TAPAHTUMA

1.-7. marraskuuta järjestettävä, koko Päijät-Hämeen alueen yhteinen Valofestivaali kutsuu paikallisia yrittäjiä, yhdistyksiä, kuntia, kaupunkeja ja yksityishenkilöitä mukaan osallistumaan ja nauttimaan valosta, väreistä ja elämyksistä.

Päijät-Hämeen Yrittäjien Valofestivaalia vietetään jälleen syksyn pimetessä. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2020 saaden paljon myönteistä huomiota ja hyvää palautetta. Mukana oli yli 50 teosta ja kohdetta rakennuksista maatiloihin ja metsistä näyteikkunoihin. Valofestivaalin tarkoituksena on tarjota erilaisia valoteoksia, tapahtumia, kulttuuria sekä taidetta ja värittää syksyistä maisemaa valojen avulla. Sen avulla halutaan osallistaa päijäthämäläisiä yrityksiä ja yhteisöjä tekemään hyvää yhdessä oman paikkakunnan ja hyvinvoinnin hyväksi, sekä nostaa esille yritysten ja yrittäjyyden merkitystä.

Jokainen osallistuja päättää itse, millaisen valaistuksen tekee, millä budjetilla ja kuka sen toteuttaa. Pienimmillään kyse on lyhdyistä ja kodin valosarjoista, isoimmillaan valaistusyritysten kanssa yhteisesti suunnitelluista spektaakkeleista.

Ilmoittautuminen on nyt auki, tällä hetkellä mukaan on tulossa jo useita kohteita ympäri maakunnan!

Taideteokset ovat vapaasti yleisön nähtävillä ja tapahtumat kaikille avoimia. Valaistusten sijaintitiedot päivitetään näille sivulle lähempänä tapahtumaa.

KARTAT

YHTEISTYÖSSÄ

Uusia kohteita päivitetään parhaillaan. Osa tiedoista on vielä viime vuodessa.

Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistys ry

Pyhäinpäivänä 6.11.21 Anttilanmäki-Kittelän alueen asukkaat sytyttävät lyhdyt porttiensa pieliin heti pimeän saavuttua. Tule kylään tunnelmalliselle iltakävelylle!

Mikä Anttilanmäki? Anttilanmäki on kulttuurihistoriallisesti arvokas puutaloidylli aivan Lahden keskustan tuntumassa muutaman sadan metrin päässä matkakeskukselta. Yhteisöllinen asuinalue on valittu muun muassa Lahden kauneimmaksi kaupunkimaisemaksi, koko Suomen vuoden kaupunginosaksi ja Päijät-Hämeen vuoden kyläksi saaden myös valtakunnallisen kunniamaininnan. Tapahtuma löytyy myös Facebookissa. Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistys ry www.anttilanmaki.fi

Artome Oy

Artomen älykalusteissa korkealaatuinen tekniikka kohtaa orgaaniset muodot. Siirrettävissä ratkaisuissa yhdistyvät integroitu laserprojektori, sisäänrakennettu äänentoisto sekä videoneuvotteluominaisuus.

Artome Oy
Syrjäläntie 81
19110 Vierumäki

www.artome.fi

Askonalue

Askonalueella sijaitseva Askotalo tarjoaa monipuoliset tilat niin arkeen kuin juhlaan. Vanha puusepäntehdas Lahden Matkakeskuksen naapurissa on arkisin vilkas yrityselämän keskus, iltaisin ja viikonloppuisin upea, muuntautuva kokonaisuus erilaisille tapahtumille ja juhlatilaisuuksille.

Askotalon itäpihan julkisivua on valaistu värivaloin vuodesta 2013. Juhla- ja tapahtumatilana toimivan korkean sisäaulan ”Torin” väriä vaihtavat valaistukset kytketään päälle juhlatilaisuuksien aikana, ja nyt myös koko Valofestivaalin ajaksi. Sisätiloissa olevat värivalot näkyvät parhaiten itäisen pääsisäänkäynnin edustalta. Tervetuloa tutustumaan Askotalon valaistukseen P2-pysäköintialueelle sekä itäisen pääsisäänkäynnin edustalle. Ulkovalaistus näkyy myös Upon sillan suuntaan. Askotalo – Askonalue Askonkatu 9 15100 Lahti www.askonalue.fi

Avoin päiväkoti Kimppa

Avoin päiväkoti Kimppa osallistuu esittelemällä ikkunoissaan lasten tekemiä ITE-valotaideteoksia 4.–7.11.

