1. - 7.11.2021

Päijät-Hämeen Valofestivaali

Tapahtuma

1.-7. marraskuuta järjestettävä, koko Päijät-Hämeen alueen yhteinen Valofestivaali kutsuu paikallisia yrittäjiä, yhdistyksiä, kuntia, kaupunkeja ja yksityishenkilöitä mukaan osallistumaan ja nauttimaan valosta, väreistä ja elämyksistä. 

Päijät-Hämeen Yrittäjien Valofestivaalia vietetään jälleen syksyn pimetessä. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2020 saaden paljon myönteistä huomiota ja hyvää palautetta. Mukana oli yli 50 teosta ja kohdetta rakennuksista maatiloihin ja metsistä näyteikkunoihin. Valofestivaalin tarkoituksena on tarjota erilaisia valoteoksia, tapahtumia, kulttuuria sekä taidetta ja värittää syksyistä maisemaa valojen avulla. Sen avulla halutaan osallistaa päijäthämäläisiä yrityksiä ja yhteisöjä tekemään hyvää yhdessä oman paikkakunnan ja hyvinvoinnin hyväksi, sekä nostaa esille yritysten ja yrittäjyyden merkitystä.

Jokainen osallistuja päättää itse, millaisen valaistuksen tekee, millä budjetilla ja kuka sen toteuttaa. Pienimmillään kyse on lyhdyistä ja kodin valosarjoista, isoimmillaan valaistusyritysten kanssa yhteisesti suunnitelluista spektaakkeleista.

Vielä ehdit lisätä oman valaistuksesi mukaan, kartalla on jo yli 60 kohdetta ympäri maakunnan!

Taideteokset ovat vapaasti yleisön nähtävillä ja tapahtumat kaikille avoimia. Katso sijainnit kartasta ja tutustu tekijöihin kohdassa Yhteistyössä.

Kartat

 

 

Yhteistyössä

Tutustu tahoihin valojen takaa!

Angle Event Technology Oy

Angle Event Technology on tapahtumatekniikan tuottamiseen ja toteuttamiseen erikoistunut yritys.

Launeen perhepuiston Sorsalampi syttyy valon loisteeseen pyhäinpäivänä 6.11. Ääni- ja valosuunnittelija Marko Häkkisen ja Angle Event Technology Oy:n tekemä valoteos Valon puisto on esillä pyhäinpäivän iltana klo 17–24. Puiston valaisu ja äänimaisemointi tulevat luomaan pimenevään iltaan maagisen tunnelman luonnon elementtien kauneutta korostaen.

ANT BREW

Lahtelaisen Panimopub ANT BREWn tiloihin, historiallisen Mallasjuoman kiinteistöön sijoittuva psykedeelinen monikerroksinen taidekokonaisuus on usean taiteilijan yhteistyön hedelmä. Alla lisätietoja taiteilijoista.
 
Luminuance (Ville Kotka):
Facebook
Instagram

Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistys ry

Pyhäinpäivänä 6.11.21 Anttilanmäki-Kittelän alueen asukkaat sytyttävät lyhdyt porttiensa pieliin heti pimeän saavuttua. Tule kylään tunnelmalliselle iltakävelylle!

Mikä Anttilanmäki?
Anttilanmäki on kulttuurihistoriallisesti arvokas puutaloidylli aivan Lahden keskustan tuntumassa muutaman sadan metrin päässä matkakeskukselta. Yhteisöllinen asuinalue on valittu muun muassa Lahden kauneimmaksi kaupunkimaisemaksi, koko Suomen vuoden kaupunginosaksi ja Päijät-Hämeen vuoden kyläksi saaden myös valtakunnallisen kunniamaininnan.

Artome Oy

Artomen älykalusteissa korkealaatuinen tekniikka kohtaa orgaaniset muodot. Siirrettävissä ratkaisuissa yhdistyvät integroitu laserprojektori, sisäänrakennettu äänentoisto sekä videoneuvotteluominaisuus.

Artome Oy
Syrjäläntie 81
19110 Vierumäki

www.artome.fi

Askonalue

Askonalueella sijaitseva Askotalo tarjoaa monipuoliset tilat niin arkeen kuin juhlaan. Vanha puusepäntehdas Lahden Matkakeskuksen naapurissa on arkisin vilkas yrityselämän keskus, iltaisin ja viikonloppuisin upea, muuntautuva kokonaisuus erilaisille tapahtumille ja juhlatilaisuuksille.

