- ja kehittämistehtävissä toimiville, luottamushenkilöjohdolle, yrittäjyysvastaaville sekä oppilaitosyhteistyöstä kiinnostuneille yrittäjille ja yrittäjyyttä tukeville sidosryhmille.

Lupaamme tarjota sinulle ja organisaatiollesi voimaa ja virikkeitä palvella yrityksiä ja oppijoita entistä laadukkaammin ja tuloksellisemmin nopeasti kasvavassa osaamispalveluiden ekosysteemissä. 

Tule herättelemään uusia ajatuksia, kyseenalaistamaan totuttuja toimintatapoja ja rakentamaan uuden aikakauden osaamisen kasvuympäristöä. Parhaimman hyödyn tapahtumasta saat osallistumalla yhdessä kollegojen kanssa.

Koulutusjohdon foorumi on jatkoa Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaarille, johon osallistuu vuosittain useita satoja vaikuttajia ja yrittäjiä.

Ohjelma

Tapahtuman aikataulu

9.00
Aamupala

Virkistävän aamupalan yhteydessä ehtii tutustumaan Koulutusjohdon foorumin kumppanitahojen toimintaan sekä vaihtamaan kuulumisen kollegoiden kanssa.

10.00
Foorumin avaus
Paula Risikko, Joonas Mikkilä

Eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko avaa Koulutusjohdon foorumin ja analysoi koulutus- ja osaamispolitiikan tilannetta ja tulevaisuutta.

Foorumin juontaja Joonas Mikkilä valottaa päivän kulkua.

10.20
Teknologiamurroksen vaikutus osaamistarpeisiin ja oppimisen keinoihin
Risto Linturi

Sarjayrittäjä ja tulevaisuudentutkija Risto Linturi valottaa teknologian vaikutuksia osaamiseen, oppimiseen ja koulutukseen. Eduskunnan julkaisema, Linturin ja Osmo Kuusen raportti, Suomen sata uutta mahdollisuutta 2018-2037, kuvaa laajasti tulevaisuuden ammatteja ja osaamistarpeita yhteiskunnan nopeassa murroksessa.

11.10
DigiOne – Oppimisen uusi ekosysteemi
Markus Humaloja, Kirsi Lehto

Vantaan kaupungin Markus Humaloja ja Goforen Kirsi Lehto esittelevät Vantaan kaupungin DigiOne-hanketta, jonka tavoitteena on luoda oppimisen ja koulutuksen järjestelmiä yhteen kokoava valtakunnallinen digitaalinen alusta. Alustan tavoitteena on kasvaa opetusalan digitaaliseksi ekosysteemiksi, johon opetuksen järjestäjät ja alan toimijat voivat liittyä.

11.30
Opinahjo ilman opettajia: Hive Helsinki
Oona Ylänkö, Tuomas Louekari

Hive Helsingin CEO Oona Ylänkö kertoo yhdessä opiskelija Tuomas Louekarin kanssa, miten toimii Supercellin ja kumppaneiden perustama koodauskoulu, jossa ei ole opettajia. 

12.00
Buffetlounas

Ravitsevan buffetlounaan yhteydessä ehtii tutustumaan Koulutusjohdon foorumin kumppanitahojen toimintaa sekä vaihtamaan kuulumiset kollegoiden kanssa.

13.00
Oppimisen uusi suunta: Palikkamallista aaltomalliin
Lauri Järvilehto

Aalto-yliopiston työelämäprofessori Lauri Järvilehto kertoo, miten jatkuvan oppimisen aaltomalli toimii ja mitä siihen siirtyminen edellyttää oppilaitosjohdolta. 

13.45
Suomen paras perusasteen yritys esittäytyy: Avot NY
Aatu Veikkola & Otto Rantanen

Hämeenlinnan Nummen yhteiskoulun Avot NY valitiin vuonna 2019 Suomen parhaaksi perusasteen NY-yritykseksi. Yritys pakkaa kaupassa käyneiden ihmisten ostokset ja auttaa kantamaan raskaat kassit asiakkaan autolle. 