Avoin päiväkoti Kimppa
Kuismapolku 4
16300 Orimattila

peda.net/orimattila/v/pl7/avl

Elsan Ekopaja ja Saippuakahvila

Saippuakahvila sijaitsee Heinolan vanhassa Linja-autoasemarakennuksessa aivan Lintutarhan naapurissa.

"Olemme halunneet tuoda Saippuakahvilalla iloa ja väriä ihmisten elämään. Sisustuksemme on hempeä ja värikäs ja panostamme kierrätykseen ja kunnioitamme vanhaa. Luonto pyritään saamaan paikalle niin omien Silkkikanojen muodossa kuin kaikissa saippuoissamme sekä kierrätyspuutarhassa joka on tehty yhteistyössä Kuusakoski Oy:n ja Heinolan Maansiirron kanssa. Juhlistamme valolla myös Upouutta Pump-trackiä joka on noussut Linja-autoaseman pihaan. Valaistus on omaa käsialaa ja pyrimme tekemään kaiken kierrätysmateriaaleilla." Elsan Ekopaja ja Saippuakahvila A.F.Airon katu 5 18100 Heinola www.elsanekopaja.com www.elsanekopajanpuoti.com

Fysikaalinen Hoitolaitos Musculus

Musculus tarjoaa monipuolista ja laadukasta fysioterapiaa Orimattilassa.

Musculus Oy
Erkontie 20
16300 Orimattila

www.musculus.fi

Galleria Uusi Kipinä

Kauno ry:n ylläpitämä Galleria Uusi Kipinä sijaitsee Lahden keskustassa kaupunginkirjaston, kaupunginteatterin ja Lahden keskeisimmän kauppakeskuksen Trion tuntumassa. Uudessa Kipinässä on neljä näyttelytilaa KULMA, KENNO, KYMI, KIRNU, jotka ovat vuokrattavissa yhdessä tai erikseen.

Tule kokemaan taide taskulampun valossa! Pimeesti taidetta -ilta järjestetään jälleen keskiviikkona 3.11.2021 klo 18–20. Pimeässä galleriassa tarkastellaan taidetta omaan tahtiin, täysin uudessa valossa. Voit ottaa oman tasku- tai otsalampun mukaan, mutta gallerialta löytyy myös lainaksi. Vapaa pääsy! Lahden Taidelainaamo ja Galleria Uusi Kipinä Kymintie 1 15140 Lahti www.galleriauusikipina.fi www.lahdentaidelainaamo.fi

Kanavan Kunkku Oy

Kanavan kahvilana tunnetun rakennuksen rakensi kauppias Lauri Suominen. Hän sanoi tehneensä: ”Vääksyn komeimman talon”, eikä ollutkaan pahasti väärässä. Talossa toimii nykyään idyllinen à la carte -ravintola Kanavan Kunkku.

Kanavan Kunkku Oy
Kanavatie 17
17200 Vääksy

www.kanavankunkku.com

Kauppakeskus Trio

Trio on Lahden ydinkeskustan suosittu kohtaamis- ja ajanviettopaikka ja tunnettu vahvana erikoiskaupan keskittymänä. Triosta löytyy erinomainen valikoima muodin ja muun erikoiskaupan liikkeitä, kahviloita, ravintoloita sekä erilaisia palveluja, muun muassa monipuoliset pankkipalvelut ja kuntosali.

Trion ensimmäiseen kerrokseen rakentuu OP Päijät-Hämeen ideoima heijastinpuu.

Kauppakeskus Trio
Aleksanterinkatu 18
15140 Lahti

www.trio.fi

Kirma Hoiva Oy

Kirma Hoiva on monipuolinen lahtelainen kotihoivayritys. Heidän juttunsa on toimintakyky. Ilman sitä elämästä, kuten kulttuurista, ei voi nauttia. "Hoidamme kuin omiamme!"

