18.-19.10.2019 Lahti

Valtakunnalliset yrittäjäpäivät

Tapahtuma

Tietoa ja kohtaamisia. Bisnestä ja elämyksiä. Verkostoja ja viihtymistä.

Jokaisella yrityksellä on perustansa, liikkeelle sysäävä voimansa. Kasvu on matka pienestä suureksi ja jokaisessa yrityksessä on kasvun mahdollisuus. Miten yrityksen juuret ruokkivat matkaa tulevaisuuteen? Mitkä työvälineet avaavat tietä eteenpäin ja miltä näyttää tulevaisuuden kestävä ja vastuullinen kasvu?

Kuule vastauksia ja jaa kokemustasi Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lahdessa 18.-19.10.2019! Teemalla Juuret & Kasvu järjestettävien Yrittäjäpäivien tapahtumapaikkana on Lahden keskustan tuntumassa, Urheilukeskuksen kupeessa sijaitseva Messukeskus.

Ilmoittautuneita on jo lähes 500. Varmista paikkasi nyt!

Ohjelma

Yrittäjäpäivien ohjelma

Perjantaina 18.10. ohjelman avaa perinteisesti Suomen Yrittäjien liittokokous. Uutena ohjelmassa on Kasvun työkalut -bisnesseminaari, jossa keskustelut ja työpajat varmistavat, että yrittäjillä on hyvässä otteessa mm. rahoitus, kansainvälistyminen sekä digi ja some. Sekä perjantaina että lauantaina voit näistä teemoista saada neuvoja myös henkilökohtaisissa asiantuntijatapaamisissa. Uudet bisneskontaktit varmistat hyödyntämällä Brella-verkostoitumistyökalua. Perjantaina on tarjolla myös mielenkiintoisia retkiä, joissa tutustut Mato Valtosen ”Chicagoon”, panimoteollisuuteen tai urheilun ja kulttuurin huippupaikkoihin. Illalla viihdytään vanhojen tuttujen kanssa ja hankitaan uusia After Ski -tulojuhlassa – legendaarisen Salpausselän kupeessa nostetaan biletunnelma kattoon! 

Lauantaina 19.10. Juuret&Kasvu -seminaarissa syvennytään siihen, miten suurenkin yrityksen juuret ovat sen perustajassa: kuulet miten sama, pienestä lähtevä intohimo ja yrittäjämäinen asenne vie menestykseen ja suurille areenoille niin yrittäjän kuin urheilijankin. Tulevaisuudesta ja kasvun mahdollisuuksista keskustellaan kestävyyden ja vastuullisuuden näkökulmista. Lauantain kruunaa Valtakunnallisten yrittäjäpalkintojen jako ja Yrittäjägaala. Lauantain seminaaria ja juhlaa luotsaa toimittaja-juontaja Arto Nyberg.

10.00
Ilmoittautuminen alkaa
11.0013.00
Lounas
12.0017.00
Suomen Yrittäjien liittokokous
12.0016.00
Kasvun työkalut -bisnesseminaari

Seminaari vahvistaa yrityksesi otetta globaaleista muutoksista ja parantaa arjen työvälineistä saamaasi hyötyä. Yrittäjäpäivien pääkumppanien tuottamat alustukset ja keskustelut antavat uutta näkökulmaa rahoitukseen, kansainvälistymiseen, digiin ja someen.

12.0012.50
Kasvun työkalut -bisnesseminaari – keynote

Yrittäjä, osaamismuotoilija Aku Varamäki (Workday Designers Oy) kuvaa mahdollisuuksia, joita suuret muutostrendit – digitalisaatiosta tekoälyyn ja tunnetaitojen korostumisesta globalisaatioon – avaavat yrittäjän arkeen. Aku tarkastelee erityisesti yrittäjän jatkuvaa oppimista: mitä keinoja siihen on, ja millä ajattelun työvälineillä raivaat oppimisen esteet.