Avoin päiväkoti Kimppa

Avoin päiväkoti Kimppa osallistuu esittelemällä ikkunoissaan lasten tekemiä ITE-valotaideteoksia 4.–7.11.

Avoin päiväkoti Kimppa
Kuismapolku 4
16300 Orimattila

peda.net/orimattila/v/pl7/avl

Boutique F.irma

Boutique F.irma on toiminut vuodesta 2012 juhlavaatteiden ja asusteiden erikoisliikkeenä Heinolan ja Lahden seudulla.

Tule aistimaan punaisen maton tunnelmaa! Säihkyvät mallit esiintyvät Vierumäellä 4.–7.11.2021 klo 17–19.

Boutique F.irma
Vuolenkoskentie 86
19110 Vierumäki

Camping Sysmä

Camping Sysmä sijaitsee kirkasvetisen, hiekkapohjaisen Päijänteen rannalla. Majoitustilaa löytyy uusista kuuden hengen saunallisista parimökeistä, remontoiduista mökeistä (20 kpl) ja Hostelli Airolasta, jossa majoitustilaa on yhteensä 10 henkilölle. Lisäksi alueella on 40 sähköistettyä matkailuauto- ja vaunupaikkaa, rantasauna, uimaranta, lasten leikkipaikkoja, grillikatos, uusittu Beach Volley -pelikenttä, kalastusmahdollisuus ja vuokrattavana soutuveneitä sekä kajakkeja. Rantasaunan laiturissa on myös vierasvenepaikkoja!

Elsan Ekopaja ja Saippuakahvila

Saippuakahvila sijaitsee Heinolan vanhassa Linja-autoasemarakennuksessa aivan Lintutarhan naapurissa.

Fysikaalinen Hoitolaitos Musculus

Musculus tarjoaa monipuolista ja laadukasta fysioterapiaa Orimattilassa.

Erkontie 20:n kulmalla on iso, vanha vaahtera, joka on nähnyt useita eri yrityksiä talossa vuosien varrella. Puu ja vanha talo ansaitsevat valaistuksensa, jonka toteuttavat Fysikaalinen Hoitolaitos Musculus, Orimattilan Kivi Oy, Tiliekspertti M. Vink, Parturi-kampaamo Sorella, Parturi-kampaamo Sild Mai, Hiusmuotoilu EijaS ja Orimattilan Taideyhdistys ry.

 

Musculus Oy
Erkontie 20
16300 Orimattila

Galleria Uusi Kipinä

Kauno ry:n ylläpitämä Galleria Uusi Kipinä sijaitsee Lahden keskustassa kaupunginkirjaston, kaupunginteatterin ja Lahden keskeisimmän kauppakeskuksen Trion tuntumassa. Uudessa Kipinässä on neljä näyttelytilaa KULMA, KENNO, KYMI, KIRNU, jotka ovat vuokrattavissa yhdessä tai erikseen.

Tule kokemaan taide taskulampun valossa! Pimeesti taidetta -ilta järjestetään jälleen keskiviikkona 3.11.2021 klo 18–20. Pimeässä galleriassa tarkastellaan taidetta omaan tahtiin, täysin uudessa valossa.

HilleRin

HilleRin on pieni kahvila-konditoria Kurhilan kylässä, Asikkalassa. Maalaispihapiiristä löydät paikanpäällä leivottujen herkkujen lisäksi pienen sisustuspuodin sekä suloiset eläimet. HilleRin-konditoriasta voit tilata makeita ja suolaisia herkkuja kotiin tai juhliin. 

Kahvilan kausivalot valaisevat maalaispihapiirin koko Valofestivaali-viikon. Kahvila on avoinna normaalisti, eli ke–to 12–15, pe 12–17, la 12–15 ja su 12–17.

 

HilleRin
Kurhilantie 275
17430 Asikkala

Hiusmuotoilu EijaS

Erkontie 20:n kulmalla on iso, vanha vaahtera, joka on nähnyt useita eri yrityksiä talossa vuosien varrella. Puu ja vanha talo ansaitsevat valaistuksensa, jonka toteuttavat Hiusmuotoilu EijaS, Fysikaalinen Hoitolaitos Musculus, Orimattilan Kivi Oy, Tiliekspertti M. Vink, Parturi-kampaamo Sorella, Parturi-kampaamo Sild Mai ja Orimattilan Taideyhdistys ry.