13.50
Työelämäpainoitteinen perusopetus: Vantaan TEPPO-malli
Pepita Kaskentaus

Opetuspäällikkö Pepita Kaskentaus (Vantaan perusopetus) esittelee yläkoululaisille suunnattua työelämäpainoitteista TEPPO-mallia, jossa oppilailla on 5–7 viikkoa työssäoppimisjaksoja lukuvuoden aikana.

14.10
Ammatillista osaamista uusin askelmerkein
Kari Juntunen

Taitotalon toimitusjohtaja Kari Juntunen kertoo, miten ammatillisen koulutuksen uudet toimintatavat jalkautuvat oppilaitoksiin ja yrityksiin.

14.30
Kurkistus foorumin jälkipeliin
Entrepreneurial Game

Aalto-yliopiston Aalto Venture Programin Håkan Mitts avaa, mitä tapahtuu Koulutusjohdon foorumin jälkipelissä.

14.35
Tauko

Tarjolla kahvia, teetä ja välipalaa sekä mahdollisuus tutustua Koulutusjohdon foorumin kumppanitahojen toimintaan sekä vaihtaa ajatuksia kollegoiden kanssa.

15.00
Korkeakoulututkinto työssä oppien: Turun ammattikorkeakoulun InTO-malli
Rauni Jaskari, Ari Viitanen

Turun ammattikorkeakoulun Rauni Jaskari ja Carinafour Oy:n Ari Viitanen kertovat, miten korkeakoulututkinnon tekeminen työssä oppien hyödyttää niin oppijaa kuin yritystä.

15.20
Vuoden yksinyrittäjä 2019 - Jaakko Marin
15.50
Foorumin yhteenveto
Jyrki Mäkynen

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen vetää Koulutusjohdon foorumin annin yhteen.

16.0017.30
Foorumin jälkipeli
Entrepreneurial Game

Koulutusjohdon foorumin päätteeksi pelaamme Aalto-yliopistossa kehitetyn yrittäjyyspelin. Pelin avulla pääset pureskelemaan päivän aiheet ja voit yhdessä muiden pelaajien kanssa löytää uusia mahdollisuuksia yritysten ja oppilaitosten yhteistyöhön. Pelin aikana on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.

Paikkoja on rajoitetusti, joten kerrothan kiinnostuksesi ilmoittautuessasi tapahtumaan.

Pelin vetäjänä toimii yrittäjyyden opettaja Håkan Mitts Aalto Ventures Program -yksiköstä. 

Puhujat

Tapahtumassa esiintyvät

Sovelto Oyj

Risto Linturi

tulevaisuudentutkija, hallituksen puheenjohtaja

Risto Linturi on sarjayrittäjä ja tulevaisuudentutkija. Vuonna 2007 UNESCOn pääsihteeri kutsui hänet jäseneksi korkean tason asiantuntijaryhmään laatimaan Kronbergin julkilausumaa oppimisen kehittämiseksi tietoverkkojen aikakaudella. Linturilla on laaja kokemus opetuksen kehittämisestä ja koulutusorganisaatioiden johtamisesta.

Eduskunta

Paula Risikko

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja

Paula Risikko, TtT, on eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja, moninkertainen ministeri ja seinäjokinen kansanedustaja. Ennen kansanedustajauraansa hän toimi Seinäjoen ammattikorkeakoulun vararehtorina.

Aalto-yliopisto

Lauri Järvilehto

Työelämäprofessori

Lauri Järvilehto, FT, on Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja yksi Aalto Ventures Programin johtajista. Hän on sarjayrittäjä, filosofi, tietokirjailija, muusikko ja Sherlock Holmes-fani. Hän on Filosofian Akatemian perustaja ja yksi oppimispelistudio Lightneerin perustajista. Järvilehto toimii Unicefin ja Filosofian Akatemian hallituksissa. Hän on kirjoittanut monia bestseller-teoksia ajattelusta ja oppimisesta ja luennoi säännöllisesti ympäri maailmaa.