13.0013.50
Kasvun työkalut -bisnesseminaari – teemasalit 1 ja 2
14.0014.50
Kasvun työkalut -bisnesseminaari – teemasalit 1 ja 2
15.0015.50
Kasvun työkalut -bisnesseminaari – teemasalit 1 ja 2
19.00
Tervetulojuhla teemalla After Ski alkaa

Talviurheilukaupungissa After Ski -tunnelma ei ole lumen määrästä kiinni! Lokakuun yössä tanssitaan tupsupipot tanassa – minttukaakaot läikyttävästä bilemusiikista vastaa Mikael Konttinen bändeineen. Illan teemasta voit ottaa kaiken irti pukeutumalla After Ski -henkeen. Pääseekö sinun asusi mitaleille? 

10.0015.00
Juuret&Kasvu -seminaari

Seminaaripäivän juontajana ja keskustelujen vetäjänä toimii toimittaja Arto Nyberg.

10.0010.45
Keynote: Emilia Lahti
10.5011.25
Talkshow: Juuret ja kasvu

Isonkin yrityksen juuret ovat sen perustajassa. Kasvu on jokaiselle ainutlaatuinen, paikasta, ihmisistä ja omasta intohimosta lähtevä matka. Yrittäjyyden peruskivistä ja eteenpäin vievistä voimista keskustelevat perheyrittäjä, Kemppi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama; historioitsija-yrittäjä Teemu Keskisarja; sekä yrittäjä Pinja Nahkala, Sillä Chic. 

11.0013.00
Lounas
11.3012.30
Keynote: Mika Anttonen – Miten yrittäjyys voi pelastaa maapalloa?
13.3014.25
Paneelikeskustelu: Hyvää bisnestä

Sosiaalinen, taloudellinen, tuote- ja ympäristövastuullisuus – mitä kaikkea voi sisältyä vastuulliseen, kestävään liiketoimintaan ja yrittäjyyteen? Miten ne edistävät yrityksen kilpailukykyä ja kasvua? Omat kokemuksensa lavalle tuovat yrittäjä Daniel Rahman, Integrify Oy; yrittäjä Toni Putula, Petit St Louis Oy; yrittäjä Saana Tyni, Koti Puhtaaksi Oy; sekä johtaja Mari Pantsar, Sitra.

14.3015.00
Kuningas palaa Lahteen: Arto Nybergin haastattelussa Jari Litmanen

Litti. Jalkapallolegenda. Kuningas. Minkälainen yhdistelmä lahjakkuutta, intohimoa, työtä ja periksiantamatonta yrittämistä vaaditaan matkalla Lahden Reippaasta kansainväliseksi huippu-urheilijaksi?

19.00
Yrittäjägaala

Yrittäjäpäivät huipentuvat Valtakunnallisten yrittäjäpalkintojen jakoon, juhlavaan illalliseen ja tanssiaisiin, joiden musiikista vastaa upea Lahti Big Band solisteineen.

Esiintyjät
Puhuja

Mika Anttonen

Mika Anttonen on suomalainen energia-alan yrittäjä ja yritysjohtaja. Hän omistaa 87 prosenttia polttoaineiden jakeluyritys St1 Nordic Oy:stä ja 80 prosenttia Ruotsissa toimivasta öljynjalostusyritys St1 Group Oy:stä. Hän on molempien yritysryhmien hallituksen puheenjohtaja.

Juontaja

Arto Nyberg

Arto Nyberg on pitkänlinjan toimittaja ja mediakasvo, joka on palkittu työstään myös Venla-palkinnoilla. Ylellä Arto Nyberg isännöi omaa nimeään kantavaa haastatteluohjelmaa, missä tunnettujen vieraiden kanssa keskustellaan ajankohtaisten teemojen ympärillä. Arto on urallaan haastatellut lukuisia ihmisiä aina talonmiehistä ministereihin asti. Arton taidokas ja sanavalmis ote haastatteluihin pitää kuulijan varmassa otteessa loppukiitoksiin asti.

Bisnes-perjantain juontaja ja puhuja

Aku Varamäki

Aku Varamäki on työn murrosta käsittelevän Future proof - tulevaisuuden työkirja -teoksen kirjoittaja. Hän on muutosagentti ja tulevaisuuden työn puolestapuhuja, joka haluaa rohkaista ihmisiä muotoilemaan itsensä näköistä työelämää ja tulevaisuutta. Hän on itsekin yrittäjä (Workday Designers Oy) ja Pohjoismaiden suurimman vaikuttajamarkkinoinnin tapahtuman, PING Helsingin, perustajaosakas, joten yrittäjän arki on Akulle hyvin tuttua.