"Maapallon yleisin valo tulee auringosta ja on jotakuinkin väriltään valkoinen. Se on hyvä 'väri', kun se oikeastaan sisältää kaikki näkyvän valon värit. Vähän samalta tuntuu, kun kuuntelee ikäihmisen kertomuksia elämästään. Elämän jatkuessa pitkään, tarinoiden kirjo on suuri ja niistä muodostuu yksi kokonaisuus, elämäntarina. Merkittävimmät tapahtumat sijoittuvat usein kauas menneisyyteen. Ensirakkaus, kumppanin löytyminen, lasten syntymät ja lasten poismuutto tapahtuivat jo aikaa sitten. Ajan kanssa muistot haalistuvat ja pelkistyvät. Niitä me heijastamme ikkunaverhoon eläväksi kuvaksi, mustavalkoiseksi videoksi menneiltä ajoilta. Eipä tuo elämä ole niin kauheasti entisajoista muuttunut! Kiitos Kavi!” Kirma Hoiva Oy Karjalankatu 34 15150 Lahti www.kirmahoiva.fi

KOKO Lahti Oy

Tapahtumayhtiö KOKO Lahti Oy:n brändit Lahden Messut, Lahden Sibeliustalo, Finlandia-klubi, Lahden Konserttitalo sekä Piano Paviljonki tarjoavat monipuoliset ja muuntuvat tapahtumatilat ja tuotantopalvelut 10-20 000 hengen tilaisuuksille Lahdessa upean luonnon äärellä.

KOKO Lahti Oy valaisee kaksi omaa kiinteistöä ja maamerkkiä Lahden satamassa, upean Sibeliustalon sekä vieressä olevan kauniin Piano Paviljongin. Sibeliustalossa on koko festivaalin ajan värivalaistus päällä. Piano Paviljonki valaistaan maanantaista 12.10. alkaen. Joka ilta klo 18-23 valaistuksessa tapahtuu puolen tunnin välein viiden minuutin ajan efektejä, esim. klo 18, 18:30, 19 jne. Joka yö klo 00 valaistuksen väri vaihtuu seuraavan päivän väriteemaan. Joka päivälle on hieman oma väriteemansa. Väriteemat menevät seuraavasti: La 10.10. Sininen Su 11.10. Magenta Ma 12.10. Oranssi Ti 13.10. Vaaleansininen Ke 14.10. Vihreä To 15.10. Vaaleanpunainen Pe 16.10. Tummanpunainen La 17.10. Sininen

Kukkapii

Kaupungin laajin kukkavalikoima ja hymyllä viimeistelty ammattitaitoinen palvelu – Kukkapii pursuaa hyvää tekevää kukkaenergiaa arkeen ja juhlaan!

Kukkakauppa KukkaPii Oy
Hämeenkatu 14
15110 Lahti

www.kukkapii.fi

Lahden Diakonialaitos – DILA

Lahden Diakonialaitoksen Dilakortteli on monipuolinen hyvinvointi-, osallisuus- ja yhteisökortteli.

Dilakortteli virittäytyy jälleen väriin ja valoon! Korttelin kadut (Ahvenistonkatu 2 ja Sibeliuksenkatu 6), Ahvenistonkadun Humpulanvillan puisto ja Tammipuisto Dilan sisäpihalla ovat kävijöille avoinna maanantaina 1.11. klo 16–22. DILA – Lahden Diakonialaitos Vuorikatu 4 15110 Lahti www.dila.fi

Lahden kaupunki

www.lahti.fi

Lahden Rakentava Oy

Arena Pizzeria, Asuntohelmi LKV, Lahden Rakentava Oy ja Orimattattilan tilitaito mukana yhteisellä valoprojektilla.

Lahden Rakentava Oy
Erkontie 18, 16300 Orimattila

Etusivu

Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden sekä heidän perheidensä etua ja yhteiskunnallista tasa-arvoa. Lisäksi yhdistys tukee erityistä tukea tarvitsevia ja heidän perheitään tekemällä yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa.

