Tervetuloa Yrittäjän veroseminaariin Helsinkiin 23.11.2023!

Inspiroivaa ajankohtaisuutta, täsmätietoa, rentoa meininkiä ja verotuksen huippuasiantuntijoita. Tätä kaikkea on Yrittäjien veroseminaari – jo vuodesta 1987!

Seminaarin luennot keskittyvät perinteiseen tapaan ajankohtaisimpiin asioihin henkilöverotuksesta, elinkeinoverotuksesta, yritysverotuksesta, arvonlisäverotuksesta ja kirjanpidosta. Tänä vuonna lisäksi kuullaan hallituksen jäsenen huolellisuusvelvoitteesta pk-yrityksissä.

Aiheita käsitellään pk-yrityksen näkökulmasta, käytännönläheisesti ja esimerkkien avulla. Jokaisen puheenvuoron lopussa on mahdollisuus muutamalle yleisökysymykselle. Voit myös jättää puhujille ennakkokysymyksiä ilmoittautumislomakkeella.

OHJELMA 23.11.2023

Oikeudet ohjelmamuutoksiin pidätetään.

Tule nauttimaan kupponen kuumaa ja verkostoitumaan muiden osallistujien kanssa! Voit myös tutustua tapahtuman kumppaneihin. Ilmoittautumistiskiltä saat nimikyltin ja luentokirjan.

Ilkan puheenvuossa kuulet yritysverotuksen ajankohtaiset muutokset, tulevaisuuden näkymät ja viimeisintä oikeuskäytäntöä.

Osakeyhtiölain mukainen hallituksen jäsenen huolellisuusvelvollisuus ja vastuu pk-yrityksen kriisitilanteessa. Puheenvuorossa käsitellään mm. seuraavia asioita:

 • hallituksen jäsenen huolimattomuus / törkeä huolimattomuus
 • hallituksen jäsen omistajana vs. hallituksen jäsen ei-omistajana
 • hallituksen jäsenen tietoisuustaso ja selonottovelvollisuus
 • varojen arvostaminen tilinpäätöksessä
 • oman pääoman riittävyys
 • maksukykyisyys varojen jaossa

Riston puheenvuossa kuulet kirjanpidon ajankohtaiset muutokset, tulevaisuuden näkymät ja viimeisintä oikeuskäytäntöä.

Kirstin puheenvuossa kuulet arvonlisäverotuksen ajankohtaiset muutokset, tulevaisuuden näkymät ja viimeisintä oikeuskäytäntöä.

Tule nauttimaan kupponen kuumaa ja verkostoitumaan muiden osallistujien kanssa! Voit myös tutustua tapahtuman kumppaneihin.

Verolainsäädännön muutokset

 • Veroperusteet
 • Tuloverolain muutokset
 • Työnantajan ja työntekijän sosiaalivakuutusmaksut v. 2024

Ennakkoperintä 2024

 • Verokorttien voimaantulo ja alkuvuoden menettely
 • Ennakonpidätystiedot työnantajalle
 • Luontoisedut ja kustannusten korvaukset
 • Vuodelta 2023 annettavat vuosi-ilmoitukset

Verohallinnon viimeaikaiset ohjeet

Ajankohtaista tulorekisteristä

 • Vuoden 2024 alusta tulevat muutokset, mm uudet tulolajit palkkatietoilmoitukselle
 • Uudet ja muuttuneet ohjeet tulorekisteri-ilmoittamisesta
 • Usein kysytyt kysymykset ilmoittamisesta

ILMOITTAUTUMINEN

Lipun hintaan kuuluvat seminaarin puheenvuorojen lisäksi ohjelmassa mainitut tarjoilut sekä puhujien materiaaleista koostettu luentokirja.

Regular

Lipunmyynti päättyy 16.11.2023

345 €

+ alv 24 %

Osta lippu

PUHUJAT

Risto Walden

Risto Walden

toimitusjohtaja | Bilanssi Oy

Risto Walden on Bilanssi Oy:n toimitusjohtaja sekä verotuksen ja tilinpäätöksen asiantuntijana. Yrittäjän veroseminaarissa Risto toimii tilaisuuden puheenjohtajana ja puhuu kirjanpidon ajankohtaisaiheista.

Risto kuuluu Suomen eturivin asiantuntijoihin kirjanpidollisella ja verotuksellisella osaamisellaan ja on kirjoittanut useita teemaan liittyviä kirjoja ja artikkeleita. Risto on kouluttajana innostava, energinen ja mukaansatempaava.