Puhuja

Jari Litmanen

Jari Litmanen on Suomen kaikkien aikojen paras jalkapalloilija, joka ponnisti Lahden Reippaasta maailmalle kansainväliseksi supertähdeksi valtavalla työllä, lahjakkuudella ja intohimolla. Teknisen taituruutensa ja pelisilmänsä lisäksi vaatimattomuudestaan ja yksityisyydestään tunnettu Litmanen on pelaajauransa jälkeen toiminut mm. Yle Urheilun tv-kommentaattorina

Puhuja

Mari Pantsar

Mari Pantsar luotsaa Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teemaa. Hän johtaa teeman strategiaa ja vastaa siitä, että kaikki teeman tekemiset viitoittavat Suomen tietä kohti ekologisesti kestävämpää ja kilpailukykyisempää yhteiskuntaa.
Marilla on parinkymmenen vuoden kokemus cleantech-liiketoiminnan kehittämisen johtotehtävistä niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla ja useissa hallituksissa. Koulutukseltaan hän on filosofian tohtori ja toimii dosenttina Helsingin yliopistossa ja Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa.

Puhuja

Daniel Rahman

Daniel Rahman on kokenut sarjayrittäjä, innovaattori ja kokeilunhaluinen uudistaja. Daniel on ollut perustamassa eri rooleissa yli viittä eri aloilla toimivaa yritystä. Tällä hetkellä Daniel toimii päätoimisesti toimitusjohtajana perustamansa Integrify yrityksessä, jonka tehtävänä on kouluttaa lahjakkaista maahanmuuttajista koodareita ja ohjata heidät töihin. Sosiaalinen yrittäjyys, todellista vaikuttavuutta hakevat innovaatiot, kotouttaminen ja lahjakkuuden löytäminen ovat Danielin sydäntä lähellä.

Puhuja

Teresa Kemppi-Vasama

Teresa on 3.polven perheyrittäjä ja Kemppi Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Kemppi Oy on yksi maailma johtavia kaarihitsausratkaisujen tarjoajia. Hän on toiminut suvun eri yritysten hallituksissa yli 15 vuotta. Näiden hallitusten lisäksi hän on LUT -yliopiston hallituksen varapuheenjohtaja, Lahden Teollisuusseuran varapuheenjohtaja sekä Cargotec Oyj:n hallituksen jäsen. Teresa on työskennellyt yli kaksikymmentä vuotta organisaatioiden johtamisen, strategioiden, kehittämisen ja muutoshallinnan parissa.

Puhuja

Toni Putula

Toni Putula on lahtelainen monialayrittäjä. Puolisonsa kanssa monimuotoista lifestyle-myymälä Petit St Louisia pitävä Toni on toisen polven pitkän linjan yrittäjä, joka touhuaa erikois- ja vähittäiskaupan lisäksi tukkukaupan, agentuurin ja brändin/konseptirakentamisen aloilla sekä pyrkii olemaan hallitusammattilainen. Support Your Local -brändin luojana tunnettu Toni kehittää paikallista kaupunkikulttuuria myös politiikan keinoin kaupunginvaltuutettuna.

Puhuja

Saana Tyni

Jos missään kontekstissa puhutaan siivousalasta tai esimerkillisestä työnantajuudesta, puhutaan myös Saana Tynistä ja Koti Puhtaaksi Oy:stä. Siivousalan murskaavin vaikuttaja on palkittu yrityksineen lukuisia kertoja niin laadusta- kuin työnantajuudesta lähtien kruunaten koko alalle ensimmäistä kertaa koskaan voiton Suomen Parhaat Työpaikat-tutkimuksessa.

Esiintyjä

Lahti Big Band

Lauantain Yrittäjägaalassa tanssittaa ja upean tunnelman takaa maineikas Lahti Big Band – soittamisen iloa vuodesta 1984! Uljas Lahti Big Band taipuu swingistä kotimaisiin helmiin ja uudempaan musiikkiin. Kuva Matti Johannes Ojapalo. 