Hive Helsinki

Oona Ylänkö

CEO

Oona Ylänkö on vuonna 2019 toimintansa aloittaneeen ohjelmointikoulu Hive Helsingin toimitusjohtaja. Hive on uudenlainen koodareiden opinoahjo, jonka esikuva on  Pariisissa mainetta niittänyt École 42. Koulua ei rahoiteta verovaroin, vaan peliyhtiö Supercell on sitoutunut rahoittamaan koulun toimintaa seuraavat 5 vuotta 8–10 miljoonalla eurolla.

Puhuja

Jyrki Mäkynen

Puheenjohtaja, Suomen Yrittäjät

Jyrki Mäkynen, KTM, on seinäjokinen Oy HM Profiili Ab:n yrittäjä ja toimitusjohtaja sekä Suomen Yrittäjien puheenjohtaja. Hän on mukana niin ammattikorkeakoulun kuin koulutuskuntayhtymän hallituksissa. 

Carinafour Oy

Ari Viitanen

Hallituksen puheenjohtaja, yrittäjä

Ari Viitanen on Carinfour Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Vuonna 2012 perustettu kaarinalainen Carinafour toimii merkittävässä roolissa osana kansainvälistä konsortiota, joka tähtää merikuljetusten tehostamiseen ja ympäristöystävällisempään kauppalaivaliikenteeseen. Yritys on erikoistunut modernien tuotanto- ja logistiikkajärjestelmien kehittämiseen ja operointiin.

Turun ammattikorkeakoulu

Rauni Jaskari

Koulutusvastaava
Gofore

Kirsi Lehto

Hankepäällikkö

Kirsi Lehto on DI ja kauppatieteilijä sekä ikuinen oppija. Hän työskentelee Vantaan kaupungin DigiOne-hankkeen hankepäällikkönä ja Goforella vanhempana neuvonantajana. Kirsin erikoisosaamisalueena on digitalisaation hyödyntäminen ja monimutkaisten kokonaisuuksien ymmärtäminen. Hän on visionääri ja rohkea uudistaja, joka arvostaa ihmisten erilaisia näkemyksiä ja uskoo siihen, että tuloksia syntyy innostamisen, keskinäisen kunnioituksen ja yhteistyön avulla. Kirsi on idealisti, joka haluaa jättää maailman parempana, kuin millaisena me sen löysimme.

Vantaan kaupunki

Markus Humaloja

Pedagoginen asiantuntija

Markus Humaloja, KM, on toiminut luokanopettajana erilaisissa toimintaympäristöissä lähes viisitoista vuotta ja osallistunut teknologia-avusteisen opetuksen ja oppimisen kehittämiseen koko työuransa ajan. Markuksen kehittämä opetusmenetelmä ja siihen liittyvä oppimiskulttuuri on viime aikoina herättänyt laajaa kiinnostusta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Markus on ollut etuoikeutettu toimimaan työuransa aikana kunnissa ja kouluissa, joissa opetuksen kehittämistä on tuettu ja kannustettu.

Vantaa

Pepita Kaskentaus

Perusopetuksen opetuspäällikkö

Pepita on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, jolla on sekä luokanopettajan- että lastentarhanopettajan pohjakoulutus. Lisäksi hän on opiskellut johtamista erilaisissa täydennyskoulutusohjelmissa, joista viimeisin on ollut Kunta Joko Aalto EE:ssä.

Hive Helsinki

Tuomas Louekari

Opiskelija

Tuomas Louekari opiskelee Hive Helsinki -ohjelmointikoulussa. Ennen opiskelujaan Tuomas toimi 11 vuotta yrittäjänä.

