12.02.2020 Tiedekeskus Heureka, Vantaa

Koulutusjohdon foorumi

Tapahtuma

Foorumi koulutusjohdolle ja yrittäjille

Ennakkohinta voimassa vuoden loppuun asti!

Koulutusjohdon ja yrittäjien huipputapaaminen on suunnattu koulutuksen johto- ja kehittämistehtävissä toimiville, luottamushenkilöjohdolle, yrittäjyysvastaaville sekä oppilaitosyhteistyöstä kiinnostuneille yrittäjille ja yrittäjyyttä tukeville sidosryhmille.

Lupaamme tarjota sinulle ja organisaatiollesi voimaa ja virikkeitä palvella yrityksiä ja oppijoita entistä laadukkaammin ja tuloksellisemmin nopeasti kasvavassa osaamispalveluiden ekosysteemissä. 

Tule herättelemään uusia ajatuksia, kyseenalaistamaan totuttuja toimintatapoja ja rakentamaan uuden aikakauden osaamisen kasvuympäristöä. Parhaimman hyödyn tapahtumasta saat osallistumalla yhdessä kollegojen kanssa.

Koulutusjohdon foorumi on jatkoa Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaarille, johon osallistuu vuosittain useita satoja vaikuttajia ja yrittäjiä.

Ohjelma

Tapahtuman aikataulu

9.00
Aamupala

Virkistävän aamupalan yhteydessä ehtii tutustumaan Koulutusjohdon foorumin kumppanitahojen toimintaan sekä vaihtamaan kuulumisen kollegoiden kanssa.

10.00
Foorumin avaus
Paula Risikko, Joonas Mikkilä

Eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko avaa Koulutusjohdon foorumin ja analysoi koulutus- ja osaamispolitiikan tilannetta ja tulevaisuutta.

Foorumin juontaja Joonas Mikkilä valottaa päivän kulkua.

10.20
Miten koulutus muuttuu digitaalisen työn aikakaudella?
Esko Kilpi

Toimitusjohtaja Esko Kilpi valottaa, miten koulutus asemoituu digitaalisen työn aikakaudella, millaisia oppimiskeskeisiä käytänteitä työelämään kehittyy ja mitä tämä kaikki edellyttää oppilaitosjohdolta.

11.10
DigiOne – Oppimisen uusi ekosysteemi
Markus Humaloja, Kirsi Lehto

Vantaan kaupungin Markus Humaloja ja Goforen Kirsi Lehto esittelevät Vantaan kaupungin DigiOne-hanketta, jonka tavoitteena on luoda oppimisen ja koulutuksen järjestelmiä yhteen kokoava valtakunnallinen digitaalinen alusta. Alustan tavoitteena on kasvaa opetusalan digitaaliseksi ekosysteemiksi, johon opetuksen järjestäjät ja alan toimijat voivat liittyä.

11.30
Opinahjo ilman opettajia: Hive Helsinki
Oona Ylänkö, Tuomas Louekari

Hive Helsingin CEO Oona Ylänkö kertoo yhdessä opiskelija Tuomas Louekarin kanssa, miten toimii Supercellin ja kumppaneiden perustama koodauskoulu, jossa ei ole opettajia. 

12.00
Buffetlounas

Ravitsevan buffetlounaan yhteydessä ehtii tutustumaan Koulutusjohdon foorumin kumppanitahojen toimintaa sekä vaihtamaan kuulumiset kollegoiden kanssa.

13.00
Oppimisen uusi suunta: Palikkamallista aaltomalliin
Lauri Järvilehto

Aalto-yliopiston työelämäprofessori Lauri Järvilehto kertoo, miten jatkuvan oppimisen aaltomalli toimii ja mitä siihen siirtyminen edellyttää oppilaitosjohdolta. 

13.50
Työelämäpainoitteinen perusopetus: Vantaan TEPPO-malli

Opetuspäällikkö Pepita Kaskentaus (Vantaan perusopetus) esittelee yläkoululaisille suunnattua työelämäpainoitteista TEPPO-mallia, jossa oppilailla on 5–7 viikkoa työssäoppimisjaksoja lukuvuoden aikana.

14.10
Ammatillista osaamista uusin askelmerkein
Jarkko Paananen

AEL:n oppilaitosjohtaja Jarkko Paananen kertoo, miten ammatillisen koulutuksen uudet toimintatavat jalkautuvat oppilaitoksiin ja yrityksiin.

14.30
Kurkistus foorumin jälkipeliin
Entrepreneurial Game

Aalto-yliopiston Aalto Venture Programin Håkan Mitts avaa, mitä tapahtuu Koulutusjohdon foorumin jälkipelissä.

14.35
Tauko

Tarjolla kahvia, teetä ja välipalaa sekä mahdollisuus tutustua Koulutusjohdon foorumin kumppanitahojen toimintaan sekä vaihtaa ajatuksia kollegoiden kanssa.