Sari Wulff

Sari Wulff

johtava asiantuntija | Verohallinto

Sari Wulffilla on noin kahdenkymmenen vuoden kokemus verotuksesta. Verohallinnolla työskennellessään Sari on ollut mukana monissa erilaisissa hankkeissa, esimerkkinä Tulorekisteri. Yrittäjän veroseminaarissa Sarilla on aiheena henkilöverotuksen ajankohtaiset asiat.

Sari Wulff on erittäin pidetty kouluttaja. Tästä kertoo mm. se, että hänet on valittu kahden eri koulutusyhteisön (Kauppakamarit ja Kiinko) puolesta Vuoden kouluttajaksi.

Kirsti Auranen EY

Kirsti Auranen

Partner, Indirect Tax, Government, Infrastructure and Health | EY Finland

Kirsti Auranen on erittäin kokenut veroasiantuntija, erityisalanaan arvonlisäverotus. EY:lla Kirsti on työskennellyt vuodesta 1996 ja hän on Suomen välillisen verotuksen tiimin partneri. Yrittäjän veroseminaarissa Kirsti käy läpi arvonlisäverotuksen ajankohtaisia asioita.

Ilkka Lahti

Ilkka Lahti

Tax Partner | HL Tax & Legal

Ilkalla on vuosikymmenien kokemus virkamiehenä toimimisesta niin eduskunnassa, valtiovarainministeriössä kuin Verohallinnossakin. Ilkka on ollut mukana verolainsäädännön valmistelussa, verotuksen työryhmissä sekä verotuksen oikaisulautakunnan jäsenenä ja puheenjohtajana. Veroseminaarissa Ilkan puheenvuoro keskittyy yritysverotuksen ajankohtaisiin asioihin.

Ilkka tuntee suomalaisen verolainsäädännön läpikotaisin ja on monissa tapauksissa ollut itse mukana säätämässä ja tulkitsemassa näitä lakeja. Pitkän kokemuksensa nojalla Ilkka tuo asiakkaidemme käyttöön myös verottajan näkökulman ja ymmärryksen oikeuskäytännöstä.

Milla Kokko-Lehtinen

Milla Kokko-Lehtinen

Director, Legal, PwC Finland

Milla Kokko-Lehtoinen työskentelee PricewaterhouseCoopers Oy:n lakipalvelut ryhmässä yhtiöoikeuden asiantuntijana ja yhtiöoikeustiimin vetäjänä. Millalla on 20 vuoden kokemus yhtiöoikeuteen ja erityisesti kotimaisiin ja rajat ylittäviin yritysjärjestelyihin liittyvästä oikeudellisesta neuvonannosta. Yrittäjän veroseminaarissa Milla puhuu hallituksen jäsenen huolellisuusvelvoiteista pk-yrityksissä.

YHTEISTYÖSSÄ

logo Fennoa

TAPAHTUMAPAIKKA

Tennispalatsi, Salomonkatu 15, Helsinki

Tennispalatsi, Salomonkatu 15, Helsinki

Helsingin Tennispalatsin elokuvakeskuksen ovet avattiin rakennuksen täydellisen muodonmuutoksen jälkeen yleisölle 26. helmikuuta 1999. Tennispalatsi sijaitsee Kampissa, Kampin keskuksen välittömässä läheisyydessä, noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta. Sisäänkäynti Tennispalatsiin tapahtuu Salomonkadun puolelta ovesta, jonka tunnistat punaisesta matosta ja Yrittäjät-lipusta. Tapahtuman ilmoittautumispiste ja sali 5 sijaitsevat rakennuksen 3. kerroksessa.

USEIN KYSYTTYÄ

Osallistumisen peruminen kuluitta on mahdollista 31.10.2023 asti. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista tai jos henkilö jättää ilmoittamatta saapumatta paikalle, veloitamme 100 % osallistumismaksusta.

Voit myös myydä lippusi eteenpäin tai yrityksestäsi voi tulla sijastasi joku toinen henkilö. Jos haluat tehdä nimenvaihdoksen, ole yhteydessä sähköpostitse koulutus@yrittajat.fi.

OTA YHTEYTTÄ

Onko sinulla kysyttävää? Tavoitat meidät sähköpostitse osoitteella koulutus@yrittajat.fi