TERVETULOA

Hei ja tervetuloa Pk-yritysten omistajanvaihdospalvelu -hankkeen sivuille!

Keski-Pohjanmaan alueella on lähitulevaisuudessa tuhansia mahdollisuuksia toteuttaa yritysunelmat, joko ostamalla tai sukupolvenvaihdoksella. Näiltä sivuilta löydät tärkeitä linkkejä ja vinkkejä yritystoiminnan pyörittämiseen sekä upeita yrittäjätarinoita.

Mikäli sinua mietityttää omistajan- ja sukupolvenvaihdosasiat, kannattaa ensisijaisesti olla yhteydessä oman kunnan yritysneuvontaan tai OV-hankkeeseen, niin tehdään unelmistasi suunnitelma!

Vuoden 2022 yritysmarkkinoille ilmoittautuminen on nyt auki! Olet sitten kiinnostunut yrityksesi myymisestä tai olemassa olevan yrityksen/liiketoiminnan ostamisesta ilmoittaudu mukaan.

YRITTÄJÄTARINAT

UNELMISTA TOTTA YRITYSKAUPALLA

UNELMISTA TOTTA YRITYSKAUPALLA

Marvin Kiviniemi pyörittää Pyöräliike Lybäck nimistä yritystä Kokkolassa. Kuuntele kuinka hän toteutti unelmansa yrittäjyydestä yrityskaupalla.

HARJOITTELIJASTA OMISTAJAKSI

HARJOITTELIJASTA OMISTAJAKSI

Kirsi-Maria Saarinen on yrittäjänä Kukka ja Tähti nimisessä yrityksessä, jonka toimipaikka sijaitsee Vetelissä. Kuuntele kuinka Kirsi-Marian yrittäjätarina alkoi harjoittelijana ja miten hänestä loppuen lopuksi tuli yrityksen omistaja.

SUKUPOLVENVAIHDOKSELLA JATKUVUUTTA

SUKUPOLVENVAIHDOKSELLA JATKUVUUTTA

Kimmo Peräaho Nivalasta pyörittää perheyritystä jo toisessa sukupolvessa. Kuuntele Kimmon tarina, kuinka heidän yritys on saanut pitkää jatkuvuutta sukupolvenvaihdoksien avulla.

OMISTAJANVAIHDOSPODI

Omistajanvaihdospodissa eri alojen asiantuntijat tulevat eri jaksoihin vieraiksi, kertomaan omaa näkemystään liittyen yrityskauppoihin ja muihin esiin tuleviin mielenkiintoisiin asioihin. Podcast jaksojen isäntänä toimii projektipäällikkö Matti Koivisto. Voit kuunnella podeja YouTuben lisäksi Anchoren, Suplan ja Spotifyn kautta.

Podcast jaksot

Toimitusjohtaja Mervi Järkkälä, Keski-Pohjanmaan Yrittäjät

Yrityskehittäjä Sami Viljanen, Kokkolanseudun Kehitys Oy
Kunnanjohtaja Lauri Laajala, Perhon kunta
Toimitusjohtaja ja yrittäjä Arttu Saari, Piste Group Oy
Rahoituspäällikkö Essi Kypärä, Finnvera

Myyntijohtaja Mia Storm, Fennia
Aluekummi John Hagnäs, Yrityskummit Keski-Pohjanmaa
Yrittäjä, johdon ja työyhteisöjen työnohjaaja ja coach Merja Hynynen, Työnohjauspalvelu Helmi

HYÖTYLINKIT

Yrityspörssi on Suomen monipuolisin yrittämisen kohtaamispaikka. Löydät palvelustamme myytävät yritykset, avoimet yrittäjäpaikat ketjuissa ja ilmoitat ostoaikeestasi. Tarvitsetko apua yhteen elämäsi suurimmista kaupoista? Tutustu yrittäjän palvelupörssiin.

 

Firmakauppa on pienten yritysten omistajanvaihdoksiin erikoistunut ilmainen ja luotettava markkinointikanava. Palvelu on uudenlainen ratkaisu sinulle, joka olet etsimässä yrityksellesi jatkajaa tai sinulle sopivaa yritystä. Firmakauppa.fi on markkinapaikka mikroyrityksille, joiden hintapyyntö on alle 200.000 euroa. Kauttamme löydät myös asiantuntijapalvelut yrityskauppaan, olit sitten myymässä tai ostamassa yritystä.

Tutustu Firmakauppaan

 

Suomen Yrittäjien ylläpitämästä Yrittäjän tietopankista löydät tietoa yritystoiminnan eri vaiheisiin sekä jäsenyrittäjille maksuton lomakepankki.

Tutustu tietopankkiin Yrittäjien verkkosivuilla.

Saat osviittaa yrityksesi arvosta Finnveran arvonmääritystyökalulla.

Laadimme yhdessä yrittäjän kanssa ov-suunnitelman, autamme oikeiden asiantuntijoiden valinnassa ja olemme tarvittaessa tukena neuvottelutilanteissa. Käyttämämme arvonmääritystyökalu on myös sinun käytössäsi. Ota Kosekin arvonmääritystyökalu käyttöön.

YHTEYSTIEDOT

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien Pk-yritysten omistajanvaihdospalvelu hankkeen tavoitteena on suunnitella, kuvata ja viestiä alueelle omistajanvaihdoksen tärkeyttä ja palveluita omistajanvaihdoksen koko elinkaarelle, ja siten varmistaa omistajanvaihdosten sujuminen. Tavoitteena on luoda tiivis verkosto mm. elinkeinoyhtiöiden ja elinkeinoneuvojille, jotta jokainen yritystänsä myyvä löytää ostajansa sekä tarvittavan asiantuntijaavun.

Hankeaika: 1.4.2020 – 31.8.2022.

Ota yhteyttä: Matti Koivisto, projektipäällikkö, p. 050 321 1749 tai matti.koivisto@yrittajat.fi