 

Hiusmuotoilu EijaS
Erkontie 20
16300 Orimattila

www.eija.saren.fi

Iitin Kirkonkylä-Radansuun kyläyhdistys ry

Kaksi kaunista - Iitin Kirkonkylä ja Radansuu! Kouvolan ja Lahden välissä, Iitin vesistörikkaassa kunnassa sijaitsee kaksi kaunista kylää vierekkäin, Kirkonkylä ja Radansuu. Iitin pitäjän suuruuden ajoilta on meille säilynyt ainutlaatuinen, kulttuurihistoriallisesti tärkeä kylänraitti vanhoine, idyllisine hirsitaloineen.

Yhdistys pitää lauantaina 6.11. klo 10–15 Iitin kirkonkylän kylätalolla (kesäkahvilalla) Pyhäinpäivän myyjäiset, pihaa valaistsaan lyhdyin ja kynttilöin.

 

Iitin Kirkonkylä- Radansuun kyläyhdistys ry

Kanavan Kunkku Oy

Kanavan kahvilana tunnetun rakennuksen rakensi kauppias Lauri Suominen. Hän sanoi tehneensä: ”Vääksyn komeimman talon”, eikä ollutkaan pahasti väärässä. Talossa toimii nykyään idyllinen à la carte -ravintola Kanavan Kunkku.

Kanavan Kunkku Oy
Kanavatie 17
17200 Vääksy

www.kanavankunkku.com

Kauppakeskus Trio

Trio on Lahden ydinkeskustan suosittu kohtaamis- ja ajanviettopaikka ja tunnettu vahvana erikoiskaupan keskittymänä. Triosta löytyy erinomainen valikoima muodin ja muun erikoiskaupan liikkeitä, kahviloita, ravintoloita sekä erilaisia palveluja, muun muassa monipuoliset pankkipalvelut ja kuntosali.

Trion ensimmäiseen kerrokseen rakentuu OP Päijät-Hämeen ideoima heijastinpuu.

Kauppakeskus Trio
Aleksanterinkatu 18
15140 Lahti

www.trio.fi

Kauppakeskus Valo

Valoa tarvitaan aina!

Kauppakeskus Valo on Päijät-Hämeen suurin huonekalu- ja sisustuskeskittymä. Kaunista kotiisi löydät Askon, Kalustetalo Lahden, Maskun, Sotkan, Stemman, Vepsäläisen, Mattomyllyn ja Valomajan valikoimista. Vauhtia vapaa-aikaasi tarjoavat urheilun ja vapaa-ajan erikoismyymälät: GolfPoint, Hockey Unlimited, Luhta Outlet, ja TopSport. Liikunnallisia elämyksiä löydät OPCenteriltä ja Lahden Tanssiopistolta. Rentoutusta ja hemmottelua nautiskelet Cafe Idassa, Relaxi-hierojakoulussa, Rela-Hierojilla ja Parturi-Kampaamo Snazzy:ssä.

Kirma Hoiva Oy

Kirma Hoiva on monipuolinen lahtelainen kotihoivayritys. Heidän juttunsa on toimintakyky. Ilman sitä elämästä, kuten kulttuurista, ei voi nauttia. "Hoidamme kuin omiamme!"

"Maapallon yleisin valo tulee auringosta ja on jotakuinkin väriltään valkoinen. Se on hyvä 'väri', kun se oikeastaan sisältää kaikki näkyvän valon värit. Vähän samalta tuntuu, kun kuuntelee ikäihmisen kertomuksia elämästään. Elämän jatkuessa pitkään, tarinoiden kirjo on suuri ja niistä muodostuu yksi kokonaisuus, elämäntarina.

KOKO Lahti Oy

Tapahtumayhtiö KOKO Lahti Oy:n brändit Lahden Messut, Lahden Sibeliustalo, Finlandia-klubi, Lahden Konserttitalo sekä Piano Paviljonki tarjoavat monipuoliset ja muuntuvat tapahtumatilat ja tuotantopalvelut 10-20 000 hengen tilaisuuksille Lahdessa upean luonnon äärellä.

 

KOKO Lahti Oy
Ankkurikatu 7
15140 Lahti

www.kokolahti.fi

Kukkapii

Kaupungin laajin kukkavalikoima ja hymyllä viimeistelty ammattitaitoinen palvelu – Kukkapii pursuaa hyvää tekevää kukkaenergiaa arkeen ja juhlaan!