Yhdistys järjestää Valojahti-tapahtuman Pikku-Vesijärven puistossa 4.11. klo 17–19.30! Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n maskotti Otus on kadottanut laukkunsa sisällön puistoon. Tule auttamaan Otusta etsimään kadonneet tavarat. Ota oma taskulamppu mukaan! Mukana myös: SUPER teatterin esiintyvän ryhmän valaistu merenalainen kulkue, joka kiertää Pikku-Veskua ympäri klo 17 – 18. Kulkueessa on mukana musiikkia ja valoja, toteuttajina esiintyvän ryhmän lapset ohjaajien Emilia ja Tero Poralin johdolla. SEKÄ Sirkusakrobaatti Mika Seppälän valoshow led-valosauvan kanssa. Mika esittää valoshown useaan otteeseen illan aikana.

Lahden seurakuntayhtymä

Lahden seurakuntayhtymä koostuu viidestä evankelisluterilaisesta seurakunnasta: Keski-Lahden, Launeen, Joutjärven, Nastolan ja Salpausselän seurakunnista.

Valofestivaalin kunniaksi seurakunnat valaisevat ristinkirkon ikkunaristin sekä Joutjärven ja Launeen kirkkoja. Lahden seurakuntayhtymä Ristinkirkko, Kirkkokatu 4 Joutjärven kirkko, Ilmarisentie 1 Launeen Kirkko, Tapparakatu 22 www.lahdenseurakunnat.fi

Lahden Sibeliustalo

Lahden Sibeliustalo on yksi Lahden kauneimmista rakennuksista. Sibeliustalossa on koko festivaalin ajan värivalaistus päällä. Joka ilta klo 18-23 valaistuksessa tapahtuu puolen tunnin välein viiden minuutin ajan efektejä, esim. klo 18, 18:30, 19 jne. Joka yö klo 00 valaistuksen väri vaihtuu seuraavan päivän väriteemaan.

Joka päivälle on hieman oma väriteemansa. Väriteemat menevät seuraavasti: La 10.10. Sininen Su 11.10. Magenta Ma 12.10. Oranssi Ti 13.10. Vaaleansininen Ke 14.10. Vihreä To 15.10. Vaaleanpunainen Pe 16.10. Tummanpunainen La 17.10. Sininen KOKO Lahti Oy Lahden Sibeliustalo Ankkurikatu 7, 15140 Lahti https://www.sibeliustalo.fi/

Lahden Yrittäjät

Lahden Yrittäjien kierrätyshenkinen valotaideteos on koottu eri mainosvalokirjaimista hauskaksi seinäksi. Tähän teokseen pääset tutustumaan Lahden torilla.

Lahden Yrittäjät
www.yrittajat.fi/lahti

Leino Sijoitus Oy

Erkontähti valaisee pimeää syksyä, tukeakseen yrittäjyyttä ja valofestivaalitapahtumaa.

Leino Sijoitus Oy
Niementie 2, ORIMATTILA

LSK

LSK Group on talo- ja teollisuustekniikan asiantuntijayritys, joka keskittyy tuottamaan älykkäitä, energiatehokkaita ratkaisuja sekä uusia innovaatioita asiakkaidensa nykyisiin ja tulevaisuuden tarpeisiin. Vuonna 1930 perustetussa perheyhtiössä työskentelee lähes 300 teknisten alojen asiantuntijaa.

LSK Group Oy
Vesijärvenkatu 38
15140 Lahti

www.lsk.fi

Luhta Sportswear Company

Luhdan pääkonttori, Luhta Torni, valaistaan Päijät-Hämeen Valofestivaalin kunniaksi. Haluamme olla mukana yhdessä muiden osallistujien kanssa tuomassa syksyyn valoa ja iloa, positiivisuutta ja elämyksiä. Onnittelemme samalla yrityksemme kotikaupunkia, Lahtea, sen syntymäpäivänä ja tämän vuoden Euroopan ympäristöpääkaupunkina.

Aurinkoista syksyä – valoa ja iloa!

Luhta Sportswear Company
Tiilimäenkatu 9
15680 Lahti

www.luhtasportswearcompany.fi

Luhtikylän Nuorela ry

Luhtikylän Nuorela ry (entinen Luhtikylän nuorisoseura ry) järjestää harrastustoimintaa ja erilaisia tapahtumia alueen asukkaille. Yhdistys myös ylläpitää ja vuokraa juhlatila Nuorelaa.

