26.-27.11.2021 | Helsinki & m/s Silja Europa

Yrittäjän veroseminaari

Tapahtuma

Inspiroivaa ajankohtaisuutta, täsmätietoa, rentoa meininkiä ja verotuksen huippuasiantuntijoita.
Tätä kaikkea on Yrittäjien veroseminaari - jo vuodesta 1987!

Yrittäjän veroseminaari järjestetään tänä vuonna yhdessä Yrittäjäristeilyn kanssa 26.-27.11.2021. Seminaarin luentojen aiheina ovat perinteiseen tapaan mm. ajankohtaiset verolainsäädännön muutokset, yrityksen ja yrittäjän verotuksen ajankohtaiset ja arvonlisäverotus. Puhujina teemojen huippuasiantuntijat.

 

Ohjelma

Perjantain päiväohjelma n. klo 11-17 järjestetään Radisson Blue Seasidessa Helsingissä. Perjantai-illan ja lauantain ohjelma järjestetään m/s Silja Europalla. Oikeudet ohjelmamuutoksiin pidätetään.

11.00
Rekisteröityminen ja lounas
12.30
Seminaari avaus
Mika Kuismanen
12.45
Valtiovarainministeriön tervehdys
Ann-Mari Kemell
13.15
Ajankohtaista yrittäjien ja omistajien verotuksesta
Tomi Viitala

Tomi Viitala käy luennossaan läpi elinkeinoverotuksen ajankohtaisimmat asiat ja tulevaisuuden näkymät.

14.30
Kahvitauko
14.55
Yhteistyökumppanin puheenvuoro - Yrittäjäkassa
15.15
Ajankohtaista arvonlisäverotuksesta
Kirsti Auranen
16.45
Ensimmäisen päivän päätös ja siirtyminen laivalle

m/s Silja Europa lähtee klo 18.30 Länsiterminaali 1:stä, Tyynenmerenkatu 8, Helsinki. Laivaannousu päättyy klo 18.00. 

18.00
Illallinen

Kattaus alkaa klo 18.00 laivan buffetissa.

19.30
Verkot tötterölle!
Sami Sykkö, liiketoimintajohtaja ja päätoimittaja, Fashion Finland

Yrittäjäristeilyn avausohjeman yökerho Startlightissa, luvassa mm. pikaverkostoitumista. Yrittäjäristeilyn juontaa Sami Sykkö. Perjantai-illan ja muuhun Yrittäjäristeilyn ohjelmaan voit tutustua tapahtuman verkkosivuilla.

7.00
Aamiainen tarjolla

Aamiaisella voi käydä omaan tahtiin klo 7.00 alkaen laivan buffetissa.

9.00
Toisen päivän avaus ja kirjanpidon ajankohtaiskatsaus
Risto Walden

Risto Walden johdattelee veroseminaarin toiseen päivään ja käy läpi puheenvuorossaan kirjanpidon ajankohtaisia asioita.

10.30
Tauko
10.45
Arvopaperit kirjanpidossa ja verotuksessa
Tuomas Honkamäki

Lueto käsittelee mm. omaisuusluokittelua, realisoitumattomattomia arvonmuutoksia, virtuaalivaluuttja ja kapitalisaatiosopimuksia.

12.15
Lounas

Lounaskattaus on tarjolla laivan buffetissa.

13.00
Ajankohtaista henkilöverotuksesta ja Verohallinnolta
Sari Wulff
14.30
Seminaarin päätös
16.00
Laiva saapuu satamaan
Puhujat
Seminaarin puheenjohtaja

Risto Walden

CEO, Senior Tax Advisor | Bilanssi Oy

Risto Walden toimii yksityisenä tilinpäätös- ja veroasiantuntijana Bilanssi Oy:ssä.

