Yrittäjä, lähde mukaan Lähilauantaihin! Osallistuminen on helppoa. Hyödynnä alta löytyviä valmiita materiaaleja somessa tai tulosta printtimateriaaleja liikkeeseesi. Tältä sivulta löytyvät Lähilauantai-materiaalit ovat kaikki vapaasti käytettävissäsi: 

Somemateriaalit yrityksille
Tulostettavat materiaalit yrityksille
Yleiset uutiskirjebannerit

Kuluttaja, haluatko osoittaa tukesi oman paikkakuntasi yrityksille? Kuluttajanakin voit kantaa kortesi kekoon lähialueesi palveluiden puolesta. Helpoiten kerrot Lähilauantain sanomaa ja suosittelet omia lempiyrityksiäsi omissa somekanavissasi. Valmiit somemateriaalit kuluttajille löydät täältä. 

Somemateriaalit yrityksille

Somemateriaalien avulla kerrot, että olet mukana Lähilauantaissa ja kannustat samalla seuraajiasi vierailemaan liikkeessäsi ja mikä parasta: ostoksille. Tallenna tiedostot omalle tietokoneellesi ja lisää omiin kanaviisi.

Facebook, Instagram & LinkedIn -kuvat (kuvasuhde 1:1)

Neliön muotoiset kuvat sopivat mainiosti Facebookiin, Instagramiin ja LinkedIniin. 

Facebook & Instagram Stories -kuvat (kuvasuhde 9:16)

Seuraavat kuvat sopivat hyvin Facebookin tai Instagramin tarina-toimintoon.

Millainen teksti somekuvan yhteyteen? Alla esimerkki postaustekstistä, jota voit hyödyntää Lähilauantai-julkaisuissasi. Muokkaa tekstiä tarvittaessa juuri sinulle sopiviksi. Muista laittaa mukaan aukioloaikasi ja kertoa halutessasi lisää palveluistasi ja mahdollisista tarjouksistasi.

”Olemme mukana Valtakunnallisessa Lähilauantaissa syyskuussa! Mikä Lähilauantai? Päivä, jolloin ostetaan lähialueen pk-yrityksistä ja tuetaan paikallisia oman kylän palveluita. Vedä siis 3.9. ostohousut jalkaan ja tule tutustumaan Lähilauantai-tarjouksiimme. Pidetään lähiyritykset ja -palvelut hengissä! 

#lähilauantai #yrittäjät #tuepaikallista #ostapieneltä #ostaläheltä #suomenyrittäjät”

Facebook-kansikuva (kuvakoko 820 x 360 px)

Halutessasi voit nostaa Lähilauantaita vieläkin enemmän esille somessa, lisäämällä seuraavan Lähilauantai-kuvan Facebook-profiilisi kansikuvaksi.

Digimateriaalit: yleiset uutiskirjebannerit

Mikäli haluat kertoa Lähilauantaista uutiskirjeissäsi, voit käyttää esimerkiksi seuraavia bannereita.

Printtimateriaalit

Tulosta liikkeeseesi oheisia julisteita ja -esitteitä kertoaksesi asiakkaillesi ja ohikulkijoille, että olet mukana Lähilauantaissa. Samalla kannustat heitä ostoksille. Lataa kuvat omalle tietokoneellesi ja tulosta tiedostot. 

Juliste (A3)

Tulosta vaakatasoiset Lähilauantai-julisteet liikkeesi oveen tai ikkunaan ja lisää julisteisiin mukaan omat aukioloaikasi.

Juliste/Esite (A4)

Tulosta A4-kokoiset Lähilauantai-julisteet liikkeeseesi kertoaksesi, että olet mukana kampanjassa. 

Halutessasi voit myös käyttää A4-julisteen toista versiota, johon voit kirjoittaa mukaan oman tervehdyksesi. Nämä toimivat näppärästi myös jaettavina esitteinä.

Juliste/Esite (A5)

Tulosta A5-kokoiset Lähilauantai-julisteet liikkeeseesi. Pienen kokonsa vuoksi, nämä toimivat näppärästi myös jaettavina esitteinä.

Somemateriaalit kuluttajille

Tue oman paikkakuntasi yrityksiä ja palveluita somekanavissasi seuraavien materiaalien avulla. Tallenna kuvat itsellesi ja lisää omiin kanaviisi. 

Facebook, Instagram & LinkedIn -kuvat (kuvasuhde 1:1)

Kerro seuraajillesi Lähilauantaista ja keinoista tukea paikallisia yrittäjiä. Neliönmuotoiset kuvat sopivat hyvin Facebookiin, Instagramiin ja LinkedIniin.

Instagram Stories -kuvat (kuvasuhde 9:16)

Suosittele Instagram Stories -toiminnolla omaa suosikkiyritystäsi ja haasta samalla myös ystäväsi mukaan.