Majoitus

Hotellikuvaukset

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Hinnat alkaen 99,50 €/hlö

Solo Sokos Hotel Seurahuone sijaitsee Lahden pääkadun, Aleksanterinkadun varrella aivan ydinkeskustassa. Hotellilta on noin 10 min ajjomatka Messukeskukseen. Hotellilla on maksullinen parkkihalli. 

Scandic Lahti City 

Hinnat alkaen 85,50 €/hlö

Scandic Lahti City on viihtyisä hotelli kaupungin ydinkeskustassa suositun Trio kauppakeskuksen yhteydessä. Hotelli sijaitsee 2 km:n päässä ja ajomatka on noin 10 min Messukeskukseen. 

Scandic Lahti

Hinnat alkaen 81 €/hlö

Scandic Lahti sijaitsee 5 minuutin kävelymatkan päässä Lahden ydinkeskustasta, vastapäätä Lahden Matkakeskusta. Hotelllilta on noin 10 min ajomatka ja etäisyys Messukeskukseen 2 km. 

Kauppahotelli Grand

Hinnat alkaen 55,50 €/hlö

Hotelli sijaitsee rauhallisella sivukadulla Lahden keskustassa.  Hotellin sisäpihalla on ilmainen pysäköintialue asiakkaille. Hotellista saatavilla myös isompia huoneita. Etäisyys 1,4 km. ja 5 minuutin ajomatka Messukeskukseen.

Forenom Aparthotel

Hinnat alkaen 72 €/hlö

Forenom Aparthotel Lahti sijaitsee Lahden keskustassa Kauppatorin läheisyydessä. Majoittujille toimitetaan ovikoodit sisäänpääsyä varten. Hotellissa ei ole perinteisiä vastaanottopalveluita. Hotellilta 1,5 km:n etäisyys ja 5 min ajonmatka Messukeskukseen.

Mukkulan kartanohotelli

Hinnat alkaen 116 €/hlö

Mukkulan kartanohotelli on uniikki ja hienostunut designkartanohotelli Vesijärven rannalla 5 km:n ja 10 min ajomatkan päässä Messukeskuksesta.

Messilän kartanohotelli, Hollola

Hinnat alkaen 78,50 €/hlö

Messilän kartanohotelli sijaitsee 8 km:n ja noin 15 min ajomatkan päässä tapahtumapaikalta ja Lahden keskustasta. Messilästä löytyy sekä hotellihuoneita että aittahuoneita. Hotellista saatavilla myös isompia huoneita. 

Liikuntakeskus Pajulahti

Hinnat alkaen 71 €/hlö

Pajulahden Liikuntakeskus sijaitsee 20 minuutin ajomatkan päässä Messukeskuksesta huikeissa maisemissa, järven rannalla. Pajulahden liikuntakeskuksessa on tarjolla sekä hotelli- että opistotason majoitusta.

Hotelli Tallukka, Vääksy

Hinnat alkaen 62 €/hlö

Hotelli Tallukka sijaisee Vääksyssä, kauniilla näköalapaikalla Vesijärven ja Päijänteen välisellä harjulla, 20 km:n päässä Lahdesta. Hotellilta on noin 25 min ajomatka päässä Messukeskukselta. 

Vierumäki Resort Hotel ja Vierumäen Urheiluopisto

Hinnat alkaen 55 €/hlö

Vierumäki Resort Hotelli sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Vierumäen Urheiluopiston alueella. 

Hinnasto
2 pv paketti 18.-19.10. jäsenhinta 220 € + alv 24%, ei jäsenen hinta 285 € + alv 24%.

Hinta sisältää perjantain seminaarin, lounaan, tervetulojuhlan, lauantain seminaarin, lounaan ja Yrittäjägaalan.

 

Tervetulojuhla pe 18.10. jäsenhinta 60 € + alv 24%, ei jäsenen hinta 75 € + alv 24%.

Hinta sisältää perjantain tervetulojuhlan Lahden Messukeskuksessa.

 

Yrittäjägaala la 19.10. jäsenhinta 135 € + alv 24%, ei jäsenen hinta 170 € + alv 24%.

Hinta sisältää lauantai-illan yrittäjägaalan Lahden Messukeskuksessa.