Koska vielä ei voi tehdä jäälyhtyjä, niin tehdään sitten kurpitsalyhtyjä! Tee kurpitsalyhty tai useampi ja tuo ne Nuorelan pihaan la 6.11. klo 16! Kurpitsat esillä klo 16–19 ja eniten ääniä saanut palkitaan. Nuorelassa samaan aikaan nuorten pitämä Halloween-kahvila, varaa käteistä mukaan. Tapahtuma löytyy myös Facebookista. Luhtikylän Nuorela ry Keiturintie 56 16510 Luhtikylä nuorela.webs.com luhtikylannuorelary.webs.com

Länsi-Orimattilan päiväkoti

Länsi-Orimattilan päiväkoti osallistuu esittelemällä ikkunoissaan lasten tekemiä ITE-valotaideteoksia 4.–7.11.

Länsi-Orimattilan päiväkoti
Sahramikatu 14
16510 Orimattila

peda.net/orimattila/v/pl7/pl/lkl/lpl

Malski

Made in Malski -neon taideteos

Suunnittelu: Kuudes Helsinki, Juuso Salakka Toteutus: Neoneffect Oy & Valopalkki Oy Tilaaja: KOY Lahden Panimo, Malski Valmistumisvuosi: 2020 Nähtävillä Malskin pääaulassa, Päijänteenkatu 9, 15140 Lahti Ma–to klo 9–18 Pe klo 9–20 La klo 10–20 Su suljettu Malski Päijänteenkatu 9 15140 Lahti www.malski.fi

MariMari

MariMarin myymälän ikkunat Rautatienkadulla Lahdessa valaistut.

MariMari
Rautatienkatu 18, Lahti
www.marimari.fi

Melupalvelu

Pyhättömän omakotiyhdistys ja Melupalvelu toteuttavan Pyhättömän alueella valoteoksen. Melupalvelu valaisee näyttävästi ja värikkäästi Mustankalliontien ja Supankadun risteyksessä olevan metsän ja huvimajan 14.-16.10. klo 19-21. Lisäksi Pyhättömän alueen asukkaat valaisevat omissa pihoissaan puita valoilla ja laittavat lyhtyjä ja kynttilöitä. Tervetuloa ihastelemaan ja nauttimaan.

Melupalvelu
http://www.melupalvelu.com/

Metsälinnan Kahvila

Tunnelmallinen kahvila 100-vuotiaassa hirsihuvilassa mukana Valofestivaalissa.

Metsälinnan Kahvila
Sirkkusentie 5, Vääksy
https://www.facebook.com/metsalinnankahvila/

Neste Oil Taukotuuli

Vääksyntien varrella sijaitseva 24h aukioleva Suomen ensimmäinen liikennemyymälä Neste Oil Taukotuuli valaisee oman kiinteistönsä Valofestivaalin ajaksi.

Neste Oil Taukotuuli
Merrasjärvenkatu 1, 15240 Lahti
www.taukotuuli.fi/

OP Päijät-Häme

Päijät-Hämeen Osuuspankki on OP Ryhmän suurimpia osuuspankkeja, jonka toimialueeseen kuuluvat Lahden ja Heinolan kaupungit sekä Hollolan ja Iitin kunnat. Tervetuloa pankkiin, jolle olet aidosti tärkeä asiakas!

OP Päijät-Häme on ideoinut Trion ensimmäiseen kerrokseen tulevan heijastinpuun, ja lahjoittanut siihen 500 heijastinta.

OP Päijät-Häme
Aleksanterinkatu 20
15140 Lahti

www.op.fi/web/op-paijat-hame

Opiston Kunkku

Tunnelmallinen kahvila-ravintola Lahden kaupunginsairaalan kupeessa valaistuna tapahtuman ajan.

Opiston Kunkku
Lahden kaupunginsairaala
Harjukatu 46, 15100 Lahti
www.opistonkunkku.com

Orimattilan Asunnot

Orimattilan Asunnot on Orimattilan kau­pun­gin omis­ta­ma kiin­teis­töyh­tiö, joka tarjoaa asiak­kail­leen koh­tuu­hin­tai­sia ja laa­duk­kai­ta vuok­ra-asun­to­ja ker­ros-, ri­vi- ja pien­ta­lois­ta Orimattilan alueelta.