Kukkakauppa KukkaPii Oy
Hämeenkatu 14
15110 Lahti

www.kukkapii.fi

Lahden Diakonialaitos – DILA

Lahden Diakonialaitoksen Dilakortteli on monipuolinen hyvinvointi-, osallisuus- ja yhteisökortteli.

Dilakortteli virittäytyy jälleen väriin ja valoon!
Korttelin kadut (Ahvenistonkatu 2 ja Sibeliuksenkatu 6), Ahvenistonkadun Humpulanvillan puisto ja Tammipuisto Dilan sisäpihalla ovat kävijöille avoinna maanantaina 1.11. klo 16–22.

DILA – Lahden Diakonialaitos
Vuorikatu 4
15110 Lahti

www.dila.fi

Lahden kaupunki

Launeen perhepuiston linna valaistaan viikon ajaksi. Myös musikaalisen suihkulähteen esitykset käynnistyvät Pikku-Veskulla maanantaina 1. marraskuuta Lahden kaupungin syntymäpäivien ja Valofestivaali-viikon kunniaksi. Esityksiä voi ihailla joka ilta kello 19. Maanantaina käynnistyvät myös keskustan kausivalot, poislukien Aleksanterinkadun talvivalot.

 

 

Lahden kaupunki

www.lahti.fi

Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden sekä heidän perheidensä etua ja yhteiskunnallista tasa-arvoa. Lisäksi yhdistys tukee erityistä tukea tarvitsevia ja heidän perheitään tekemällä yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa.

Yhdistys järjestää Valojahti-tapahtuman Pikku-Vesijärven puistossa 4.11. klo 17–19.30!

Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n maskotti Otus on kadottanut laukkunsa sisällön puistoon. Tule auttamaan Otusta etsimään kadonneet tavarat. Ota oma taskulamppu mukaan! 

Mukana myös:

Lahden seurakuntayhtymä

Lahden seurakuntayhtymä koostuu viidestä evankelisluterilaisesta seurakunnasta: Keski-Lahden, Launeen, Joutjärven, Nastolan ja Salpausselän seurakunnista.

Valofestivaalin kunniaksi seurakunnat valaisevat ristinkirkon ikkunaristin sekä Joutjärven ja Launeen kirkkoja.

Lahden seurakuntayhtymä
Ristinkirkko, Kirkkokatu 4
Joutjärven kirkko, Ilmarisentie 1
Launeen Kirkko, Tapparakatu 22

www.lahdenseurakunnat.fi

Lahden Yrittäjät

Lahden Yrittäjät on paikallinen yrittäjäyhdistys, josta saat monipuolista tukea yrittämiseen. 

Lahden Yrittäjät valaisevat tänä vuonna Lahden Mustankallion vesitornin.

 

Lahden Yrittäjät

www.yrittajat.fi/lahti

Lahen Salonki R11

Lahen Salonki R11 on urbaani Salonki Lahesta. Tsekkaa Valofestivaalin aikana liikeen upea vitriini!

 

Lahen Salonki R11
Rautatienkatu 11
15110 Lahti

lahen-salonki-r11.business.site

Launeen kirjasto

Ota oma taskulamppu mukaan ja saavu pimeään kirjastoon!

Tiistaina 2.11. klo 17–19 Launeen kirjaston lastenosasto pimenee viimeisiksi aukiolotunneiksi. Osastolla myös pieniä tehtäviä suoritettavaksi pimeässä.

Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

 

Launeen kirjasto
Aurakatu 11
15610 Lahti

www.lastu.finna.fi/OrganisationInfo#85292

LSK

LSK Group on talo- ja teollisuustekniikan asiantuntijayritys, joka keskittyy tuottamaan älykkäitä, energiatehokkaita ratkaisuja sekä uusia innovaatioita asiakkaidensa nykyisiin ja tulevaisuuden tarpeisiin. Vuonna 1930 perustetussa perheyhtiössä työskentelee lähes 300 teknisten alojen asiantuntijaa.

LSK valaisee Valofestivaalin ajaksi Vesijärvenkadun rakennuksensa ulkopinnat.

 

LSK Group Oy
Vesijärvenkatu 38
15140 Lahti

www.lsk.fi

Luhta Sportswear Company

Luhdan pääkonttori, Luhta Torni, valaistaan Päijät-Hämeen Valofestivaalin kunniaksi. Haluamme olla mukana yhdessä muiden osallistujien kanssa tuomassa syksyyn valoa ja iloa, positiivisuutta ja elämyksiä. Onnittelemme samalla yrityksemme kotikaupunkia, Lahtea, sen syntymäpäivänä ja tämän vuoden Euroopan ympäristöpääkaupunkina.