Hän on aiemmin työskennellyt Verohallinnossa verotarkastajana, verotuksen oikaisulautakunnan jäsenenä, Helsingin kauppakorkeakoulussa ja Veronmaksajain keskusliiton hallituksen jäsenenä. Walden on pidetty kouluttaja ja arvostettu verotuksen asiantuntija. Veroseminaarissa Riston luennon aiheena ovat kirjanpidon ajankohtaiset muutokset.

puhuja

Mika Kuismanen

pääekonomisti | Suomen Yrittäjät

Pääekonomisti, tohtori Mika Kuismasen vastuualueisiin kuuluvat Suomen Yrittäjissä talouspolitiikka, verotus, osaaminen ja kansainväliset asiat. Ennen Suomen Yrittäjiä hän työskenteli valtiovarainministeriön suhdanneyksikön päällikkönä. Kuismanen on työskennellyt myös mm. Euroopan keskuspankissa, Suomen Pankissa ja Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa.

puhuja

Ann-Mari Kemell

veropoliittinen erityisavustaja | Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriön tervehdyksen veroseminaarille tuo kauppatieteiden maisteri, oikeusnotaari Ann-Mari Kemell. Kemell on työskennellyt aiemmin mm. Keskuskauppakamarista talous- ja elinkeinopolitiikasta vastaavana johtajana, valtiovarainministeriön vero-osaston erityisasiantuntijana sekä Verohallinnossa ylitarkastajana. Lisäksi hän on toiminut keskusverolautakunnan sekä verotuksen oikaisulautakunnan jäsenenä.

puhuja

Tomi Viitala

partner (International Tax) | Deloitte Oy

Tomi Viitala vastaa Deloittella kansainvälisen verotuksen palveluista Suomessa. Hän on toiminut aiemmin yritysjuridiikan apulaisprofessorina tutkimus- ja opetustehtävissä Aalto-yliopistossa. Tomi on aloittanut uransa verokonsulttina ja hän on työskennellyt myös julkisella sektorilla valtiovarainministeriössä yritysverotusta koskevien lakien valmistelun ja kansainvälisen veroyhteistyön parissa. Lisäksi Viitala on toiminut elinkeinoelämän edunvalvonnan tehtävissä keskuskauppakamarissa. Tomi on yksi tunnetuimpia veroasiantuntijoita Suomessa.

puhuja

Kirsti Auranen

partner (Indirect Taxation) | Ernst & Young Oy

Kirsti Auranen vastaa EY:llä välillisten verojen palveluista ja on toiminut EY:llä veroasiantuntijana yli 20 vuotta. Hän on yksi Suomen johtavista arvonlisäveroasiantuntijoista ja on koko työuransa ajan keskittynyt erityisesti erilaisten osayhtiöiden, julkisomisteisten yhteisöjen ja yleishyödyllisten yhteisöjen arvonlisäverokysymyksiin.

puhuja

Tuomas Honkamäki

KHT | Aurinkolahden Tilintarkastus Oy

Tuomas Honkamäellä on yli 22 vuoden kokemus erilaisista haastavista tilintarkastuskysymyksistä. Hän työskenteli 20 vuotta PwC:llä ja nyt toimii itsenäisenä yrittäjänä. Hän on ollut kirjanpitolautakunnan jäsen 2016-2018 ja tällä hetkellä hän on varajäsenenä kaudella 2019 - 2021. Tuomas toimii myös Itä-Suomen yliopistossa määräaikaisena laskentatoimen lehtorina. Hän on kirjoittanut useita kirjoja laskentatoimeen, kirjanpitoon ja tilinpäätökseen liittyen. Tällä hetkellä hän viimeistelee väitöskirjaa. Veroseminaarissa Tuomaksen aiheena ovat arvopaperit kirjanpidossa ja verotuksessa.

puhuja

Sari Wulff

ylitarkastaja | Verohallinto
Sari Wulff on työskennellyt Verohallinnossa ennakkoperinnän ja kansainvälisen verotuksen asiantuntijana noin 20 vuoden ajan, lisäksi Sari on ollut mukana tulorekisteri-hankkeessa asiantuntijana. Tätä ennen hän on työskennellyt Valtiovarainministeriön vero-osastolla ja käräjäoikeudessa. Sari on valittu kaksi kertaa ”Vuoden kouluttajaksi” kahden eri koulutusorganisaation toimesta (kauppakamarit ja Kiinko). Veroseminaarissa Sarin luennon aiheena ovat henkilöverotuksen muutokset ja Verohallinnon muut ajankohtaiset asiat.
Juontaja

Sami Sykkö, liiketoimintajohtaja ja päätoimittaja, Fashion Finland

Sami on toimittaja, esiintyjä, kolumnisti, kommentaattori ja kirjailija. Hän on toiminut Glorian päätoimittajana sekä kirjoittanut Helsingin Sanomiin ja kuukausiliitteeseen. Sami toimii tällä hetkellä Fashion Finlandin liiketoimintajohtajana ja päätoimittajana.