Päijät-Hämeen Valofestivaalien kunniaksi Orimattilan Asunnot tuo valaistusta kahteen eri sijaintiin: legendaarisille Oriontorneille Oriontie 3:n kiinteistöön sekä Erkontie 11:ssä sijaitseviin toimitiloihin. Orimattilan Asunnot Erkontie 11 16300 Orimattila www.orimattilanasunnot.fi

Orimattilan kaupunki

Koko perheen ITE-valotaidefestarilla Orimattilan keskustassa on kolmen kilometrin kävelyreitti täynnä syksyllä järjestettyjen ITE-valotaidetyöpajoen sekä valotaiteilijoiden töitä 4.–7.11.2021.

Tapahtuman pääjärjestäjänä on Orimattilan kaupungin kirjasto-, kulttuuri- ja museopalvelut. Yhteistyökumppaneina tapahtumassa ovat Orimattilan varhaiskasvatuspalvelut, opetuspalvelut, nuorisopalvelut, hyvinvointipäällikkö, liikuntapalvelut, kaavoitusyksikkö (liikkumisen ohjauksen projekti), elinvoima- ja tekniset palvelut, Orimattilan vesiyhtiö, Orimattilan seurakunta, Pullomuseo, GreenLahti2021, Orimattilan yrittäjät, Orimattilan taideyhdistys, MLL, Orimattilan yhdistys ry, Wellamo-opisto sekä Asunto-osakeyhtiö Koivu-Hovin asukkaat ja osakkaat. Tapahtuma löytyy myös Facebookista. Orimattilan kaupunki www.orimattila.fi

Orimattilan seurakunta

Koko perheen ITE-valotaidefestarilla Orimattilan keskustassa on kolmen kilometrin kävelyreitti täynnä syksyllä järjestettyjen ITE-valotaidetyöpajoen sekä valotaiteilijoiden töitä 4.–7.11.2021.

Tapahtuman pääjärjestäjänä on Orimattilan kaupungin kirjasto-, kulttuuri- ja museopalvelut. Yhteistyökumppaneina Orimattilan seurakunta, Orimattilan varhaiskasvatuspalvelut, opetuspalvelut, nuorisopalvelut, hyvinvointipäällikkö, liikuntapalvelut, kaavoitusyksikkö (liikkumisen ohjauksen projekti), elinvoima- ja tekniset palvelut, Orimattilan vesiyhtiö, Pullomuseo, GreenLahti2021, Orimattilan yrittäjät, Orimattilan taideyhdistys, MLL, Orimattilan yhdistys ry, Wellamo-opisto sekä Asunto-osakeyhtiö Koivu-Hovin asukkaat ja osakkaat. Tapahtuma löytyy myös Facebookista. Orimattilan seurakunta www.orimattilanseurakunta.fi

Orimattilan taidemuseo

Valotaidenäyttely Loistava pinta

Valotaide-sana tuo mieleen kolmiulotteisuuden, tilateokset ja projisoinnit, mutta Loistava pinta -näyttelyssä korostuu kaksiulotteisuus ja perinteinen maalauksen suorakulma. Tavallaan näyttelyn nimi on ristiriitainen, sillä valo ei pysy pinnassa, vaan täyttää tilan joka tapauksessa. – kuraattori Mia Kivinen Seitsemän ammattivalotaiteilijan näyttely: Mikko Juntura, Outi Martikainen, Anu Raatikainen, Anne Roininen, Alexander Salvesen, Jyrki Sinisalo, Markku Uimonen Avoinna ti–ke klo 12–19 to–pe klo 12–16 la–su klo 11–15 4.–7.11. klo 18–21 taidemuseoon on vapaa pääsy! Orimattilan taidemuseo Lahdentie 65 16300 Orimattila www.orimattila.fi/vapaa-aika/taidemuseo

Orimattilan Vesi Oy

Koko perheen ITE-valotaidefestarilla Orimattilan keskustassa on kolmen kilometrin kävelyreitti täynnä syksyllä järjestettyjen ITE-valotaidetyöpajoen sekä valotaiteilijoiden töitä 4.–7.11.2021.