Ilmoittaudu
Hinnat ja ilmoittautuminen

 

 

Retket

Yrittäjäpäivien ilmoittautumisen yhteydessä on valittavissa myös Yrittäjäpäivien retki. Tarjolla on Chicago tour (hinta 50 €), jossa oppaana toimii Mato Valtonen, Pellolta pulloon-retki (hinta 45€), jossa kurkistetaan Teerenpelin panimoon & tislaamoon sekä Lahden huiput-retki (hinta 55 €), jossa opas esittelee parhaat palat urheilun ja kulttuurin satamakaupungista. Retket alkavat klo 13 Lahden Messukeskukselta ja päättyvät retkestä riippuen takaisin Messukeskukseen klo 15-16. 

 

Hyödyllistä tietoa

Tietoa tapahtumasta

Mikä on liittokokous?

Liittokokous on Suomen Yrittäjien ylin päättävä elin, jossa jäsenistö edustavat liittokokousedustajat. Liittokokouksessa käsitellään toimintakertomus ja tilinpäätös, päätetään seuraavan vuoden toimintasuunnitelmasta ja budjetista. Joka toinen vuosi liittokokouksessa valitaan puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat.

Voinko osallistua vain seminaareihin? Entäs jos haluan osallistua pelkkään gaalaan?

Olemme paketoineet erilaisia osallistumispaketteja ja voit valita kaksipäiväisen paketin lisäksi mm. seminaaripaketin ja lauantain gaalan.

Voinko ottaa avecin mukaani?

Avecin voi ottaa mukaan kaikkiin Yrittäjäpäivien ohjelmaosioihin. Avecin ilmoittautuminen tehdään ilmoittautumislomakkeella sivulla yhteystiedot kohdassa lisäosallistujat.

Mihin voin olla yhteydessä mikäli en löydä tapahtumasivulta vastausta kysymykseeni?

Yrittäjäpäivien tapahtumatiimi vastaa mielellään kysymyksiin numerossa 050 4088 460. 

 

 

Olen ilmoittautunut mutta nyt haluaisin varata myös majoituksen ja retken, miten toimin?

Yrittäjäpäivien kongressitoimisto palvelee  osoitteessa yrittajapaivat@lahtiregion.fi tai puhelimitse numerossa 040 357 6918.

Kuinka pukeutua?

Päivisin siisti arkiasu. 

Lauantai-iltana Yrittäjägaalan pukeutumiskoodina on tumma puku tai smokki, naisilla pitkä tai lyhyt juhla-asu. Gaalassa kannetaan Suomen Yrittäjien yrittäjäristejä ja järjestöansiomerkkejä.

Nimikylttejä kannetaan tapahtuman aikana, paitsi lauantain gaalassa.

 

 
Yrittäjäpäivien maksuttomat bussit
  • Bussit liikennöivät perjantaina juna-asemalta Lahden Messukeskukseen. Messukeskukselta bussit liikennöivät hotelleille.
  • Lauantaina bussit liikennöivät hotellien ja Lahden Messukeskuksen väliä.
  • Sunnuntaina bussit liikennöivät hotelleilta juna-asemalle.

Bussiaikataulut julkistetaan syyskuun loppuun mennessä. 

 

 

Kampaamot ja meikkauspalvelut

Yhteystiedot Lahden kampaamoista, partureista ja kauneushoitoloista julkaistaan elokussa 2019.

 

Missä Yrittäjäpäivät järjestetään ensi vuonna?

Vuonna 2019 Yrittäjäpäivät järjestetään Lahdessa.Ilmoittautuminen avautuu helmikuussa ja vuoden 2020 Yrittäjäpäivät järjestetään Jyväskylässä.

Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Ota meihin yhteyttä! Autamme mielellämme kaikissa Yrittäjäpäiviin liittyvissä asioissa.

Tapahtuman järjestelyt:

Suomen Yrittäjät, Anne Eronen, 09 2292 2911, anne.eronen(a)yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät, Karri Ruuskanen, 050 409 7752, karri.ruuskanen(a)yrittajat.fi

Mediayhteydet:

Suomen Yrittäjät, Eeva Ketvel, 050 320 4849, eeva.ketvel(a)yrittajat.fi