Hinnat ja ilmoittautuminen

Hinta sisältää Yrittäjän veroseminaarin ohjelman lisäksi myös Yrittäjäristeilyn ohjelman, seminaarin ohjelmassa mainitut ruokailut & kahvit sekä luentokirjan. Hinta määräytyy hyttiluokan ja hytissä majoittuvien henkilöiden mukaan. Hyttiluokista lisätietoa täällä.

Hinnat (hintaan lisätään alv 24 %)
Yhden hengen B2S-hytti 505 € / hlö
Kahden hengen B-hytti 510 € / hlö
Yhden hengen A-hytti 580 € / hlö
Kahden hengen A-hytti 525 € / hlö
Yhden hengen deluxe-hytti 630 € / hlö
Kahden hengen deluxe-hytti 545 € / hlö

Yhden hengen hytti
myynnissä 12.11.2021 asti
Alk. 505 €
+ alv 24 %
Kahden hengen hytti
myynnissä 12.11.2021 asti
Alk. 510 €
+ alv 24 %
Tapahtumapaikat

Radisson Blue Seaside Hotel

Ruoholahdenranta 3, Helsinki

Radisson Blu Seaside Hotel on stadilainen hotellielämys Ruoholahdenrannassa. Naapurustostamme löytyvät kaikki modernin kaupunkikulttuurin osaset; satama, design-korttelit, uudenlainen kaupunkirakentaminen, bisneskeskittymät, Hietalahden maineikas Kauppahalli ja kirpputoritunnelmat – täällä on moderni helsinkiläinen elämänmeno parhaimmillaan ja aidoimmillaan.

m/s Silja Europa

Länsiterminaali 1, Helsinki

m/s Silja Europalla ja 22 h Helsinki-Tallinna -risteilyllä pääset nauttimaan viihteestä ja merimaisemista laivan upeissa puitteissa. Veroseminaarin luennot järjestetään laivan kokouskannella.

Usein kysyttyä
Peruutusehto

Yrittäjän veroseminaari kuluton peruutus on mahdollinen 31.10.2021 asti. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta. 18.11.2021 jälkeen tehdyistä peruutuksista tai jos ilmoittautuja ei saavu paikalle, veloitamme 100 % osallistumismaksusta. Peruutukset tulee tehdä sähköpostitse osoitteella koulutus@yrittajat.fi.

Voiko osallistumisen siirtää toiselle henkilölle?

Ilmoittautuminen on mahdollista siirtää toiselle henkilölle yrityksessä kuluitta 18.11.2021 asti. Jos näin haluat tehdä, ole yhteydessä sähköpostit osoitteella koulutus@yrittajat.fi.

Miten maksan osallistumiseni?

Osallistuminen laskutetaan ilmoittautumislomakkeella annettuilla laskutustiedoilla 18.11.2021 jälkeen.

Entäs jos tapahtuma perutaan?

Mikäli tilanne tapahtuman järjestämisen osalta muuttuisi, niin informoimme sinua sähköpostitse ja tiedotamme verkkosivuillamme. Seuraamme aktiivisesti viranomaistiedotusta. Jos olet ostanut jo lipun ja maksanut osallistumisesi, palautamme luonnollisesti rahasi.

Entäs jos tapahtuman osallistujamäärä on rajoitettu viranomaisten toimesta?

Lähtökohtaisesti täytämme osallistumispaikat ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos tapahtuman osallistujamäärä olisi rajattu esimerkiksi 100 osallistujaan niin vastaava määrä pääsee mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos tapahtuman osallistujamäärää joudutaan rajaamaan, informoimme kaikkia ilmoittautuneita asiasta sähköpostitse.

Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Autamme mielellämme kaikissa seminaariin liittyvissä asioissa. Voit olla yhteydessä koulutuspäällikkö Heidi Jänttiin sähköpostitse heidi.jantti[at]yrittajat.fi tai puhelimitse 050 512 8909.