Tapahtuman pääjärjestäjänä on Orimattilan kaupungin kirjasto-, kulttuuri- ja museopalvelut. Yhteistyökumppaneina Orimattilan Vesi Oy, Orimattilan varhaiskasvatuspalvelut, opetuspalvelut, nuorisopalvelut, hyvinvointipäällikkö, liikuntapalvelut, kaavoitusyksikkö (liikkumisen ohjauksen projekti), elinvoima- ja tekniset palvelut, Orimattilan seurakunta, Pullomuseo, GreenLahti2021, Orimattilan yrittäjät, Orimattilan taideyhdistys, MLL, Orimattilan yhdistys ry, Wellamo-opisto sekä Asunto-osakeyhtiö Koivu-Hovin asukkaat ja osakkaat. Tapahtuma löytyy myös Facebookista. Orimattilan Vesi Oy www.orimattilanvesi.fi

Orimattilan Yrittäjät

Orimattilan Yrittäjät on perustettu vuonna 1933. Yhdistys on kaupungissa toimivien yrittäjien ja yritysten etujärjestö, joka valvoo yrittäjien ja yritysten toiminnallisia ja taloudellisia etuja kuntatasolla.

Koko perheen ITE-valotaidefestarilla Orimattilan keskustassa on kolmen kilometrin kävelyreitti täynnä syksyllä järjestettyjen ITE-valotaidetyöpajoen sekä valotaiteilijoiden töitä 4.–7.11.2021. Tapahtuman pääjärjestäjänä on Orimattilan kaupungin kirjasto-, kulttuuri- ja museopalvelut. Yhteistyökumppaneina Orimattilan yrittäjät, Orimattilan varhaiskasvatuspalvelut, opetuspalvelut, nuorisopalvelut, hyvinvointipäällikkö, liikuntapalvelut, kaavoitusyksikkö (liikkumisen ohjauksen projekti), elinvoima- ja tekniset palvelut, Orimattilan seurakunta, Orimattilan Vesi Oy, Pullomuseo, GreenLahti2021, Orimattilan taideyhdistys, MLL, Orimattilan yhdistys ry, Wellamo-opisto sekä Asunto-osakeyhtiö Koivu-Hovin asukkaat ja osakkaat. Tapahtuma löytyy myös Facebookista. Orimattilan Yrittäjät www.yrittajat.fi/paijat-hameen-yrittajat/orimattilan-yrittajat

Piano Paviljonki

Suosittu ja ihana Piano Paviljonki saa syksyn pimenevässä illassa valaistuksen yllensä. Piano Paviljonki valaistaan maanantaista 12.10. alkaen. Joka ilta klo 18-23 valaistuksessa tapahtuu puolen tunnin välein viiden minuutin ajan efektejä, esim. klo 18, 18:30, 19 jne. Joka yö klo 00 valaistuksen väri vaihtuu seuraavan päivän väriteemaan.

Joka päivälle on hieman oma väriteemansa. Väriteemat menevät seuraavasti: Ma 12.10. Oranssi Ti 13.10. Vaaleansininen Ke 14.10. Vihreä To 15.10. Vaaleanpunainen Pe 16.10. Tummanpunainen La 17.10. Sininen KOKO Lahti Oy Piano Paviljonki Borupinraitti 6, 15140 Lahti https://pianopaviljonki.fi/fin/

Pyhättömän omakotiyhdistys

Pyhättömän asuinalue sijaitsee Lahdessa soraharjulla Möysän ja Paavolan kaupunginosassa. Asuinalueella on vehreää puustoa, kalliota ja näkymät kaupungin keskustaan ja Vesijärvelle. Puutarhakaupunginosaksikin nimitetty alue on suosittu ja haluttu asuinalue lähellä Lahden keskustan palveluita. Pyhättömän omakotiyhdistys toimii asukkaiden edunvalvojana ja asuinviihtyvyyden parantajana.