Aurinkoista syksyä - valoa ja iloa!

Luhta Sportswear Company
Tiilimäenkatu 9
15680 Lahti

www.luhtasportswearcompany.fi

Luhtikylän Nuorela ry

Luhtikylän Nuorela ry (entinen Luhtikylän nuorisoseura ry) järjestää harrastustoimintaa ja erilaisia tapahtumia alueen asukkaille. Yhdistys myös ylläpitää ja vuokraa juhlatila Nuorelaa.

Länsi-Orimattilan päiväkoti

Länsi-Orimattilan päiväkoti osallistuu esittelemällä ikkunoissaan lasten tekemiä ITE-valotaideteoksia 4.–7.11.

Länsi-Orimattilan päiväkoti
Sahramikatu 14
16510 Orimattila

peda.net/orimattila/v/pl7/pl/lkl/lpl

Malski

Malski on Lahden keskustassa toimiva kaupunkilaisten, yritysten ja kulttuurin keskus. Historiallisessa panimorakennuksessa toimivan Malskin erikoisuus on paikallisuus ja yhdessä tekemisen tapa, joka tuottaa näkyviä tuloksia ajankohtaisina tapahtumina, uutena liiketoimintana ja vaikuttavina kohtaamisina.

Made in Malski -neon taideteos:

Suunnittelu: Kuudes Helsinki, Juuso Salakka
Toteutus: Neoneffect Oy & Valopalkki Oy
Tilaaja: KOY Lahden Panimo, Malski
Valmistumisvuosi: 2020

Nähtävillä Malskin pääaulassa, Päijänteenkatu 9, 15140 Lahti

MariMari

MariMarin päätuotteina ovat oman malliston, eli kotimaisen MariMari Collectionin naisten vaatteet ja asusteet, jotka valmistetaan Suomessa, Lahdessa. Lisäksi valikoimaan kuuluu erilaisia kotimaisia ja eurooppalaisia lifestyle-tuotteita, esim. sisustustuotteita, koruja, laukkuja, hattuja, luomukosmetiikkaa ja ekologisia pesuaineita.

Myymälän ikkunaan rakentuu valoshow kolmen illan ajaksi, tiistaista torstaihin 2.–4.11.

 

MariMari
Rautatienkatu 13
15110 Lahti

www.marimari.fi

Melupalvelu

Täyden palvelun tapahtumatuotantoa yli 20 vuoden ja tuhansien tapahtumien kokemuksella! DJ-palvelut, streamauspalvelut, ääni- ja valotekniikkaa, juontajat, ohjelmapalvelut, karaokepalvelut, telttojen vuokraus, festivaalit ja tuottaminen, konsultaatio ja neuvonta.

Pyhättömän omakotiyhdistys ja Melupalvelu toteuttavat Pyhättömän alueella Valopolun. Polku lähtee Mustankalliontien ja Supankadun risteyksen huvimajalta länteen kaupungin yllä, 2.–4.11. klo 18-20.

 

Melupalvelu

OP Päijät-Häme

Päijät-Hämeen Osuuspankki on OP Ryhmän suurimpia osuuspankkeja, jonka toimialueeseen kuuluvat Lahden ja Heinolan kaupungit sekä Hollolan ja Iitin kunnat. Tervetuloa pankkiin, jolle olet aidosti tärkeä asiakas!

OP Päijät-Häme on ideoinut Trion ensimmäiseen kerrokseen tulevan heijastinpuun, ja lahjoittanut siihen 500 heijastinta.

OP Päijät-Häme
Aleksanterinkatu 20
15140 Lahti

www.op.fi/web/op-paijat-hame

Opiston Kunkku

Tunnelmallinen kahvila-ravintola Lahden kaupunginsairaalan kupeessa valaistuna tapahtuman ajan. 

Opiston Kunkku
Lahden kaupunginsairaala
Harjukatu 46, 15100 Lahti
www.opistonkunkku.com

Orimattilan Asunnot

Orimattilan Asunnot on Orimattilan kau­pun­gin omis­ta­ma kiin­teis­töyh­tiö, joka tarjoaa asiak­kail­leen koh­tuu­hin­tai­sia ja laa­duk­kai­ta vuok­ra-asun­to­ja ker­ros-, ri­vi- ja pien­ta­lois­ta Orimattilan alueelta.