15.00
Korkeakoulututkinto työssä oppien: Turun ammattikorkeakoulun InTO-malli
Rauni Jaskari, Ari Viitanen

Turun ammattikorkeakoulun Rauni Jaskari ja Carinafour Oy:n Ari Viitanen kertovat, miten korkeakoulututkinnon tekeminen työssä oppien hyödyttää niin oppijaa kuin yritystä.

15.20
Tutkijasta yrittäjäksi: Nyhtökauran tarina
Reetta Kivelä

Reetta Kivelä valottaa nyhtökaurana tunnetun elintarvikeinnovaation matkaa laboratoriosta kauppoihin ja sieltä kuluttajien ruokapöytään.

15.50
Foorumin yhteenveto
Jyrki Mäkynen

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen vetää Koulutusjohdon foorumin annin yhteen.

16.0017.30
Foorumin jälkipeli
Entrepreneurial Game

Koulutusjohdon foorumin päätteeksi pelaamme Aalto-yliopistossa kehitetyn yrittäjyyspelin. Pelin avulla pääset pureskelemaan päivän aiheet ja voit yhdessä muiden pelaajien kanssa löytää uusia mahdollisuuksia yritysten ja oppilaitosten yhteistyöhön. Pelin aikana on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.

Paikkoja on rajoitetusti, joten kerrothan kiinnostuksesi ilmoittautuessasi tapahtumaan.

Pelin vetäjänä toimii yrittäjyyden opettaja Håkan Mitts Aalto Ventures Program -yksiköstä. 

Puhujat

Tapahtumassa esiintyvät

Esko Kilpi Company

Esko Kilpi

Toimitusjohtaja

Toimitusjohtaja Esko Kilpi on digitaalisen työn tutkija, opettaja ja liikkeenjohdon neuvonantaja. Hän auttaa yrityksiä uusien älykkäiden teknologioiden mahdollisuuksien ymmärtämisessä ja käyttöönotossa. Uudenlainen yrittäjyys ja oppimiskeskeisten käytänteiden luominen osaksi työn tekemisen prosesseja ovat hänen erikoisalaansa.

Eduskunta

Paula Risikko

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja

Paula Risikko, TtT, on eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja, moninkertainen ministeri ja seinäjokinen kansanedustaja. Ennen kansanedustajauraansa hän toimi Seinäjoen ammattikorkeakoulun vararehtorina.

Aalto-yliopisto

Lauri Järvilehto

Työelämäprofessori

Lauri Järvilehto, FT, on Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja yksi Aalto Ventures Programin johtajista. Hän on sarjayrittäjä, filosofi, tietokirjailija, muusikko ja Sherlock Holmes-fani. Hän on Filosofian Akatemian perustaja ja yksi oppimispelistudio Lightneerin perustajista. Järvilehto toimii Unicefin ja Filosofian Akatemian hallituksissa. Hän on kirjoittanut monia bestseller-teoksia ajattelusta ja oppimisesta ja luennoi säännöllisesti ympäri maailmaa.

Gold&Green Foods

Reetta Kivelä

Tutkija, hallituksen jäsen

Elintarviketieteiden tohtori Reetta Kivelä on nyhtökauran kehittäjä sekä nyhtökauratuotteista tunnetun Gold&Green Foodsin perustaja ja nykyinen hallituksen jäsen. Kivelä on palkittu muun muassa vuoden teknologiajohtajana (2017) ja vuoden nuorena tutkijayrittäjänä (2015). Vuonna 2017 kuluttajat äänestivät Nyhtökaura®:n Vuoden elintarvike -kilpailun voittajaksi.

Hive Helsinki

Oona Ylänkö

CEO

Oona Ylänkö on vuonna 2019 toimintansa aloittaneeen ohjelmointikoulu Hive Helsingin toimitusjohtaja. Hive on uudenlainen koodareiden opinoahjo, jonka esikuva on  Pariisissa mainetta niittänyt École 42. Koulua ei rahoiteta verovaroin, vaan peliyhtiö Supercell on sitoutunut rahoittamaan koulun toimintaa seuraavat 5 vuotta 8–10 miljoonalla eurolla.

Suomen Yrittäjät

Jyrki Mäkynen

Puheenjohtaja, yrittäjä

Jyrki Mäkynen, KTM, on seinäjokinen Oy HM Profiili Ab:n yrittäjä ja toimitusjohtaja sekä Suomen Yrittäjien puheenjohtaja. Hän on mukana niin ammattikorkeakoulun kuin koulutuskuntayhtymän hallituksissa. 