Pyhättömän omakotiyhdistys ja Melupalvelu luovat tiistaista torstaihin huvimajalta länteen Valopolun, jonka varrella voit ihastella myös upeaa kaupunkiamme yläilmoista!

Pyhättömän omakotiyhdistys
pyhaton.wordpress.com

Ravintola Santa Fé

Vuonna 1992 perustettu Santa Fé on tullut tunnetuksi hyvästä ruoastaan, palvelustaan ja rennosta ilmapiiristään. Oletko koskaan kiinnittänyt huomiota torin kulmalla sijaitsevan ravintolan rakennukseen? Nyt kannattaa!

Ravintola Santa Fé
Aleksanterinkatu 10
15110 Lahti

www.santafelahti.fi

Salon RF

Salon RF on vuonna 2007 perustettu parturi-kampaamo aivan Lahden keskustassa. Liikkeen edusta ja ikkunat ovat valaistut koko Valofestivaali-viikon ajan!

Salon RF
Vesijärvenkatu 23
15140 Lahti

www.salonrf.fi

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Tuhannen tarinan hotelli Lahdessa valaistuna Valofestivaalin ajan.

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone
Aleksanterinkatu 14, 15110 Lahti
https://www.sokoshotels.fi/fi/lahti/sokos-hotel-lahden-seurahuone

SUPER teatteri

SUPER teatteri tuo Päijät-Hämeen Valofestivaaleilla Lahden keskustaan musiikki-, tanssi- & sirkusesityksen, joka teeman mukaisesti valaistaan näyttäväksi kokonaisuudeksi marraskuun pimenevässä illassa. Esitys nähdään perjantaina 5.11. klo 18, esityspaikka ilmoitetaan myöhemmin.

SUPER teatteri
www.superteatteri.fi

Sysmän uimahalli ja kuntosali

ke 14.10. Kynttiläkahvit klo 15-18
to 15.10. Kynttiläuinti klo 16-20

Sysmän uimahalli ja kuntosali
Toivolantie 8 (Palvelutalo), Sysmä
https://www.sysma.fi/uimahalli

Tomitec Oy

Tomitec tarjoaa valaistusratkaisut avaimet käteen -periaatteella, uusimmalla led-valaisinteknologialla. Tomitecilla on ollut jo jonkun aikaa oman kiinteistönsä koko seinä valaistuna maasta aina katon rajaan asti. Valofestivaalin ajaksi tiedossa on hieman jotain spesiaalia!

Tomitec Oy
Hirsimetsäntie 21
15200 Lahti

www.tomitec.fi

Valokuvaamo Potretti Oy

Erkontähti valaisee pimeää syksyä, tukeakseen yrittäjyyttä ja valofestivaalitapahtumaa.

Valokuvaamo Potretti
Niementie 2, ORIMATTILA
http://www.potretti.fi/

Vapaan akatemian opiskelijakunta

Kohde: Vapaan akatemian ikkunat valaistu Valofestivaalin ajaksi / 3.kerros

Toteuttaja: Teoksen ovat toteuttaneet Vapaan akatemian opiskelijat Atte Tornikoski Kuvitus ja graafinen suunnittelu -koulutuksesta sekä Noora Kosunen Kuvataide-koulutuksesta. Teos on nimeltään ” Make Art – Not War”, ja se on toteutettu mustasta kartongista sekä eri värisistä silkkipapereista Osoite: Saimaankatu 11, Lahti Vapaan akatemian opiskelijakunta

Vääksyn Lääkärikeskus

Koko viikon 10.10. – 17.10. ulkona valokuvanäyttely teemalla ” Korona-aika Yrittäjän elämässä kuvin". Kuvat valaistaan, iltaisin myös kynttilät ja ulkotulet.

Vääksyn Lääkärikeskus
Honkaniementie 7, 17200 Vääksy

Vääksyn Lääkärikeskus |

YHTEYSTIEDOT

Lisätietoa tapahtumasta saat tapahtuman koordinaattoreilta puhelimitse tai sähköpostitse: paijathameenvalofestivaali@gmail.com

Jani Unkuri
Yrittäjä
tekniset ja tuotannolliset asiat
045 217 9100

Ruusa Aalto
Yrittäjä
viestintä ja markkinointi
040 652 7856