Päijät-Hämeen Valofestivaalien kunniaksi Orimattilan Asunnot tuo valaistusta kahteen eri sijaintiin: legendaarisille Oriontorneille Oriontie 3:n kiinteistöön sekä Erkontie 11:ssä sijaitseviin toimitiloihin.

Orimattilan Asunnot
Erkontie 11
16300 Orimattila

Orimattilan kaupunki

Koko perheen ITE-valotaidefestarilla Orimattilan keskustassa on kolmen kilometrin kävelyreitti täynnä syksyllä järjestettyjen ITE-valotaidetyöpajoen sekä valotaiteilijoiden töitä 4.–7.11.2021.

Orimattilan Kivi Oy

Orimattilan Kivi Oy on hautakiviä valmistava perheyritys, jonka toiminta jatkuu jo kolmannessa sukupolvessa.

Erkontie 20:n kulmalla on iso, vanha vaahtera, joka on nähnyt useita eri yrityksiä talossa vuosien varrella. Puu ja vanha talo ansaitsevat valaistuksensa, jonka toteuttavat Orimattilan Kivi Oy, Fysikaalinen Hoitolaitos Musculus, Tiliekspertti M. Vink, Parturi-kampaamo Sorella, Parturi-kampaamo Sild Mai, Hiusmuotoilu EijaS ja Orimattilan Taideyhdistys ry.

 

Orimattilan Kivi Oy
Erkontie 20
16300 Orimattila

Orimattilan seurakunta

Koko perheen ITE-valotaidefestarilla Orimattilan keskustassa on kolmen kilometrin kävelyreitti täynnä syksyllä järjestettyjen ITE-valotaidetyöpajoen sekä valotaiteilijoiden töitä 4.–7.11.2021.

Orimattilan taidemuseo

Valotaidenäyttely Loistava pinta

Valotaide-sana tuo mieleen kolmiulotteisuuden, tilateokset ja projisoinnit, mutta Loistava pinta -näyttelyssä korostuu kaksiulotteisuus ja perinteinen maalauksen suorakulma. Tavallaan näyttelyn nimi on ristiriitainen, sillä valo ei pysy pinnassa, vaan täyttää tilan joka tapauksessa.
– kuraattori Mia Kivinen

Seitsemän ammattivalotaiteilijan näyttely: Mikko Juntura, Outi Martikainen, Anu Raatikainen, Anne Roininen, Alexander Salvesen, Jyrki Sinisalo, Markku Uimonen

Orimattilan Taideyhdistys ry

Erkontie 20:n kulmalla on iso, vanha vaahtera, joka on nähnyt useita eri yrityksiä ja yhteisöjä talossa vuosien varrella. Puu ja vanha talo ansaitsevat valaistuksensa, jonka toteuttavat Orimattilan Taideyhdistys, Fysikaalinen Hoitolaitos Musculus, Orimattilan Kivi Oy, Tiliekspertti M. Vink, Parturi-kampaamo Sorella, Parturi-kampaamo Sild Mai ja Hiusmuotoilu EijaS.

Lisäksi koko perheen ITE-valotaidefestarilla Orimattilan keskustassa on kolmen kilometrin kävelyreitti täynnä syksyllä järjestettyjen ITE-valotaidetyöpajoen sekä valotaiteilijoiden töitä 4.–7.11.2021.

Orimattilan Vesi Oy

Koko perheen ITE-valotaidefestarilla Orimattilan keskustassa on kolmen kilometrin kävelyreitti täynnä syksyllä järjestettyjen ITE-valotaidetyöpajoen sekä valotaiteilijoiden töitä 4.–7.11.2021.

Orimattilan Yrittäjät

Orimattilan Yrittäjät on perustettu vuonna 1933. Yhdistys on kaupungissa toimivien yrittäjien ja yritysten etujärjestö, joka valvoo yrittäjien ja yritysten toiminnallisia ja taloudellisia etuja kuntatasolla.

Koko perheen ITE-valotaidefestarilla Orimattilan keskustassa on kolmen kilometrin kävelyreitti täynnä syksyllä järjestettyjen ITE-valotaidetyöpajoen sekä valotaiteilijoiden töitä 4.–7.11.2021.