Taitotalo

Kari Juntunen

Toimitusjohtaja

Tkl Kari Juntunen on Taitotalo oy:n toimitusjohtaja. Suomen suurin aikuiskoulukseen ja työelämäpalveluihin erikoistunut oppilaitos syntyi, kun Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr ja Ami-säätiö sr yhdistivät voimansa 1.1.2020. Aiemmin Kari on toiminut VTT:llä tutkimusryhmän päällikkönä, Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtorina ja Oulun seudun koulutuskuntayhtymän johtajana, josta siirtyi AEL:n toimitusjohtajaksi.

Jälkipeli

Entrepreneurial Game

Håkan Mitts | Aalto Ventures Program

Tule pelaamaan Aalto-yliopistossa kehitettyä yrittäjyyspeliä! Pelin avulla pääset pureskelemaan päivän aiheet ja voit yhdessä muiden pelaajien kanssa löytää uusia mahdollisuuksia yritysten ja koulutuslaitosten väliseen yhteistyöhön.
Peli järjestetään tapahtuman päätteeksi klo 16.00-17.30 ja paikkoja on rajoitetusti. Pelin aikana tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.

Avot NY

Aatu Veikkola & Otto Rantanen

NY-yrittäjät

Hämeenlinnan Nummen yhteiskoulun nuoret Aatu Veikkola, Otto Rantanen ja Veeti Hiltunen osallistuivat 2018-2019 Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan ollessaan 9-luokalla. Pojat olivat pitkään etsineet työtä, jonka kautta saisi omaa rahaa ja todenneet, että nuorille on vähän töitä tarjolla. Vuosi yrittäjänä -ohjelma tarjosi heille mahdollisuuden ottaa oma idea sekä taidot käyttöön. Puolessa vuodessa pojille kertyi yli 30 000 asiakaskokemusta. Lienee paras oppi tulevaisuuden työelämään.

Suomen Yrittäjät

Joonas Mikkilä

Digi- ja koulutusasioiden päällikkö

Joonas Mikkilä, YTM, toimii Suomen Yrittäjien digi- ja koulutusasioiden päällikkönä. Hän edistää osaamispolitiikkaa, joka varmistaa, että pienet ja keskisuuret yritykset löytävät osaavaa työvoimaa ja voivat tavoitteellisesti kehittää henkilöstönsä – mukaan lukien yrittäjien – tietoja ja taitoja.

Hinta ja ilmoittautuminen
Rekisteröinti

Ilmoittautuminen vuoden 2020 Koulutusjohdon foorumiin on päättynyt.

 

Majoitus

Original Sokos Hotel Vantaa

1 hengen huone

129 €/yö

Varauksen yhteydessä hotellin nettisivuilla käytättehän koodia BKOJO19. Huonehinta sisältää S-Card edut, aamiaisen ja verot.

2 hengen huone

149 €/yö

Varauksen yhteydessä hotellin nettisivuilla käytättehän koodia BKOJO19. Huonehinta sisältää S-Card edut, aamiaisen ja verot.

Tapahtumapaikka

Tiedekeskus Heureka

Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Autamme mielellämme kaikissa Koulutusjohdon foorumiin liittyvissä asioissa. 

Ilmoittautumiset, maksut, tapahtuman järjestelyt ja yhteistyökumppanuudet:

Kehityspäällikkö, Karri Ruuskanen, 050 409 7752, karri.ruuskanen(a)yrittajat.fi

Tapahtumakoordinaattori, Anne Eronen, 09 2292 2911, anne.eronen(a)yrittajat.fi

Tapahtuman ohjelma:

Digi- ja koulutusasioiden päällikkö, Joonas Mikkilä, 09 2292 2911, joonas.mikkila(a)yrittajat.fi

Mediayhteydet:

Suomen Yrittäjät, Eeva Ketvel, 050 320 4849, eeva.ketvel(a)yrittajat.fi