Carinafour Oy

Ari Viitanen

Hallituksen puheenjohtaja, yrittäjä

Ari Viitanen on Carinfour Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Vuonna 2012 perustettu kaarinalainen Carinafour toimii merkittävässä roolissa osana kansainvälistä konsortiota, joka tähtää merikuljetusten tehostamiseen ja ympäristöystävällisempään kauppalaivaliikenteeseen. Yritys on erikoistunut modernien tuotanto- ja logistiikkajärjestelmien kehittämiseen ja operointiin.

Turun ammattikorkeakoulu

Rauni Jaskari

Koulutusvastaava
AEL

Jarkko Paananen

Oppilaitosjohtaja

Jarkko Paananen on Ammattienedistämislaitossäätiö AEL:n oppilaitosjohtaja ja johtoryhmän jäsen. Aikuiskoulutuksen ja erityisesti ammatillisen koulutuksen aktiivinen rooli ja vaikuttavuus osana työ- ja elinkeinoelämää on hänen erityinen kiinnostuksen kohteensa. Vapaa-ajallaan hän harrastaa kuntoliikuntaa ja vapaaehtoista maanpuolustustyötä.

Gofore

Kirsi Lehto

Hankepäällikkö

Kirsi Lehto on DI ja kauppatieteilijä sekä ikuinen oppija. Hän työskentelee Vantaan kaupungin DigiOne-hankkeen hankepäällikkönä ja Goforella vanhempana neuvonantajana. Kirsin erikoisosaamisalueena on digitalisaation hyödyntäminen ja monimutkaisten kokonaisuuksien ymmärtäminen. Hän on visionääri ja rohkea uudistaja, joka arvostaa ihmisten erilaisia näkemyksiä ja uskoo siihen, että tuloksia syntyy innostamisen, keskinäisen kunnioituksen ja yhteistyön avulla. Kirsi on idealisti, joka haluaa jättää maailman parempana, kuin millaisena me sen löysimme.

Vantaan kaupunki

Markus Humaloja

Pedagoginen asiantuntija

Markus Humaloja, KM, on toiminut luokanopettajana erilaisissa toimintaympäristöissä lähes viisitoista vuotta ja osallistunut teknologia-avusteisen opetuksen ja oppimisen kehittämiseen koko työuransa ajan. Markuksen kehittämä opetusmenetelmä ja siihen liittyvä oppimiskulttuuri on viime aikoina herättänyt laajaa kiinnostusta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Markus on ollut etuoikeutettu toimimaan työuransa aikana kunnissa ja kouluissa, joissa opetuksen kehittämistä on tuettu ja kannustettu.

Hive Helsinki

Tuomas Louekari

Opiskelija

Tuomas Louekari opiskelee Hive Helsinki -ohjelmointikoulussa. Ennen opiskelujaan Tuomas toimi 11 vuotta yrittäjänä.

Jälkipeli

Entrepreneurial Game

Håkan Mitts | Aalto Ventures Program

Tule pelaamaan Aalto-yliopistossa kehitettyä yrittäjyyspeliä! Pelin avulla pääset pureskelemaan päivän aiheet ja voit yhdessä muiden pelaajien kanssa löytää uusia mahdollisuuksia yritysten ja koulutuslaitosten väliseen yhteistyöhön.
Peli järjestetään tapahtuman päätteeksi klo 16.00-17.30 ja paikkoja on rajoitetusti. Pelin aikana tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.

Suomen Yrittäjät

Joonas Mikkilä

Digi- ja koulutusasioiden päällikkö

Joonas Mikkilä, YTM, toimii Suomen Yrittäjien digi- ja koulutusasioiden päällikkönä. Hän edistää osaamispolitiikkaa, joka varmistaa, että pienet ja keskisuuret yritykset löytävät osaavaa työvoimaa ja voivat tavoitteellisesti kehittää henkilöstönsä – mukaan lukien yrittäjien – tietoja ja taitoja.

Hinta ja ilmoittautuminen
Rekisteröinti

Hintaan sisältyy seminaariosallistuminen ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Ennakkohinta
Voimassa 31.12.2019 asti
195 €
+ alv 24%
Yhteistyökumppanit

Koulutusjohdon foorumia mahdollistamassa:

Tapahtumapaikka

Tiedekeskus Heureka

Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Autamme mielellämme kaikissa Koulutusjohdon foorumiin liittyvissä asioissa. 

Ilmoittautumiset, maksut, tapahtuman järjestelyt ja yhteistyökumppanuudet:

Kehityspäällikkö, Karri Ruuskanen, 050 409 7752, karri.ruuskanen(a)yrittajat.fi

Tapahtumakoordinaattori, Anne Eronen, 09 2292 2911, anne.eronen(a)yrittajat.fi

Tapahtuman ohjelma:

Digi- ja koulutusasioiden päällikkö, Joonas Mikkilä, 09 2292 2911, joonas.mikkila(a)yrittajat.fi

Mediayhteydet:

Suomen Yrittäjät, Eeva Ketvel, 050 320 4849, eeva.ketvel(a)yrittajat.fi