Parturi-kampaamo Sild Mai

Erkontie 20:n kulmalla on iso, vanha vaahtera, joka on nähnyt useita eri yrityksiä talossa vuosien varrella. Puu ja vanha talo ansaitsevat valaistuksensa, jonka toteuttavat Parturi-kampaamo Sild Mai, Fysikaalinen Hoitolaitos Musculus, Orimattilan Kivi Oy, Tiliekspertti M. Vink, Parturi-kampaamo Sorella, Hiusmuotoilu EijaS ja Orimattilan Taideyhdistys ry.

 

Parturi-kampaamo Sild Mai
Erkontie 20
16300 Orimattila

Parturi-kampaamo Sorella

Parturi-Kampaamo Sorella on Elokuussa 2017 ovensa avannut tyylikäs, lämminhenkinen ja nuorekas parturi-kampaamo Orimattilassa.

Erkontie 20:n kulmalla on iso, vanha vaahtera, joka on nähnyt useita eri yrityksiä talossa vuosien varrella. Puu ja vanha talo ansaitsevat valaistuksensa, jonka toteuttavat Parturi-kampaamo Sorella, Fysikaalinen Hoitolaitos Musculus, Orimattilan Kivi Oy, Tiliekspertti M. Vink, Parturi-kampaamo Sild Mai, Hiusmuotoilu EijaS ja Orimattilan Taideyhdistys ry.

 

Parturi-kampaamo Sorella
Erkontie 20
16300 Orimattila

Piano Paviljonki

Piano Paviljonki tarjoilee upeaa luonnon kauneutta veden äärellä. Kätevän kokoiset kokous- ja juhlatilat sijaitsevat Sibeliustalon läheisyydessä, aivan Vesijärven rannalla.  Vesille laskettavaa laivaa muistuttavassa rakennuksessa yhdistyvät huipputason puuarkkitehtuuri, ekologisuus sekä muotoilu. Tilaa vuokrataan juhla- ja kokouskäyttöön ympärivuotisesti.

 

KOKO Lahti Oy
Piano Paviljonki
Borupinraitti 6, 15140 Lahti

www.pianopaviljonki.fi

Pyhättömän omakotiyhdistys

Pyhättömän asuinalue sijaitsee Lahdessa soraharjulla Möysän ja Paavolan kaupunginosassa. Asuinalueella on vehreää puustoa, kalliota ja näkymät kaupungin keskustaan ja Vesijärvelle. Puutarhakaupunginosaksikin nimitetty alue on suosittu ja haluttu asuinalue lähellä Lahden keskustan palveluita. Pyhättömän omakotiyhdistys toimii asukkaiden edunvalvojana ja asuinviihtyvyyden parantajana.

Pyhättömän omakotiyhdistys ja Melupalvelu luovat tiistaista torstaihin huvimajalta länteen Valopolun, jonka varrella voit ihastella myös upeaa kaupunkiamme yläilmoista!

 

Päijänteen Loma Oy

Päijänteen Loma Oy tarjoaa Padasjoella  matkailuun liittyviä Aarnipalveluita. Kiinteistölle valmistuu muun muassa kivikautinen asuinpaikka ravintoloineen. Kiinteistöllä on asennettuna juhlavalaistus.

 

Päijänteen Loma Oy / Loma- ja luontokeskus Aarni
Päijänteenraitti 1
17500 Padasjoki

www.aarnifinland.fi

Ravintola Santa Fé

Vuonna 1992 perustettu Santa Fé on tullut tunnetuksi hyvästä ruoastaan, palvelustaan ja rennosta ilmapiiristään. Oletko koskaan kiinnittänyt huomiota torin kulmalla sijaitsevan ravintolan rakennukseen? Nyt kannattaa! 

Ravintola Santa Fé
Aleksanterinkatu 10
15110 Lahti

www.santafelahti.fi

Renkomäen omakotiyhdistys

Renkomäen omakotiyhdistys edistää asuinalueen yhteisöllisyyttä ja viihtyisyyttä erilaisin tapahtumin ja vaikuttamalla aluetta koskevaan päätöksentekoon. Yhdistys on toiminut vuodesta 1958.

Renkomäessä otetaan varaslähtö tapahtumaan oman Valokarnevaalin merkeissä sunnuntaina 31.10. klo 17–19 seurakuntatalon pihalla. Piristystä pimeään tuo erikoisvalaistuksen lisäksi Renkomäen VPK:n paloauto, kuumana suhiseva makkaragrilli ja Kylätalkoot-hankkeen organisoima toiminnallinen Renksun rata!

Salon RF

Salon RF on vuonna 2007 perustettu parturi-kampaamo aivan Lahden keskustassa.

Teos:
METSÄ
Tuhansien valojen metsässä tanssii erilaisia balleriinoja.

Teos on esillä koko festivaalin ajan. 

 

Salon RF
Vesijärvenkatu 23
15140 Lahti

www.salonrf.fi

Sarjax

Sarjax valmistaa tuotteita pääosin uudesta ylijäämämateriaalista, joka aikaisemmin hävitettiin esimerkiksi polttamalla. Tuotteet suunnitellaan mielikuvituksella ja rakkaudella materiaalien ominaisuudet huomioiden. Sarjax järjestää myös lasten askartelukerhoja.

Laalaa Lastenkirppiksen (Kerintie 1, Lahti) ikkunaan ilmestyy loppuviikoksi 4.11. pidetyn lasten tuikkulyhtykerhon töitä sekä erilaisia itsetehtyjä tuikkulyhtymalleja, joita on helppo toteuttaa myös kotona.

 

Sarjax

Sibeliustalo

Kauniin Vesijärven rannalla sijaitseva Lahden Sibeliustalo tarjoaa upeat puitteet niin pienille kuin suurillekin tapahtumille.

 

KOKO Lahti Oy
Sibeliustalo
Ankkurikatu 7
15140 Lahti
 

www.sibeliustalo.fi

SUPER teatteri

SUPER teatteri on vuonna 2015 perustettu lastenteatteri. Taiteellisen toiminnan lisäksi SUPER teatterissa pyörii lasten omat teatterikerhot, aikuisten teatteriharrastusryhmä sekä Lahden seudun kehitysvammaisten tuki ry.n kanssa yhteistyönä toteutettu kehitysvammaisten draamapaja. SUPER teatterin taustalla on yleishyödyllinen yhdistys Suomalainen perheteatteri ry.

Tiliekspertti M. Vink Oy

Tiliekspertti M. Vink Oy on palveleva, auktorisoitu tilitoimisto, joka on tarjonnut kattavia taloushallinnon palveluja yrityksille jo vuodesta 1989 lähtien.

Erkontie 20:n kulmalla on iso, vanha vaahtera, joka on nähnyt useita eri yrityksiä talossa vuosien varrella. Puu ja vanha talo ansaitsevat valaistuksensa, jonka toteuttavat Tilitoimisto M. Vink, Fysikaalinen Hoitolaitos Musculus, Orimattilan Kivi Oy, Parturi-kampaamo Sorella, Parturi-kampaamo Sild Mai, Hiusmuotoilu EijaS ja Orimattilan Taideyhdistys ry.

 

Tomitec Oy

Tomitec tarjoaa valaistusratkaisut avaimet käteen -periaatteella, uusimmalla led-valaisinteknologialla. Tomitecilla on ollut jo jonkun aikaa oman kiinteistönsä koko seinä valaistuna maasta aina katon rajaan asti. Valofestivaalin ajaksi tiedossa on hieman jotain spesiaalia!

Tomitec Oy
Hirsimetsäntie 21
15200 Lahti

www.tomitec.fi

Vääksyn Lääkärikeskus

Vääksyn Lääkärikeskus tarjoaa aitoa kohtaamista ihmiseltä ihmiselle. Yritys valaisee liiketilojensa piha-alueet.

 

Vääksyn Lääkärikeskus
Honkaniementie 7
17200 Vääksy 

www.vaaksynlaakarikeskus.fi

You & Me + Cocktails

You & Me + Cocktails on baari, joka syntyi kolmen kaveruksen haaveista. "Sellainen kaikkien yhteinen rento istuskelupaikka, josta löytyisi meidän lemppariviinit, pienpanimobisset ja oikeasti kunnon cocktailit ja sit tietysti siellä sois aina hyvä musiikki."

Käy katsomassa torin laidalla, millaiset valot baarin ikkunoista loistaa Valofestivaali-viikon aikana! Avoinna ke–su klo 13–02.

 

You & Me + Cocktails
Aleksanterinkatu 9
15110 Lahti

www.youandme.fi

Yhteystiedot

Lisätietoa tapahtumasta saat tapahtuman koordinaattoreilta puhelimitse tai sähköpostitse:

paijathameenvalofestivaali@gmail.com

 

Jani Unkuri
Yrittäjä
tekniset ja tuotannolliset asiat
045 217 9100

Ruusa Aalto
Yrittäjä
viestintä ja markkinointi
040 652 7856